את היחס האמיתי של חלקים גדולים בקהילה הדתית לקהילה הגאה ניתן לתעד בעיקר באופן סמוי. רק שם מרשים לעצמם בכירי הרבנים לדבר באופן גלוי על המחלה, על הדמיון לכלבים, על הגיהנום שמחכה להומוסקסואלים מעבר לפינה ולמהר להציע פתרון מתאים. מה שפעם היה מוחצן, ישיר ובאמצע הרחוב, הפך לטיפול מעמיק, טיפול שורש בתוך החברה הדתית - טיפול המרה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ישי היה מתנחל מן השורה. גדל בקדומים, אחד מחמישה אחים עם כיפה סרוגה על הראש. ילדות רגילה לגמרי עד שבישיבה בעתניאל הבין שהוא נמשך לגברים. לאחר שנחשף בפני אחד מחבריו הוא זומן לשיחה אצל רב הישיבה. "הרב הרגיע אותי, אמר 'אני יכול להגיד לך שאתה לא היחיד שבא עם הבעיה הזו ויש פתרון ואחנו נטפל בך'", מספר ישי. "ואז הוא התחיל להסביר שיש ארגון שמטפל באנשים כמוני, טיפול פסיכולוגי שמעביר אותך מצד אחד לצד השני".
"הם מדברים איתך כל הזמן על התנייה מחדש", הוא מוסיף. "אנחנו נדכא את המשיכה שלך לגברים ונחזק את המשיכה שלך לנשים כי היא קיימת איפשהו ורק צריך לחזק אותה. ואם צריך לעשות את זה עם פנטזיות אז נעשה את זה עם פנטזיות. ואם צריך לעשות את זה עם פורנו נעשה את זה עם פורנו".
בישראל כבר לפני 4 שנים ערכה הסתדרות הפסיכולוגיים נייר עמדה בנושא ואמרה כי טיפולי ההמרה חוטאים לכללי האתיקה של הטיפול הפסיכולוגי. לפני שנה וחצי פרסם משרד הבריאות אזהרה לציבור מפני טיפולי ההמרה, אבל אזהרות לחוד ומציאות לחוד.