אחת לשלוש שנים מתקיימות הבחירות לוועד המנהל של האגודה למען הלהט"ב. חברי הוועד מעצבים את היעדים של האגודה, את אופן פעילותה, ומאפשרים לה להמשיך ולהגיע להישגים פורצי דרך במאבק לשוויון וברווחתה של הקהילה הגאה בישראל. הבחירות ייערכו בתל אביב ביום חמישי הבא (28.11) בין השעות 18:00-22:00 (החל מהשעה 16:00). הקלפיות יוצבו ב-5 מוקדים ברחבי הארץ: תל אביב-יפו, באר שבע, ירושלים, חיפה ונהריה.
הצבעה בבחירות לוועד פתוחה בפני חברות וחברי אגודה בלבד. השנה הוחלט על הנחה מיוחדת בחברות בארגון לאוכלוסיות הסטודנטים, הגיל השלישי, הטרנס ומתנדבי האגודה. להרשמה לחברות והצבעה לחצו כאן.
שמרי סגל
בן 36, גר בשכונת יד-אליהו בת"א עם בן זוגי והכלב שלנו, עו"ד לזכויות עובדים.
פעילות למען הקהילה: "ריכזתי את השדולה הגאה בכנסת, חבר מייסד של ישראל חופשית, יו״ר התיאטרון הגאה, ממובילי מחאת 'הפנתרות הוורודות', יועץ משפטי של המרכז הטרנסי לתעסוקה".
חשוב לי לקדם: "בעיניי לאגודה שתי מטרות מרכזיות – האחת לתת שירותים לקהילה, והשנייה לתווך את הצרכים שלנו לכלל הציבור ולמקבלי ההחלטות. את השירותים שהאגודה מספקת צריך להרחיב ולהנגיש לכמה שיותר חברי קהילה. אך בעיניי התרומה המשמעותית שלי לאגודה תהיה בלפרק את המחסום שמונע מאתנו להשיג הישגים משמעותיים ברמה החקיקתית, ולהשיג שוויון וביטחון לכולנו".
תומו חן
בן 36, מתגורר בת"א, מפיק וקופירייטר.
פעילות למען הקהילה: "כיום אני מתנדב במספר ארגונים, ובקיץ 2018 חברי ואני הקמנו את 'הפנתרות הוורודות', קבוצת המחאה הלהט"בית".
חשוב לי לקדם: "במסגרת התנדבות במרכז הגאה סעדתי את סוניה קשישה טרנסית ששינתה לי את החיים. לאחר מותה הבנתי את הקשיים שאיתם מתמודדים להט"בים בגיל השלישי, וזה אחד הנושאים שהכי בוערים שאינם מטופלים מספיק. בנוסף בתוך העולם החרדי חיים אלפי להט"בים בארון והם חיים בבדידות ובפחד. אני רוצה למצוא דרך להגיע אליהם ולתת להם מקום להתבטא בו אולי אוזן קשבת או מקום מפלט".
רעות נגר
בת 36, מתגוררת בת"א, מפיקה, רווקה.
פעילות למען הקהילה: "שותפה להקמת הפורום המזרחי להט"בי, פעילה בארגון 'הפנתרות הוורודות', מפיקה ויזמית של קמפיינים ואירועים להט"בים".
חשוב לי לקדם: "הדבר הראשון שהייתי משקיעה בו זה מימוש ההבטחה הכי מרגשת שלנו - אנחנו כאן ובכל מקום-קשת של צבעים ומרקמים. חיזוק זהות להט"בית בכל קהילה, מגזר, גיל וגיאוגרפיה. אחרי שנצליח להתאסף ולהתארגן - נזכה להגדיל את המשאב הכי יקר בעולם - המשאב האנושי. משם הכול יפתח לנו. כל השפע שנצטרך כדי להגיע לשוויון ולחירות".
עופר ארז
בן 26, מתגורר במושב טל שחר ולפני מירושלים, עד לפני חודש עבדתי כמנכ"ל הבית הפתוח בירושלים וכרגע מתנדב במשרה מלאה. בזוגיות + כלבה.
