>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
אחת התופעות הקשות ביותר שיכולים בני נוער להט"בים לעבור היא גירוש מהבית או מצב שבו הם נתונים בסכנה לשלומם – בשל נטייתם המינית או זהותם המגדרית. עבור אותם נערים ונערות קיים בית דרור – בית זמני לנוער גאה בשכונת נווה צדק בתל אביב. כעת מבקשים בבית דרור לגייס מתנדבים לפעילות פשוטה יחסית, אך חשובה מאין כמותה: לסייע לקמפיין הסטיקרים החדש ברחבי הארץ.
"לפעמים מצליחים להתפנות ולחשוב על הנערים שלא מכירים את בית דרור", אומרת מנהלת הבית, יעל דורון. "אני חושבת שלא מזמן היינו באירוע גאווה ברעננה, ואפילו שם גילינו מלא בני נוער שלא מכירים את בית דרור. זה גרם לנו להבין שיש צורך חיוני להביא לבני הנוער הלהט"בים ברחבי הארץ את המידע על דבר קיומו של המקום".
את הקמפיין החדש יזמו רכזת הבית, יעל סיני ובת השירות הלאומי נגה יחיאלי. לדבריה של דורון, הצורך העיקרי בהפצת הסטיקרים הוא בפריפרייה, שם בני הנוער לא מספיק מודעת, באופן יחסי, על קיומו של הבית וכן במגזר הערבי, שם המודעוּת לקיומו של המקום היא כמעט אפסית.
הזדמנות לשלב בני נוער וצעירים בפעילות התנדבותית
דבר נוסף ששמחים בבית דרור לעשות הוא היכולת לאפשר לבני נוער וצעירים שרוצים להתנדב לעשות זאת סופסוך. "ההתנדבת בבית עצמו היא מגיל 24", מסבירה דורון. "עם זאת, אנחנו מקבלים פניות רבות של בני נוער וצעירים שרוצים להתנדב, ובכל פעם שאנחנו רק יכולים, אנחנו מנסים למצוא דרך לשלב אותם".
הפעם הקודמת בה שולבו בני נוער בהתנדבות בבית הייתה בפרויקט של צביעת הבית. "הפעם יש את הפרויקט הזה, שדורש פעולה פשוטה מאוד יחסית, אבל בעלת חשיבות עצומה", אומרת דורון.
דורון מוסיפה: "מלבד זאת, ברמת היומיום, אנחנו זקוקים בעיקר למזון ומוצרי היגיינה, ומחפשים אנשים שיש להם קשרים בכל מיני מקורות לגיוס משאבים או תרומות מצרכים".
המקום פתוח ללהט"בים ומתלבטים בגילאים 18-14
בית דרור הוקם בשנת 2002 על ידי עו"ד מיכל עדן, שבעצמה גורשה מביתה ונודתה ממשפחה כשהייתה בת 21. הבית פתוח לנערים ונערות להט"בים בגילאים 18-14. "אין לנו דרישות סף לקבלה לבית, מספיק שמדובר נער שאפילו רק מתלבט בנוגע לנטייה המינית או הזהות המגדרית שלו.
"אפילו היה לנו השנה נער סטרייט שהעדיף לבוא לבית דרור. לא סגרנו בפניו את הדלת, אבל באופן עקרוני המקום לא מיועד לסטרייטים. עבור בני נוער סטרייטים במצוקה יש מסגרות אחרות שקיימות".
למרות שאין דרישות סף בקבלה לבית ("הם לא צריכים להצהיר אמונים ולהישבע לדגל הגאווה"), ישנם מקרים בהם לא יתקבלו נערים ונערות לבית. "יש פשוט קווים אדומים: נער שמגיע מסומם או נער שיפעל באלימות ויכה", אומרת דורון.
הרבה נערים ונערות תוהים מדוע אסור להשתמש בטלפון הסלולרי בתוך הבית.
"בבית דרור יש שני קווים ומי שמתקשר ומחפש את הנערים יכול להתקשר. המשמעות היא לא לנתק אותם מהעולם. דבר ראשון, להסתובב בתוך הבית עם טלפונים, כשהנער רק מרוכז בטלפון, מונע יכולת לאיזשהו תהליך חברתי קבוצתי. ראינו את זה.
"דבר נוסף, לפעמים נער יכול להגיע לאחר שהיה נתון לסכנות, רדיפות או פשיעה. אנחנו לא יודעים מה הוא הביא איתו מבחוץ. אז אנחנו אומרים: 'בוא תפקיד את הטלפון, תתנקה ממה שהבאת מבחוץ'. הטלפונים נמצאים אצלנו, ויש לנו סוג של פיקוח לגבי מה שנכנס להם לחיים ומה לא. ברגע שהם יוצאים מהבית הטלפון איתם. אבל כשאתה בתוך הבית בזמן פעילות, בלו"ז בית, הטלפון לא עליך".
על מנת להתנדב בקמפיין הסטיקרים, שילחו את פרטיכם בדואר האלקטרוני, בצירוף עיר מגוריכם. בנוסף, ניתן להתקשר לבית דרור בטלפון 03-5164621.