לאחר שבשלושת החודשים האחרונים שלושה טרנסג'נדרים שמו קץ לחייהם, התכנסו אתמול (14.12) עשרות אנשים להפגנה בגן הוורדים המשקיף לכנסת בקריאה לשיוויון זכויות לקהילה הטרנסית ולמניעת אובדנות בקרבה. הקהילה הטרנסית היא מהקבוצות המוחלשות בחברה, ולפי מחקרים, 41% מהחברים בה ניסו להתאבד. רק לפני שבוע שם קץ לחייו ברק קשת, טרנסג'נדר צעיר שלא הצליח לקבל הכרה במצוקותיו על ידי גורמי רווחה.
כוחות משטרה רבים בראשותו של סגן מפקד מרחב מוריה אבטחו את האירוע הרגיש. את ההפגנה ארגנו האחווה הסטודנטיאלית הגאה, איגוד הגג של התאים הגאים במוסדות אקדמיים בארץ, וארגון מעברים, הפועל למען הקהילה הטרנסית. המפגינים קראו לחופש מגדרי, לחינוך לסובלנות מגדרית, להגנה מאלימות טרנספובית, לשילוב בשוק העבודה ולסיוע במניעת אובדנות.
"יצאנו להפגין תמיכה וסולידריות בקהילה הטרנסית. מדובר בקהילה מודרת ומופלית", אמר מוטקה פורת, מארגן ההפגנה מטעם האחווה הסטודנטיאלית הגאה. "כולי תקווה כי מדובר בצעד ראשון מבין רבים שיביא לשיתוף פעולה בין ארגוני הקהילה הגאה וחברי בית המחוקקים למען סיום האפליה והאלימות כנגד הקהילה הטרנסית בישראל".
חברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד) הצטרפה להפגנה ואמרה: "הקהילה זכאית שקולה ישמע בכלל, ובפרט כאן, בבית המחוקקים, כי בלי שאנחנו נקבל את ההד שלכם ונשמע אתכם ואת הדרישה שלכם לחקיקה אני חושבת שפה ימשיכו לישון ולא יחוקקו את כל החוקים שצריך לחוקק. ההפגנה היום היא עוד צעד בכיוון של העלאת המודעות לקהילה הטרנסית. קיימת אפליה והדרה במקומות עבודה, בתחום התעסוקה, בחינוך ובבריאות, וכל זה מוביל ליחס משפיל, שמביא פעמים רבות להתאבדויות. לא כולנו נולדנו שווים אבל אנחנו מחויבים לשוויון הזדמנויות ולשוויון זכויות לכל".
ח"כ שרן השכל (ליכוד) נשאה אף היא דברים בפני המפגינים: "הקהילה הטרנסג'נדרית זקוקה לעזרה שלנו, אם זה בשוק העבודה, אם זה בשוויון זכויות... הגיעו אלי כל כך הרבה מקרים מצערים, זה נושא שאנחנו חייבים להעלות למקום גבוה בסדר העדיפויות שלנו ולפעול במהרה".
במקביל, נציגים שונים מהקהילה הטרנסית נכנסו אל מסדרונות המשכן כדי להציג עצמם בפני חברי הכנסת ולקדם הצעות חוק הנוגעות למניעת אפליה ואלימות נגד טרנסג'נדרים. הנציגים נפגשו עם מספר חברי כנסת אך לאחר זמן קצר התבקשו על ידי סדרני הכנסת לעזוב את המקום בטענה שעצם פעילותם אינה עומדת בנהלי המקום.