>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
"It's ok to be gay and it's great to be straight. Now let's have a drink" - זו הסיסמא שתחתיה מושקת היוזמה החדשה להשיק ערבי בילוי משותפים לקהל סטרייטי וגאה גם יחד. איך ולמה? שני צעירים מאזור המרכז החליטו להפסיק להישאר אדישים לתופעה שאותה הם מכנים "חוסר תקשורת" בין הקהילה הגאה לבין הקהילה הסטרייטית בישראל.
"כיום קיימים מועדונים, ברים וליינים שונים ומגוונים לקהילה הגאה, אבל המסיבות והערבים מופרדים מהציבור הסטרייט", מסבירה לילך פרידמן, אחת מיוזמי הרעיון. "אין מקום המציע בילוי משותף בין שתי האוכלוסיות, החל מלשבת על כוס בירה וסיגריה ועד לקרוע את הרחבה בריקודים משותפים. בטח שלא מקום המאפשר שיחה והידברות באווירה טובה שצעירים אוהבים".
זה לא סוד שמקור הידע של הסטרייט הממוצע על קהילת הלהט"ב נובע בעיקרו מהתכנים המשודרים בטלוויזיה ובחדשות, טוענים השניים, אבל מה שמוצג על המסך לא באמת משקף נאמנה את הקהילה הגאה. "שני דברים מושכים את תשומת הלב של התקשורת - מצעד הגאווה שהפך ל"יום חג" והמאבקים הנעשים לטובת שיפור זכויות הלהט"בים בישראל", אומרת פרידמן, 22, משוחררת טרייה מאור יהודה שמגדירה את עצמה בי-סקסואלית ונמצאת כרגע במערכת יחסים עם אישה. "מי שמכיר את הקהילה מקרוב, יודע שאלו לא באמת משקפים את אופייה וצביונה כיוון שהיא קשת גוונים רחבה ומכילה בתוכה כל כך הרבה פנים, רק פחות מוכרות".
במשך שנים מתרחשות בארץ פעילויות רבות למיגור ההומופוביה וקבלת השונה, אבל הדרך לגרום לאנשים לפתוח את העיניים ולהתנער מסטיגמות היא פשוט להפגיש אותם ולראות במו עיניהם את הדברים כמו שהם באמת במקום להתבסס על קריקטורות ודעות קדומות.
"היינו שמחים לשנות תפיסות"
הערב, למעשה, מציע לאנשים הסקרנים מבינינו לבוא ולנסות להכיר באמת: "קהל היעד שלנו הוא חברי הקהילה הגאה מכל הסוגים ומכל המינים - אבל ממש לא רק הם. אנחנו מכוונים בעיקר לסטרייטים, ידידי הקהילה וגם הסקרנים שאף פעם לא העזו או מצאו מקום לשאול שאלות ולנסות להכיר את הקהילה כפי שהיא באמת, כל אלה שמעולם לא פגשו גבר הומו או אישה לסבית. מבחינתנו הערב הזה מהווה לאותם אנשים הזדמנות מצוינת לראות שאנחנו לא שונים מהם. גם אנחנו אוהבים לחגוג. ההגבלה היחידה היא גיל שתייה חוקי (מעל 18) - כי בכל זאת מדובר במקום עם רישיון למכירת אלכוהול".
בילויים של סטרייטים ושל גייז באמת לא עד כדי כך שונים? מה בעצם מחבר ביניהם?
"לדעתנו יהיה יותר קצר לרשום מה שונה ביניהם. כשקבוצה סטרייטית של חברים יוצאת לשתות ולבלות, היא לא עושה משהו שונה מאיך או ממה שקבוצה זהה וגאה עושה בבילוי".
מה הדבר שאתם הכי מקווים שיקרה בעקבות הערב הזה?
"היינו מאוד שמחים לשנות תפיסות אצל אנשים שלא מכירים את הקהילה. אם נצליח להנחיל ולהתמיה את הרעיון שסטרייטים והומואים יכולים ליהנות יחדיו והפרדה ביניהם היא מטופשת ומיותרת - מבחינתנו הצלחנו".
בשלב הראשון יתקיים המפגש הראשוני, שייקרא "Just Talk", ביום שבת הקרוב ה-22 בפברואר, ב"טמפטיישן" (אלנבי 35) מהשעה 20:30 ועד השעות הקטנות של הלילה. כשנשאלת לילך על אירועי המשך לליין היא עונה בחצי חיוך: "אני יותר מאשמח אם באמת נהפוך את הערב לאירוע קבוע, אני אופטימית".