לפני כחודש קבע בית המשפט העליון בארצות הברית כי נישואים חד מיניים יוחלו בכל מדינות ארצות הברית. ההחלטה ההיסטורית זכתה לתגובות בכל רחבי העולם, כולל תוסף מיוחד של פייסבוק שאפשר את צביעת תמונות פרופיל המשתמשים בצבעי הגאווה.
התוסף, שהוכן במקור לציון אירועי הגאווה, אך תפס תאוצה בעקבות פרסום ההחלטה, הפך לוויראלי באמצעות מיליוני משתמשים, פרטיים ועסקיים, שצבעו את תמונת הפרופיל לאות הזדהות עם הקהילה הגאה.
גם בישראל נעשה שימוש נרחב בתוסף, בין השאר על ידי עמוד הפייסבוק של הטלוויזיה החינוכית, שפרסם פוסט הכולל תמונות של דמויות החינוכית עם צבעי הגאווה, תחת הטקסט ההומוריסטי: "דמויות החינוכית חוששות מהסרת האיסור על נישואים גאים (מה שלא מנע מהן להזדרז ולהחליף תמונת פרופיל)".
הפוסט, שהצחיק רבים מעוקבי העמוד, שכבר הפכו למעריצים של ההומור המיוחד של מפעילי העמוד, הצחיק פחות את חברי "התנועה למדינה יהודית", שהגישו תלונה לנציבות המדינה נגד הטלוויזיה החינוכית.
בתלונה קבלו נציגי התנועה, הדוגלת בין השאר בחיזוק ערכי המשפחה תוך התנגדות לתופעת המשפחה החדשה, על כך שעובדי הטלוויזיה החינוכית ממלאים תפקידים שהוטלו על הגוף הציבורי, ומפעילים את הסמכויות שהוטלו עליהם בכל עניין מטעמו ובשמו של הגוף הציבורי - שעליו להיות גורם ניטרלי ולא "לתפוס צד" במחלוקות ציבוריות או פוליטיות שנויות במחלוקת ציבורית עמוקה.
לפי פרסומי התנועה, בתגובה שהתקבלה מהטלוויזיה החינוכית נטען תחילה כי מדובר בפוסט שהתייחס בעוקצנות לתופעה שהתרחשה ברשת, בה גולשים רבים צבעו את תמונת הפרופיל שלהם בצבעי דגל הגאווה, וכי הפוסט היה תגובה הומוריסטית לדרך שבה הרשת החברתית התייחסה לאירוע פרסום פסק הדין של בית המשפט העליון בארה"ב שאישר תקדימית נישואי גאים.
בהמשך עדכנה התנועה, כי התקבלה תגובה מנציבות שירות המדינה, לפיה על מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית לבחון את מדיניות הפרסומים בעמוד הפייסבוק של החינוכית, כך שלא ייטלו חלק בסוגיות ציבוריות שנויות במחלוקת כגוף ציבורי ניטרלי. אחרת, האחראים על הפרסום יעמדו לדין משמעתי כעובדי מדינה שעברו על עבירה אתית אסורה.
מהטלוויזיה החינוכית נמסר בתגובה: "חינוכית התייחסה בפוסט המדובר לפסיקת בית המשפט העליון בארה"ב בנושא. כדרכה בקודש, מעלה חינוכית מדי יום פוסטים עוקצניים והומוריסטים רבים המתכתבים עם סדר היום הציבורי. מדיניות העלאת התכנים בפייסבוק מבוססת על מתן חופש יצירתי מוחלט זאת במסגרת החוק ותוך התחשבות ברגישויות אלו ואחרות. הפוסט המדובר עומד בכל קריטריונים אלו ולכן אין כל היבטים משמעתיים של מי מעובדי החינוכית בנושא זה".