פעילות למען הקהילה: "זכיתי להתנדב במעברים, חוש"ן, מרכז הדיווח, איגי ופעילות לקידום סובלנות לשילוב טרנס בצה"ל. ולשמחתי הפכתי את ההתנדבות לעבודה בבית הפתוח".
חשוב לי לקדם: "הגדלת פעילות האגודה דרך שיתופי פעולה והעצמת ארגונים ופרויקטים גאים בפריסה ארצית, תוך דגש על התמקצעות ארגונית וקידום מדיניות ציבורית שתאפשר התרחבות, פתיחת דלתות והגדלת תקציבים. בכדי למקסם את הרלוונטיות של האגודה אני מאמין שאנחנו חייבים לפנות לקהילות חדשות, מחוץ ובתוך הקהילה הגאה, להגדיל את המעורבות שלהן בפעילות ואת החיבור ההדדי למאבק אחד משותף לשיווין, ביטחון וסובלנות".
גונן צורן
בן 29, מראשון לציון, רווק, בעל עסק של עיצוב תלבושות, תחפושות ותפירה אישית.
פעילות למען הקהילה: "עמדתי בראש האחווה הגאה במכללה למנהל, ממקימי הוועדה הגאה בראשל"צ, ממובילי הפעילות הגאה והפקת מצעדי הגאווה בראשל"צ 2017-2019".
חשוב לי לקדם: "ראשית חשוב לי מאוד לקדם את הפעילות הגאה ברחבי הארץ, דבר שקצת התחיל לקרות בשנים האחרונות. רצון להדגיש שהאגודה נותנת שירותים לכל הקהילה הגאה לא רק בתל אביב ולעזור לקהילות בערים ובישובים להתפתח. בהמשך לזה ועם רצון גדול להביא תקציבים נוספים לקהילה מהממשלה אך גם "מלמטה", לגייס משאבים מתוך העיריות".
מיכאל רוס
בן 28, מתגורר בת״א במקור מנהריה, יזם עסקי וחברתי, יוצר תוכן, בזוגיות.
פעילות למען הקהילה: "יוזם הצעת החוק לאיסור טיפולי המרה לקטינים, ייבוא ערוץ הטלוויזיה הגאה האירופאי לישראל, מנהל את קהילת להט״ב בענף התיירות ואת קהילת להט״ב דוברי/ות רוסית".
חשוב לי לקדם: "האגודה למען הלהט״ב, כארגון גג שאמור לייצג מאות אלפי חברים וחברות, צריכה להיות יותר מייצגת, ולהיות רלוונטית בעבור יותר ציבורים, הקמת פורום מנהלי קהילות אונליין בנוסף לפורום המנכ״לים, מנהל תקין, ושקיפות. הקמת אגף לאסטרטגיה וקשרי חוץ שבין היתר יעסוק בינלאומיות וגיוס משאבים. פיתוח חממות לעידוד וטיפוח יזמות עסקית וחברתית, וכן חממות ליוצרי/ות תוכן".
דניאל בוקובזה
בן 26, מתגורר בת"א, עובד ככותב תוכן ורכז פרויקטים חברתיים במרכז זלמן שזר בירושלים, רווק.
פעילות למען הקהילה: "מדריך, מרצה ואקטיביסט למען הסברה, שינוי מדיניות ויצירת גשרים בין הקהילה הגאה לקהילה הדתית והכללית".
חשוב לי לקדם: "אני רוצה להנגיש את האגודה ולהפוך אותה לגוף שבסוף היום, לא יהיו להט״ב בארץ שלא ירגישו מיוצגות דרכו. גוף שנותן מקום לכולם וכולן ומביא לסדר היום הציבורי את הסוגיות והמצוקות של כלל המגזרים והאוכלוסיות שמרכיבות את הקהילה. אני מאמין שכך תיווצר קהילה חזקה יותר, ומאבק חזק הרבה יותר".
