מיטב מלכות הדראג של ישראל, Dj's ואמנים נוספים יופיעו גם השנה על הבמה המרכזית של פסטיבל ה"וויגסטוק" המסורתי, שחזר לבמה בשנה שעברה והשיב את האירוע לימי תפארתו.
ה"וויגסטוק" המקורי הפך לחלק אינטגרלי מהמסורת האמריקאית הגאה, מיד עם לידתו בניו-יורק באמצע שנות השמונים. מדובר היה בפסטיבל דראג צבעוני שפנה לקהילה הגאה והפך עם השנים למוקד משיכה לכלל הציבור.
איך הגיע הוויגסטוק לתל אביב?
בהשראתו נולדו בעולם אירועי מחווה גדולים דומים כשהבולטים ביניהם התקיימו בגרמניה ובישראל. מי שהביא את הפסטיבל לארץ באמצע שנות התשעים הייתה "בלה דואגת", שלימים הפכה לזרוע ההסברה של הוועד למלחמה באיידס בקרב קהילת הלהט"ב.
בשנים הראשונות לאחר עלייתו ארצה, ה"וויגסטוק" שימש בעיקר כמוקד לגיוס כספים שיבטיחו את המשך הפעילות של "בלה".
בשנת-1998 נחרט ה"וויגסטוק" בתודעת הקהילה הגאה בישראל כסמל להומופוביה הממסדית. באותה השנה התפתח עימות אלים עם כוחות הביטחון שניסו לפזר את באי הפסטיבל לאחר כניסת השבת ועטו כפפות גומי בגלל חשש לא מבוסס להידבקות ב-HIV.
לאחר העימות יצאה צעדת מחאה מגן העצמאות לכיכר רבין, ובסיומה הונף דגל גאווה למרגלות בניין העירייה. כמה שבועות לאחר האירוע התקיים מצעד הגאווה הראשון בתל אביב והצועדים בו שיחזרו את המסלול בו צעדו אנשי הקהילה הגאה לאחר מהומות "וויגסטוק". בשנת 2002, הופסק פסטיבל ה"וויגסטוק" עקב מחסור במשאבים.
בשנה שעברה, לאחר 8 שנות היעדרות, הוועד למלחמה באיידס בשיתוף עם עיריית תל-אביב, המרכז הגאה ומותג הקונדומים R3 החזירו את פסטיבל הוויגסטוק. האירוע חזר כחלק מ- Endless Summer - סופשבוע לעידוד התיירות הגאה שנערך במסגרת הפרויקט Tel-Aviv Gay Vibe.
אירוע חשוב על רקע עלייה במספר הנשאים
ב- 2010 אלפים גדשו את גן מאיר במה שייזכר בתור הוויגסטוק הגדול ביותר אי פעם. "השנה אנו מקווים לקחת את האירוע צעד נוסף קדימה", מספר עידן בר-אשר, רכז בלה דואגת- זרוע ההסברה של הוועד בקהילה הגאה. "החזרת מסורת הוויגסטוק הגיעה על רקע המגמה שמטרידה את כולנו. אנו רואים עלייה בשיעור המתגלים החדשים בקרב גייז וכולנו עדים להתרופפות שחלה סביב מין מוגן. הוויגסטוק זה לא רק הזדמנות לאוורר את הפאות, אלא תזכורת לכך שה-HIV לא הלך לשום מקום. אנחנו כקהילה חייבים לקחת אחריות לשינוי המצב ולדאוג שיותר הומואים ידעו לשמור על עצמם ועל הפרטנרים שלהם".
"הוויגסטוק זה לא רק הפסטיבל הכי צבעוני בעיר אלא גם אירוע שיש לו חשיבות קהילתית", מדגישה ציונה פטריוט, מנחת הפסטיבל והמנהלת האמנותית שלו. "אנו מבינות את גודל האחריות ולכן כל המלכות נרתמו לזה בהתנדבות מלאה. לא מדובר כאן בתחרות של מי הכי יפה או מי יותר מהממת, אלא במופע מרשים שמצליח להפוך את השיח הציבורי סביב HIV למשהו הרבה יותר נגיש, בעזרת הומור ומוזיקה".
בין היתר, ייקחו חלק בפסטיבל מלכות הדראג: קיי לונג, קינג ג'ונג', לולה טואלט, מיס לילה קרי, דורותי דוט, לולי פוט, סוזי בום, "פאות קדושות" (ציונה פטריוט, טלולה בונט, קיארה דופלה, ודיווה די), אושר, גלינה פור דה ברה, בלאדי מרי, שרשביל פורטה, ועושרי. במרכז האירוע יופיעו ההרכב Epiphony ("אפיפוני" - איתי קלדרון ומיטל דה- רזון) מבית היוצר של המפיק המוזיקלי הבינלאומי, עופר ניסים.
דניאל מריומה, מיכל שר וקיארה דופלה הם הדי.ג'אים באירוע ומפיקי הפסטיבל הם יואב ארנון וענת ניר.
פסטיבל "וויגסטוק", יום שישי ה-23.09.2011 בין השעות 11:00-14:00 בסמוך למרכז העירוני הגאה, שב"גן מאיר", תל אביב. הכניסה חופשית
>> איזה מלכה אתם הכי אוהבים? שתפו בדף הפייסבוק שלנו
>> "בין שחור ללבן"- הפקת האופנה של קיי לונג ובן אסיף