צביקה שטיין ובן זוגו הוציאו מאות אלפי שקלים כדי להגשים את החלום להפוך להורים, אבל עכשיו המדינה מונעת מהם להגיע ללידת בתם, המתוכננת לסוף חודש אפריל. בסוף השבוע שעבר הגישו השניים בקשה לוועדת החריגים, זאת כדי שיוכלו לטוס לקנדה כבר בסוף החודש, לאור העובדה שיצטרכו לשהות בבידוד עם הגעתם למשך שבועיים.
בבקשה שהוגשה לוועדה פירטו בני הזוג את תאריך הלידה, את משך השהייה בקנדה וציינו כי שניהם מחוסנים ובעלי דרכון ירוק. הם האמינו שיקבלו את האישור המיוחל לאור הצורך ההומניטרי, אבל למרות זאת, אתמול הם התבשרו כי בקשתם נדחתה, בטענה שהיא "אינה משקפת צורך הומניטרי או צורך אישי מיוחד, המצדיק אישור יציאה מהארץ". בפוסט שפרסמו בני הזוג בפייסבוק, הם כינו את ההחלטה "אטומה והומופובית".
"כשראינו את התגובה צחקנו כי חשבנו שאחד באפריל הגיע מוקדם השנה", שיתף הבוקר צביקה בשיחה עם mako. "אם זה לא צורך הומניטרי - אז מה כן? לא מספיק שאנחנו לא יכולים להביא ילדים בפונדקאות בישראל, אחרי שעברנו את כל התהליך היקר והמאתגר הזה, המדינה תוקעת לנו מקלות בגלגלים. אולי הם רוצים שישלחו לנו את הילדה בדואר?".
את הליך הפונדקאות החלו בני הזוג לפני ארבע שנים, מיד לאחר חתונתם. "זה מרתיח, מקומם ומחזק את התחושה שאנחנו חיים במשטר פאשיסטי שמגביל אותנו ביציאה מהארץ", אמר צביקה. "נניח שאפשר לטעון שחזרה לארץ משפיעה על הקורונה, למרות שגם זה לא בטוח, אבל איזה היגיון יש למנוע מאיתנו לצאת מהארץ?".
שטיין ובן זוגו בודקים כעת את הצעדים העומדים לרשותם על מנת לערער על ההחלטה. "שירתנו בצבא, אנחנו אזרחים שומרי חוק ומשלמים מיסים, אבל פשוט לא במגזר הנכון", זעמו. "כולנו רואים מה קורה בשדה התעופה עם המגזר החרדי. זו החלטה משפילה שאין בה שום שיקול דעת או רגישות, והיא כנראה נובעת ממניעים פוליטיים. עכשיו נוספה לנו עוד דאגה שאם בסוף נצליח לטוס ללידה, נצטרך למצוא גם דרך לחזור ארצה".
בחודש שעבר, השר לשיתוף פעולה אזורי, אופיר אקוניס, שכיהן אז כיו"ר ועדת החריגים עד שהאחריות הועברה למשרד התחבורה, החליט להחריג בני זוג המקיימים הליך פונדקאות בחו"ל. אקוניס נעתר אז לבקשת השר לביטחון פנים, אמיר אוחנה, אחרי שזה ציין בבקשתו: "לכל הורה חשוב להיות ברגע הלידה של בנו או בתו, אך במקרי פונדקאות יש לכך חשיבות כפולה. הפונדקאית למעשה איננה ההורה הביולוגי של התאומים, המופרים מתרומת ביציות. לו ההורים המיועדים לא יהיו במקום בזמן הלידה או בסמוך לה, הדבר עלול לגרור קשיים רגשיים לפונדקאית להיפרד מהתאומים, וככל שיהיו בחזקתה זמן רב יותר, כך הדבר עלול לגרור קשיים משפטיים".
ממשרד התחבורה לא נתקבלה תגובה.