מורן דיין
בן 34, מתגורר בת"א, מנהל מוצר וטרנספורמציה דיגיטלית במיזם הלאומי 'ישראל דיגיטלית', רווק.
פעילות למען הקהילה: "הקמתי את 'להט"ב בשירות המדינה', התארגנות של עובדי ועובדות המגזר הציבורי הפועלים/ות לשינוי מבפנים".
חשוב לי לקדם: "חובה להילחם על הביטחון האישי של כולנו, בכל מקום וזמן. לצד המאבק, סוגיות רבות של סובלנות ושוויון זכויות ניתן לפתור בהידברות ושיתופי-פעולה, מחוץ לקהילה ובתוכה - "מוטב ללמד את הטוב מאשר לגנות את הרע" (שפינוזה). לכן צריך ועד מקצועי שידע לפעול מול הרשויות. בנוסף, חשוב שהאגודה תגיע לכולן ולכולם - בכל ישוב, גיל, מגדר ומגזר".
סמדר בונן
מתגוררת בת"א ובבאר שבע, בעלת פירמת עורכי דין, רווקה.
פעילות למען הקהילה: "מובילת המאבק לקיום מצעד גאווה בבאר שבע, מייצגת את הקהילה בסוגיות פרטיות שיש להן השפעה ציבורית".
חשוב לי לקדם: "ברמה הציבורית- לשנות בלי פשרות, לחבר הקהילה לפעילות משותפת עם הקהילה ההטרוסקסואלית ברחבי הארץ וצירופם כתומכים, מיסוד הטיפול והבירוקרטיה כלפי הקהילה הגאה. בחיי היום יום- מיסוד הטיפול והבירוקרטיה כלפי הקהילה הגאה. ברמת הארגונים- תקציבים מוסדיים לקהילה ברמת המשרדים הממשלתיים וברמה המוניציפלית ופיתוח קשרים בינלאומיים לצורך מאבק מקומי להשגת המטרות לעיל".
נורית שיין
ילידת תל אביב ומתגוררת בתל אביב, חברה ב״בשלה״ - ארגון ללסביות בגיל השלישי. בפנסיה. רווקה.
פעילות למען הקהילה: "הייתי חלק ממקימי האגודה ופעיליה בשנות ה-70, וצברתי ניסיון רב כמנכ״לית ארגון להט״בי גדול ומשפיע בארה"ב".
חשוב לי לקדם: "פעילות להכרה בבני זוג הגיל השלישי בבתי אבות, פתרונות לבעיות הבדידות בגיל זה, וסיוע ליצירת מרחבים מכילים. הגברת הפעילות למען המגזר הטרנסג׳נדרי המוחלש ביותר בקהילה בנושאים כמו בטחון אישי, זכות לחיים בריאים ומלאים, בטחון בתעסוקה ומניעת אובדנות. פעילות פוליטית לקידום וטיפוח מנהיגות העתיד, במיוחד בפריפריה ובמגזרים כמו החברה הדתית והערבית".
תובל בן אורי
בן 30, מתגורר בפתח תקווה, עורך דין, רווק.
פעילות למען הקהילה: "מתנדב במחלקה המשפטית באגודה מאז 2015. חבר ועדת בחירות ב2017 ויו"ר ועדת ביקורת היוצא".
חשוב לי לקדם: "להרבה אנשים שאני מדבר איתם יש הרגשה שהאגודה מיועדת רק למקורבים ולתושבי ת"א. אני רוצה לחשוף את האגודה לאוכלוסיות חדשות, לחברי הקהילה שמרגישים שהיום האגודה לא נותנת להם מענה ומזניחה אותם. השקיפות חשובה לי, וחשוב לי שכל חברי האגודה ידעו בדיוק מה עושה האגודה בשבילם בעזרת בדמי החבר שלהם".
