לראשונה בתולדותיו, קיבל הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות אישור הכרה כמוסד ציבורי לצורך תרומות. האישור, אותו סיפקה ועדת הכספים של הכנסת, יאפשר לתורמים להזדכות על מס בגין התרומה. לפיכך, כל מי שיתרום לבית הפתוח סכום של יותר מ-380 שקל, מס הכנסה ינכה לו 35% מסך התרומה בחישוב המס השנתי.
"מעבר למשמעות הכספית הניכרת, יש פה גם אמירה משמעותית, לפיה ועדת הכספים ומס הכנסה מכירים בבית הפתוח כמוסד ציבורי שמעניק שירותים חשובים לקהילות אותן הוא משרת, ולכן יש לתת הטבה לכל מי שתורם לו", אמרה מנכ"לית הבית הפתוח, אלינור סידי.
הבית הפתוח רשם בשבוע שעבר ניצחון משפטי נוסף על עיריית ירושלים: בית המשפט לעניינים מינהליים קבע כי הסכום המגוחך שאישרה מועצת העיר לבית הפתוח סותר את פסיקת בג"ץ ואינו מתייחס אל הבית כאל מרכז קהילתי, השווה בזכויותיו לכל המרכזים הקהילתיים בעיר.
לפני כשנה הכריע בית המשפט העליון בסאגה שנמשכה למעלה מחמש שנים בנושא תקצוב הבית הפתוח. שופטי בג"ץ קבעו, כי העירייה מפלה את הבית הפתוח, וחייבו אותה לשלם לבית הפתוח כחצי מיליון שקל, בפריסה של חמש שנים.
אולם, בניגוד לפסק הדין של בג"ץ, מועצת העיר קיבלה החלטה על העברת סכום מגוחך של כ-36 אלף שקל. בבית הפתוח, שם קיוו לצאת מהמשבר הכלכלי, נאלצו שוב לכתת רגליים אל בתי המשפט.
"אמירותיו החד-משמעיות של בג"ץ היו כל כך חדות וברורות, שהיינו בטוחים שעניינים יסתדרו מעתה לטובה ולא נסבול שוב מאפליה", אמרה סידי. "השנה ראינו כי עיריית ירושלים ממשיכה לשחק במספרים, ללהטט בחישובים מתמטיים ולעשות כל שביכולתה כדי להפלות את הבית הפתוח לרעה. זאת בניגוד להוראה מפורשת של בג"ץ, שקבע שהבית הפתוח לא צריך 'לרדוף אחרי הקריטריון' בכל שנה ושנה".
סידי מוסיפה ואומרת, כי פסק הדין שקיבלו בשבוע שעבר מקבל את עתירת הבית הפתוח וקובע, שוב, כי על העירייה להתייחס אל הבית הפתוח כמרכז קהילתי שווה לכל אחד מהמנהלים הקהילתיים השכונתיים האחרים בעיר ירושלים. "בהתאמה – על העירייה לוודא שהיא מממנת אותנו ביחס שווה למה שמקבלים מינהלים קהילתיים אחרים בעיר. אני מברכת על פסק הדין הזה, ומקווה שלא נאלץ לחזור לבית המשפט גם בשנה הבאה".