>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בין אלפי ההומואים, הלסביות, הביסקסואלים והטרנסג'נדרים שישתתפו במשחקי הגאווה Out Games בחודש יולי באנטוורפן שבבלגיה תנצנץ קבוצת כדורגל קטנה וגאה תוצרת כחול-לבן. קבוצת הכדורגל "ריינבול תל אביב" אמנם קמה רק לפני מספר חודשים, אבל חבריה לא מתכוונים לפספס את ההזדמנות לייצג את ישראל בכבוד "נעשה את המיטב שלנו ונייצג את ישראל ואת הקהילה הלהט"בית בארץ בכבוד", אומר בן שמש, אחד השחקנים בקבוצה.
לצד האימונים המפרכים על כר הדשא, להנאה הקבוצתית ולניפוץ הסטריאוטיפים, עומלים חברי הקבוצה על גיוס כספים לנסיעה הלא זולה. לשם כך חברו לבמאית והמפיקה איילת שבח ולעורכת רינת לזרוב והחליטו על יצירת סדרה של 8 סרטונים שיציגו בהומור את מה ששחקני ריינבול צריכים לעשות ע"מ לממן את הנסיעה שלהם לבלגיה.
"אווירה של שיתוף הדדי ופרגון"
"אנו קיימים רק מחודש יוני בשנה שעברה וזו הפעם הראשונה שאנחנו נוטלים חלק במשחקים המתקיימים אחת ל 4 שנים", אמר מיקי זאידל. שחקן וחבר בצוות המארגן של הנסיעה, ל-mako גאווה. שמש מוסיף כי אין להם יומרות: "עצם ההשתתפות היא העניין".
בקבוצה חברים 40 שחקנים – כולם גאים, המתאמנים יחד במגרש הכדורגל העירוני ביפו. הקבוצה היא קבוצת חובבים לכל דבר ומשמשת כמועדון ספורטיבי וחברתי עבור השחקנים. "משחקי הקבוצה מאופיינים באווירה של שיתוף פעולה, כבוד הדדי, פרגון ופחות בתחרותיות", כותבים חברי הקבוצה.
זאידל מבהיר כי למרות שבקבוצה כרגע משחקים רק הומואים, הם פתוחים לקבל גם סטרייטים. "היו לנו שחקנים בעבר אם כי כרגע לא מגיעים למשחקים, לא מסיבות שקשורות לקבוצה". לדבריו, התגובות לקיום הקבוצה הן חיוביות בתוך הקהילה הגאה ומחוצה לה: "בקהילה בעיקר זה גורם לעוד ועוד אנשים לפנות אלינו כדי להצטרף לקבוצה ומחוץ לקהילה זה עושה יחסי ציבור טובים, מראים שיש עוד צדדים בקהילה".
בדומה ל"ריינבול", גם קבוצות מחו"ל המעוניינות לקחת חלק במשחקים פועלות בשיטה דומה – על ידי אימוץ מסחרי ותרומות מהקהילה ומידידים. "אנחנו נמצאים גם במגעים עם גופים ממשלתיים, אבל זה עדיין לא משהו שאנחנו יכולים להגיד שנושא פרי", אומר זאידל ומבהיר "אנחנו לא מבקשים תרומה כדי להוציא את הנסיעה, אלא כדי להקל עלינו את הנטל".
אלפי ספורטאים גאים מכל העולם
נציגים מטעם ה-Out Games אישרו ל-mako גאווה כי נבחרת הכדורגל "ריינבול תל אביב" נרשמה לפני מספר חודשים והיא מצטרפת לאלפי האתלטים שיגיעו מכל העולם לקחת חלק במשחקים. עוד נמסר ממארגני המשחקים כי אין "דרישה" מהספורטאים להיות חברי הקהילה הגאה. "אחת ממטרות המשחקים היא לאחד בין אתלטים להט"בים ולא להט"בים, כאשר הכיף והאהבה לספורט הם הגורמים המאחדים", אמרו.
טריילר למשחקים
המשחקים יפתחו באירוע גדול ב-3 באוגוסט ויסתיימו כעבור שבוע ב-10 בחודש, כאשר המשחקים של נבחרת הכדורגל יתקיימו בין ה 5-9 באוגוסט. חברי הנבחרת מקווים להיעזר בכספי תורמים, במטרה להקל על העלויות הכרוכות בנסיעה שצפויות להסתכם ב-120 אלף ₪. לשם כך הקימו פרויקט באתר ההתרמה מימונה בו ניתן לתרום כסף סתם או לקבל תמורה כגון כניסות למסיבות שנתרמו על ידי ליינים שונים בקהילה. "אנחנו גם מחפשים מאמץ מסחרי שייתן לנו חסות בתמורה לחשיפת המותג שלו על המדים שלנו".
ה"אאוט-גיימז" מתקיימים החל משנת 2006, ואלה נולדו בעקבות מחלוקת שהתעוררה סביב משחקי הגאווה המקוריים ה-Gay Games. עקב אי הסכמה סביב היקף ואופי המשחקים שהיו צפויים להתקיים במונטריאול באותה השנה, החליטה הפדרציה של המשחקים הגאים (FGG) על קיום המשחקים בשיקאגו. מספר גופים החליטו על קיום המשחקים המקבילים במונטריאול בכל זאת והכריזו על ה-Out Games. היה זה אירוע הספורט הגדול ביותר בקנדה מאז אולימפיאדת 76' ובו השתתפו למעלה מ-10,000 ספורטאים. בשנת 2009 התקיימו המשחקים בקופנהגן שבדנמרק.
רקייאוויק בירת איסלנד ומיאמי ביץ' בארה"ב הגישו הצעה לארח את המשחקים בשנת 2017. את ישראל ייצגו בעבר מס' משתתפים עצמאיים.
לחברי הקבוצה יש מסר שחשוב להם להעביר לסיום: "אנחנו מייצגים את ישראל , את תל אביב ואת הקהילה במשחקים, נצעד בטקס המשלחות עם דגל ישראל ודגל גאווה, המדים שלנו בצבעי נבחרת ישראל, כחול ולבן".
ספונסרים פוטנציאליים ולכל הפרטים ניתן לפנות לטלפון 0547699349
סרטון הקמפיין של "ריינבול" -בימוי והפקה: איילת שבח; עריכה: רינת לזרוב; צילום ועטיפה גרפית : בן שמש; תסריט: אופיר סופר