גיא לוי
בן 38, מתגורר בחולון, מ"פ בשירות מילואים ועובד כדובר ויועץ פרלמנטרי לח"כ מיקי לוי (כחול לבן), בן זוג של אמיר ואבא ליונתן.
פעילות למען הקהילה: "קידום וליווי פוליטי של הצעות חוק, תקנות ופעילויות למען להט"ב בכנסת ב-8 השנים האחרונות".
חשוב לי לקדם: "אפעל לקדם את מסמך הדרישות של האגודה בשדה הפוליטי. אני מכיר את פעילות הכנסת והממשלה מבפנים, מהקרביים ואביא מניסיוני כדי שהאגודה תעשה שימוש בכל הכלים העומדים לרשותה בזירה הפוליטית כדי להגיע להישגים. כמו כן, אדחוף לכך שהוועד המנהל יהיה יותר משפיע ומעורב בקבלת ההחלטות באגודה".
בתי עזרי
בת 36, מתגוררת בת"א עם זזי החתול, מנהלת משרד ומשאבי אנוש בחברת סטראט אפ.
פעילות למען הקהילה: "פעילה חברתית, ליוויתי תהליכים שונים בבית-הפתוח, באיגי ובבייביבלום, ייצרתי תוכן ואמירה בחיי הלילה דרך ליין הנשים זותי ואני חלק מ'הפנתרות הוורודות'".
חשוב לי לקדם: "הנגשת האגודה מחוץ לת"א, נציגות של האגודה בכל אזור/עיר שיהיו הקשר הישיר לאגודה ולקידום פעילויות מקומיות. מענה ורשת ביטחון לכלל הלהט"בק, בשימת דגש על אוכלוסיות מוחלשות באמצעות הרחבת והתאמת פעילויות, יוזמות חברתיות ורתימת המגזר העסקי לדבר. בעיקר שואפת שהאגודה תהיה האמא והאמא או האבא והאבא של כולנו".
חיים ברקוביץ
בן 30, מתגורר בת"א, מנהל קשרי לקוחות בחברת הייטק, רווק.
פעילות למען הקהילה: "פעיל כשנתיים בארגון חוש"ן (חינוך ושינוי, ארגון החינוך וההסברה), בו אני ממלא מספר תפקידים בהתנדבות".
חשוב לי לקדם: "בתור מאמין גדול בשיתופי פעולה, שתי מטרות כרגע לנגד עיניי: ראשית, לפעול לאיחוד פעילויות והקצאת משאבים של הארגונים השונים בקהילה, יותר מהמצב הנוכחי בו עדיין יש כפילויות ופוליטיקות מיותרות בעיניי. שנית, להתחבר לארגונים נוספים, לא בהכרח להט"בים, לטובת קידום תמיכה ציבורת רחבה באג'נדה שלנו כקהילה, וכך להשפיע על מקבלי ההחלטות".
הילה פאר
בת 34, מתגוררת בת"א.
פעילות למען הקהילה: "לשעבר מנהלת מרכז הבדיקות האנונימיות של הוועד למלחמה באיידס, סמנכ"לית לאורך 3 שנים ומנכ״לית בפועל במשך חצי שנה".
חשוב לי לקדם: "בעיני, להיות קהילה זה לעבוד יחד. זה לדעת לגשר מעל מחלוקות כדי לקדם מטרה גדולה יותר: שוויון. במלוא מובן המילה. אני חיה את המגזר השלישי כבר הרבה שנים, חיה את הפעילות החברתית בקהילה כבר הרבה שנים. אני רואה באגודה בית לכולנו. בית עם ערכים משותפים, עם יכולות עשייה מוכחות ועם מטרה משותפת שצריכה לעמוד במרכז סדר היום".
אריאל אריאב
בן 60 וקצת, מתגורר בת"א, אבא לכלב בשם סקייפ ועוסק בכתיבת תוכן ויצירת שיח במדיה החברתית מזה 10 שנים.
