>> אירועי הגאווה 2012 – כל העדכונים

גאווה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מזמינים את חברי הקהילה הגאה לקחת חלק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
ביום ראשון (20 במאי) יפתח כנס "סקס אחר" ללימודים לסביים, הומואיים, טרנסג'נדריים וביסקסואלים ולתיאוריה קווירית בישראל. 

הכנס השנים עשר במספר, נוסד מתוך קבוצת הקריאה והפורום ללימודים להט"בים וקווירים באוניברסיטת תל אביב בשנת 2001 על ידי אייל גרוס, עמליה זיו, דפנה הירש ועמית קמה. מאז, הוא מתקיים מדי שנה.

הכנס התפתח וצמח עם השנים

"הכנס מיועד גם לאנשים מהאקדמיה, מהקהילה וגם מהקהל הרחב", מסביר גרוס, שהוא וזיו הנם השניים היחידים שנותרו מצוות ההקמה. "תמיד מגיעים הרבה מאוד אנשים, יותר מכנס ממוצע באקדמיה. באופן כללי, יש רבים שמתעניינים בנושא. כשם שהקהילה הגאה צמחה, גם הכנס שינה פניו עם השנים ותכנו התעדכן. כך עברנו מלדבר על 'הומו-לסבים' למשג 'להט"ב', הנושאים גדולים יותר מבעבר".

אייל גרוס (צילום: תומר ושחר צלמים)
אייל גרוס | צילום: תומר ושחר צלמים
פרופסור גרוס יודע דבר על הקהילה הגאה והתקדומתה בשנים האחרונות. בנוסף להיותו פרופסורחבר בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, הוא ממייסדי הפורום ללימודים להט"בים וקווירים, חבר הנהלת האגודה לזכויות האזרח בישראל, בעבר היה יועץ משפטי בהתנדבות לאגודת הלהט"ב ועל פועלו זה קיבל יחד עם משפטנים ומשפטניות נוספים את אות יקיר הקהילה בשנת 2005.

השנה, בין היתר, יתקיים פאנל מיוחד על בריאות טרנסג'נדררים, עיסוק בנושא אינטרסקס, שאמנם כבר היה בעבר אך השנה יתפוס מושב שלם ושולחנות עגולים על נושאים 'מסעירים' כמו הומולאומיות, עדתיות ופינקוושינג, וגם פונדקאות. גרוס מציין, כי אלו במות יוצאת דופן שכן מארגני הכנס מביאים אנשים עם מגוון דעות על הנושא, מהאקדמיה ומהפן האקטיביסטי לדיון פתוח ומכבד. בנוסף, יתקיים שולחן עגול לזכר אדריאן ריץ, תיאורטיקנית לסבית ואקטיביסטית פמיניסטית, שנפטרה לאחרונה.

אין תמונה
כנס סקס אחר ה-12
על החברים בוועדה נמנים גם מירב אמיר, רועי ווגנר, יסמין מקס, יעל משעלי, אילי אבידן אזר, גיא שילה ורות פרסר. "הוועדה צמחה אורגנית מאנשים באונ' תל-אביב, הן מקרב חברי סגל והן מקרב הסטודנטים שאלה הם שיזמו את הכנס ושארגנו את הפורום ללימודים להט"בים וקווירים בתל-אביב", עונה גרוס. "משום שבשנה שעברה הכנס היה פתוח רק לתלמידי מחקר, אז הוועדה ביקשה מתלמידי המחקר לתואר שני ושלישי שהציגו שנה קודם לכן, לארגן את הכנס. השנה, אלו מהם שרצו בכך המשיכו להיות בוועדה".

ימי הכנס מורכבים מהרצאות, מושבים רגילים ושולחנות עגולים – כשבכולם המטרה היא ליצור דיון פתוח בהשתתפות המרצים, הפעילים והקהל. הכנס משתף פעולה עם אונ' בן גוריון, בהתאם למסורת שהחלה לפני שנתיים.

זוכים לתמיכה רבה

בין היתר, ישתתפו בשולחנות העגולים שי דויטש, דלית באום, אדיר שטיינר, עפרי אילני. כמו גם חוקרים בעלי שם, בהם רז יוסף, יובל יונאי, עמליה זיו ועוד. כמו כן, מדגיש גרוס, כי השנה ייקחו חלק בכנס גם מרצים נוספים ופחות מוכרים. "אנו בהחלט רוצים לתת במה לאנשים, כולל תלמידי ותלמידות מחקר".

המרצה האורח השנה יהיה פרופסור דיוויד הלפרין, שנחשב בעיני רבים לממשיך דרכו של פוקו ואף התארח בכנס "סקס אחר" שארגנה אוניברסיטת תל אביב בשנת 2002.

הכנס, ביוזמת הפורום ללימודים להט"בים ותיאוריה קווירית באוניברסיטת תל-אביב ובשיתוף עם התכנית ללימודי מגדר ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זוכה לתמיכה של כלל הפקולטות באוניברסיטת תל אביב ולרוח גבית חמימה. "יש תמיכה מפקולטות של רוח, חברה, אמנות ומשפטים. לפעמים גם ישירות מהאוניברסיטה עצמה ולא דרך פקולטות - תמיד כשביקשנו קיבלנו. מעולם לא נתקלו באף התנגדות באוניברסיטה".

"התכנים שיעלו בכנס נבחרים על ידי ועדה מארגנת שמורכבת מחברים וחברות ותיקים מ'דור המייסדים' של הכנס וכאלו שהיו פעילים בארגון הפורום בתל-אביב", מסביר גרוס. "מאחר ושנה שעברה היה כנס של תלמידי מחקר בלבד שארגנו אותו בעצמם, אז אלו שארגנו שנה שעברה גם הצטרפו בחלקם לוועדה של השנה".

הכנס יתקיים באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בין ה-20 ל-22 במאי. כולם מוזמנים והכניסה אליו היא בחינם. לפרטים ולתכנייה המלאה, היכנסו

 

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

>> אני אוהב את הבן ההומו שלכם. למה אתם לא?

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> אירועי הגאווה בפריפריה: מי צריך את זה?