הצעת חוק ברית הזוגיות נפלה היום בכנסת ברוב של 50 ח"כים מתנגדים ו-39 שהצביעו בעד. בלטו בהעדרם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון ושרת התרבות מירי רגב, כמו גם כל חברי מפלגת ישראל ביתנו שתמכה בעבר בברית הזוגיות. יו"ר מרצ זהבה גלאון תהתה מעל דוכן המליאה: "מה הבטיחה להם הממשלה כדי שיעדרו?". מאוחר יותר התפרסם כי קיים גם דיל חשאי בין ליברמן לליכוד, לפיו ח"כ מטעם ישראל ביתנו ימונה לנציג האופוזיציה בוועדה למינוי שופטים.
הצעת חוק ברית הזוגיות האזרחית עלתה בקריאה טרומית לאחר שהקואליציה הפסידה בהצבעה ראשונה שלה בכנסת ה-20, והצעת חוק של האופוזיציה שאמורה הייתה ליפול דווקא עברה.
יוזמת החוק, ח"כ עליזה לביא, הסבירה כי "מדובר בחוק שהוא בשורה גם לחסרי דת, גרים שלא הוכרה התגיירותם וגם לחד מיניים. זוגות רבים מעדיפים שלא לעבור ברבנות, זוגות רבים אינם יכולים לעבור ברבנות, וזו החלופה עבורם. המסלול של ברית הזוגיות יוביל לכך שיותר יבחרו במערכת הדתית כי היא תיאלץ להתייעל. מדובר במענה לכל הציבורים שלא מקבלים מענה במסגרת הדתית הקיימת, חופש בחירה לכל אדם בין מסלול אזרחי למסלול דתי לקיום חיי משפחה".
על פי הנתונים שהציגה עליזה לביא, קרוב ל- 9,000 זוגות טסים מדי שנה להתחתן בחו"ל, שהם 11% מבין המתחתנים בשנה - אנשים שמעדיפים "לפרנס סוכני נסיעות", כדבריה, ורק לא להתחתן תחת הרבנות או לא יכולים להתחתן בחתונה דתית. על פי ההערכות כמיליון ישראלים לא יכולים להתחתן ברבנות.
שרת המשפטים איילת שקד עלתה להשיב מטעם הממשלה, ואחרי דברים קצרים נגד הודתה כי עתה היא צריכה למשוך זמן כדי שהקואליציה תוכל לגייס את הרוב הדרוש. בסופו של דבר, לאחר שגויסו הח"כים החסרים, עלתה להצבעה טרומית הצעת החוק שנפלה, כאמור, ברוב של 50 מתנגדים מול 39 בעד.
מאוחר יותר עלתה הצעה לסדר היום בנושא הסדרת מסגרת אזרחית זוגית בישראל ביוזמת הח"כיות קסניה סבטלובה ויעל גרמן.
"אנחנו חיים במציאות שבה כל שני בוגרים שרוצים למסד את הקשר אינם יכולים לעשות זאת, אלא הם צריכים לנדוד לקפריסין כדי למסד את הנישואים. אפילו במדינה כמו לבנון יש אפשרות של למסד את הקשר הזוגי בהסכם אזרחי", אמר ח"כ סבטלובה.
ח"כ יעל גרמן אמרה כי למרות שיש לנו אוכלוסייה דתית וחרדתית, עדיין 51.3% הם עדיין בעד נישואים חד מיניים, בהתייחסה לסקר של "חי בלילה" שפורסם אמש. "הציבור במדינת ישראל בעד נישואים אזרחיים וברית הזוגיות", סיכמה.
ברוב של 6 חברי כנסת וללא מתנגדים הוחלט להעביר את הנושא להמשך דיון בוועדת חוקה חוק ומשפט.