רבני המועצה האזורית מטה בנימין פרסמו הבוקר (רביעי) מכתב בו הם יוצאים נגד שתי חתונות להט"ב שהתקיימו בתקופה האחרונה "יקב פסגות", יקב ואולם אירועים שנמצא באזור התעשייה שער בנימין. על המכתב חתומים שבעה רבנים: רב היישוב כוכב יעקב אוריאל טופז, רב היישוב בית אל אריאל בראלי, רב היישוב שבות רחל בנציון עמר, רב היישוב כוכב השחר אוהד קרקובר, רב היישוב חרשה יאיר רמר, רב היישוב אחיה חנניה פולק ורב היישוב מגרון איתי הלוי.
"אחינו תושבי בנימין, חזרנו לנחלת אבותינו, למרחבי יהודה ושומרון, מתוך רצון לקשר של חיים עם ארצנו הקדושה", נכתב. "לצערנו הרב, נפל דבר בבנימין ולאחרונה התקיימו שני אירועים של להט"ב באולם 'יקב פסגות' בשער בנימין. אירועים אלו סותרים במובהק את ערכי הנצח שלנו ושומטים חלילה את הקרקע מתחת לאחיזתנו בארצנו. מדובר כאן על התבוללות רוחנית ופגיעה חמורה בערכי המשפחה היהודית".
בהמשך קראו שבעת הרבנים החתומים עליו לעשות ככל הניתן כדי למנוע אירועים דומים בעתיד. "עלינו להשתדל בכל כוחנו למנוע אירועים מעין אלו, ועל כן אנו פונים בזה לכל הגורמים לעשות כל שבידם למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד. נתחזו כולנו בערכי הצניעות והטהרה המייחדים אותנו, מכוחם זוכים אנו לסיעתא דשמיא ולשמירה יום יומית. נתחזק בעזרה הדדית והנהגת כבוד ונעימות זה עם זה".
נעמה ברג, מנכ"לית "יקב פסגות", נתקלה הבוקר במכתב אך לא הצליחה לזהות בו כבוד ונעימות. "אנחנו מכבדים כל אדם באשר הוא אדם ונותנים שירות לכל מי שבא לעשות אצלנו אירוע או לקנות את היין שלנו. אנחנו מכבדים את החוק במדינת ישראל וזאת בעיה חמורה שאנשים מוציאים מכתב שמסית וקורא לעבור על החוק".
בעקבות פרסום המכתב, ברג מספרת כי בבית העסק התקבלו מיילים מאנשים שהודיעו כי יפסיקו לבקר במקום, אם כי לדבריה זוהי לא הפעם הראשונה שיוצאת קריאה לחרם על המקום. "אנחנו כבר למודי חרמות ולמדנו לא להתרגש, בטח ובטח כשאנחנו בטוחים שאנחנו עושים את הדבר הנכון. אנחנו מעדיפים להתמקד בלעשות טוב ולשמח אנשים"
"במדינת ישראל אסור להפלות אף אדם", אומרת ברג. "אם אדם בא לבקש שירות אני מחויבת להעניק לו אותו, וזה לא משנה אם הוא דתי, חרדי, גיי או עבריין. 'יקב פסגות' הוא לא אדם פרטי, אלא בית עסק שומר חוק. אין כאן מקום לבחירה או התלבטות".
ברג, שחוששת כעת כי פרסום המכתב עלול לפגוע בבית העסק, לא מתנצלת על קיום החתונות הגאות. "לכל אדם באשר הוא, מגיעה הזכות לערוך איזה אירוע שהוא רוצה. "הרבנים שכתבו את המכתב צריכים לקחת בחשבון שהם מסיתים אנשים לעבור על החוק. נראה לי שזו יותר הבעיה של מדינת ישראל, שצריכה להתמודד עם אנשים שחושבים שהם מעל החוק פה."
"הצביון של הטקס היה יהודי, כלומר שבע ברכות, חופה, כתובה והברכות האישיות היו הכי יפות ששמענו אי פעם", סיפרה יעל יחיאלי, שניהלה את הטקס. "אני גדלתי בגוש עציון, אני מכירה את החברה הדתית והשינויים שקורים בה. הרבנים האלו נאבקים ברכבת שיצאה מהתחנה, ערכתי מספר חופות של להטבים דתיים. אחרי החופה ניגשה אליי חברת משפחה מגוש עציון ואמרה שגם הבן שלה, התחתן עם בן זוגו".
"מתחילת ינואר התחתנו אצלנו מאות זוגות ישראלים, ובכל שנה אנחנו ממשיכים לראות עלייה בפניות אלינו.", הוסיפה שני גרינברג, מנהלת "הויה - טקס ישראלי, מבית ישראל חופשית". "נמשיך לחתן זוגות בדרך שבה בחרו- באפרת, תל אביב, ירושלים ובכל נקודה על המפה, הגורמים הקיצוניים לא ייעצרו בעדנו".