לפני כעשור נמלט פ' מהרשות הפלסטינית לישראל. הוא היה אז רק בן 16, נער הומו שנרדף לאחר שמשפחתו וסביבתו הקרובה גילו על נטייתו המינית. הוא נכלא, נדקר ועבר התעללויות פיזיות ונפשיות שהעמידו את חייו בסכנה, עד שלא נותרה לו ברירה אלא לנסות ולבקש מקלט בישראל. בשנים בהן חי בישראל הוא הסתייע בעמותת על"ם, עד שהפך לבגיר ואז עבר להסתייע במתנדבים שונים.
בניסיון להסדיר את מעמדו בכדי שיוכל לעבוד ולקיים את עצמו, הגיש פ' בקשת מקלט, היא נדחתה על הסף ועל כך הוגשה עתירה לבג"ץ, שבעקבותיה הוחלט שהטיפול בו יעבור למתאמת הרווחה במנהל האזרחי, שאחראי בין היתר על פלסטינים המאוימים שלא על רקע שיתוף פעולה עם ישראל. המנהל האזרחי העניקו ל-פ' היתר לשהות בישראל, אך לא לעבוד או לקבל טיפול רפואי.
מצב חיים בלתי אפשרי זה – בו מותר לו לשהות בישראל אך ללא יכולת לעבוד וללא גישה לשירותי רפואה ורווחה בסיסיים, וכאשר שיבה לרשות הפלסטינית משמעותה סכנת חיים מידית וממשית, דחקו את פ' לשולי החברה ובסופו של דבר לשימוש בסמים שהלך והחמיר עד כדי סכנת חיים.
בעקבות השימוש ביקש לאחרונה פ' להתאשפז ולהשתלב בתכנית טיפול לגמילה בסמים. המתקן אליו פנה הסכים לקלוט אותו בכפוף לאישור מימון השהות בהתאם לנוהל החל על מימון שהות של מבקשי מקלט וחסרי מעמד - אלא שכבר שלושה שבועות מנסה פ' לפנות למשרד הבריאות ולגורמים נוספים בכדי להסדיר את האשפוז – ולא קיבל כל מענה.
רק ביום רביעי האחרון ענתה לו בעל פה ד"ר פאולה רושקה, מנהלת המחלקה לטיפול בהתמכרויות במשרד הבריאות, שהמשרד לא מאשר את מימון הטיפול עבורו. והבטיחה שתעביר את התשובה גם בכתב בכדי שתהיה הוכחה לקיומה של השיחה. אלא שהמכתב מעולם לא הגיע.
בסוף השבוע האחרון, נוכח הדחיפות ומצבו המתדרדר, פנה פ' לבג"צ בעזרתם של עורכי הדין חגי קלעי ועדי גרינפלד, בבקשה לאשר באופן דחוף את אשפוזו של פ' במוסד הגמילה מתוך חשש לחייו. "עיכוב השתלבות העותר בטיפול עשויה להביא להידרדרות נוספת במצבו, ואף, חלילה, למותו, לעומת זאת, למשיבים לא ייגרם כל נזק מעצם מתן הטיפול הרפואי לעותר", נכתב בעתירה.
"נציין כי עצם העובדה שמזה עשור לא מתקבלת הכרעה ארוכת טווח בעניינו של העותר, באופן שיאפשר לו לבנות את חייו, מהווה פגיעה קשה וחמורה בזכויותיו הבסיסיות ביותר... למיטב הידיעה, המדינה נוהגת לממן טיפול מהסוג המבוקש עבור חסרי מעמד ומבקשי מקלט אחרים, שאינם פלסטינים".
אלא שבדיון שהתקיים ביום חמישי האחרון, השופט דוד מינץ כי שלושת השבועות בהם רודפים פ' והאנשים המסייעים לו אחרי גופי הבריאות והרווחה בניסיון להכניס אותו לגמילה מסמים, אינם תקופה מספקת, ושלח אותו להמשיך ולרדוף אחרי משרד הבריאות בטענה ש"טרם מוצו ההליכים מול הרשויות".
>> ביים את הסרט הכי פרובוקטיבי בהיסטוריה, ונרצח
>> 9 ספורטאים שיצאו מהארון ב-2020 (עד כה)
"אנו מצרים על כך שבית המשפט לא מצא לנכון לדון בעתירה ולתת את הסעד הדחוף שהתבקש בה. אנו מקווים כי החלטת בית המשפט בעתירה לגופה, לכשתתקבל, לא תגיע מאוחר מדי עבור העותר", אמרו עו"ד קלעי וגרינפלד.