שנים נותרה נטייתם המינית של הדמויות האהובות שקע ותקע עמומה. על אף שמועות ורמיזות בלתי משתמעות לשני פנים, הם מעולם לא יצאו מהארון באופן רשמי או נצפו במסיבות של שירזי. לכן, הופתעו רבים לגלות כי לאחר היעדרות של שנתיים, יחזור הצמד האהוב בשבוע הבא למסך הטלוויזיה - ביחד עם תינוק. למי שתהה כיצד הגיע הרך המחושמל לעולם, נספר כי מדובר בתינוק של שקע, ששמו טרם נחשף ויוסיף לאווירת המשפחתיות על המסך.
אורן הלמן, סמנכ"ל הרגולציה של חברת החשמל מספר כי הרעיון נולד בעקבות השינוי הירוק שמחוללת חברת חשמל. הקמפיין צפוי לעלות בהמשך השבוע ולדבריו, אין רעיון טוב יותר כמו לידת התינוק על מנת להמחיש את החרדתיות של שקע ותקע: "שקע ותקע ידועים כמודאגים ולחוצים מאוד מאיכות הסביבה ועכשיו הם רוצים שהתינוק ינשום אוויר נקי".
>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
לגבי השמועות בדבר נטייתם המינית של שקע ותקע, אומר הלמן שהם לא מתמקדים במערכת היחסים בין השניים אלא באיכות הסביבה, "שקע ותקע הם חברים טובים, יצרנו דמויות שמכוונות לכלל הציבור ולאו דווקא לקהילה הגאה, שכל אחד יפרש זאת בעצמו. זוהי סיטואציה חביבה, מעניינת ומסקרנת את כולם ולכן החיבור אליהם הוא גדול".
שקע ותקע יהיו תקדים עבור זוגות גאים?
עם פרסות התמונה ברשתות החברתיות, החלו רבים להגיב על המשפחה החדשה והגאה. באופן לא מפתיע, תגובות רבות הגיעו דווקא ממשפחות גאות, שמתמודדות עם אפלייה מצד גופים ומוסדות שונים במדינה.
אודי לדרגור, אחד ממייסדי עמותת אבות גאים שקמה לפני כחודש, כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "אני מקווה שהמדינה לא דרשה משקע ותקע בדיקת רקמות לווידוא זהות האב הביולוגי, כי במקרה שלהם זה באמת נראה מיותר". עמית תהה האם אפשר לנצל את המקרה לשינוי חקיקתי למען זוגות גאים. "שווה לוודא שהמדינה לא ביקשה בדיקת רקמות. אולי אפשר להתייחס לזה כתקדים", וזיו הוסיף בהומור: "לטעמי זו הפרייה כי הוא דומה רק לאמא".
בעמוד הפייסבוק של חברת החשמל הציעו גולשים רבים שמות אפשריים לרך הנולד. בין ההצעות המעניינות: "שלטר", "אור", "מאור", "טסטר", "פיוז", "זרם", "ניצוץ", "פאזי" ו"תלת פאזי", לציון הרכש החדש.
בעקבות אריק ובנץ?
על אף העמימות בדבר נטייתם המינית של שקע ותקע, משפחת החשמל החדשה ממשיכה את המגמה הגאה בעולם. לפני מספר חודשים הפתיע הניו יורקר כאשר בחר באריק ובנץ מרחוב סומסום, לככב על שער המגזין.
פרסום השער הביא לשורה של תגובות מעורבות מכל רחבי הקשת. השחקנית מיה פארו ויוצר "איש משפחה", סת' מקפארלן, מיהרו לחגוג את השער בטוויטר. פארו תיארה את השער כ"טוב ביותר בתולדות המגזין". אחד מעורכי העיתון, דן אמירה, הסביר את ההחלטה: יש לתמונה הזאת אפקט חזק הרבה יותר מאשר לעוד זוג "רגיל" שיוצא מהארון. יש כאן משמעות עמוקה הרבה יותר: מדובר ברגע אינטימי בביתם הפרטי, הרחק מעין הציבור, מרגישים התרוממות רוח שהחברה סוף סוף למדה לקבל אותם בעבור מי שהם".
בעיתונים אחרים ברחבי ארה"ב נרשמה התלהבות גדולה הרבה פחות. "אבדן התמימות", נכתב בכתבה ב-National Review. ב-Flavorwire הלכו רחוק אפילו יותר כשכינו את השער "אינפנטיליזיציה של התנועה הגאה". גם במגזין Slate התקבלה התמונה של אריק ובנץ במורת רוח. "את מבינה אמריקה? יש הבדל בין מאהבים גאים לחברים קרובים בני אותו המין", נכתב במאמר של כתבת המגזין, ג'ון תומאס, "האם ישנם מקרים בהם חברים טובים מוצאים את עצמם מביעים את קרבתם באמצעות חיבוקים וקרבה? בהחלט כן. אבל זה לא אומר שכל מקרה כזה נגמר בהכרח בלילה של שכרון חושים".