פעילות למען הקהילה: "ארגנתי אירועי התרמה לוועד למלחמה באיידס, התנדבתי שנה ב"הלב 24/7" של עמותת עלם לנוער בסיכון והייתי שותף לפעילות שיפוץ בית דרור".
חשוב לי לקדם: "אני שם לי למטרה להוביל מהלך שיהיו שותפים לו ראשי הערים בישראל, אשר יפתחו את הדלת לקהילה בכל מקום. אני רואה חשיבות גדולה בהנגשת הועד המנהל לפריפריה, ואני מקווה שנוכל לקיים ישיבות וועד ומפגשים עם חברים בקהילה בכל מקום שאינו תל אביב. חשוב לי שחברי האגודה ובכלל יראות מי האנשים שמובילים את האגודה ויהיו מעורבים בתכנים שלה".
עמית לב-ברינקר
בן 37, אנליסט, נשוי.
פעילות למען בקהילה: "דובר הבית הפתוח, מדריך באיגי, מרצה בחוש"ן, פנתרה ורודה ואקטיביסט פרילאנס".
חשוב לי לקדם: "קידום, שילוב ומציאת מענים לאוכלוסיות מוחלשות בקהילה: צעירים/ות, קשישים/ות, א.נשים טרנס*, עולים/ות ועוד. בתחום ה"מנהלתי" אני רוצה להמשיך ולקדם את האגודה כארגון גג להט"בי ולשלבה בארגוני להט"ב בינלאומיים כדי ללמוד וליצור שיתופי פעולה בנושאים שונים ויצירת קשרים טובים יותר עם ארגונים יהודיים ברחבי העולם.
גיא בר-און
בן 30, מתגורר בת"א (במקור מקרית מוצקין), יועץ פרלמנטרי, בזוגיות.
פעילות למען הקהילה: "בשנה האחרונה שימשתי יועץ פרלמנטרי לח"כ עידן רול, בנוסף הייתי שותף ב"להט"ב בשירות המדינה" והעברתי הרצאות במקום עבדותי הקודם (משרד רוה"מ) על תהליך היציאה מהארון".
חשוב לי לקדם: "הקהילה הגאה של אחרי מחאת הפונדקאות היא קונצנזוס בחבר'ה הישראלית, אך יחד עם זאת לא ידענו להפוך את התמיכה הציבורית לזכויות ולסיום האפליה. כאשר אבחר אפעל בשני מישורים, נמשיך את המאבק ברחובות ובמקביל אפעל לקבלת הזכויות שלנו דרך הכנסת ודרך משרדי הממשלה. בנוסף אפעל להרחבת הפעילות של האגודה ברחבי הארץ בשביל שתהיה מגדלור לכל נער/ה להט"ב".
איה סומך
בת 45, מתגוררת בגבעתיים, כותבת, מוזיקאית ועוסקת בקולנוע.
פעילות למען הקהילה: "כתיבה פוליטית ואמנותית על גייז ולמענם, איסוף נתונים ופיתוח תיאורטי בנושא פשעי שנאה ומציאת פתרונות".
חשוב לי לקדם: "איתור פשעי שנאה בתחום האמנויות וברשויות המדינה, פעילות פוליטית להעלאת תקציבים של יוצרות לסביות ויצירה לסבית בקולנוע ובתחומים אחרים, מאבק נגד גניבת תכנים, מציאת פלטפורמות חדשות וחינמיות ליצירה לסבית מגיל צעיר, טיפוח מצוינות, קמפיין מול המשטרה להורדת מספרי המעצרים והתיקים הפליליים של לסביות מחד, וטיפול בתלונות של נפגעות מאידך".
אלי ביטון
בן 29, מתגורר בראשון לציון, רכז קהילה ונוער להט"ב בעיריית ראשון לציון, בזוגיות.
פעילות למען הקהילה: "אני מתנדב באגודה כחמש שנים, התחלתי באחווה הסטודנטיאלית הגאה וכיום פועל במסגרת פורום גאווה מקומית".
חשוב לי לקדם: "ייצוג נטרלי של כל המינים, המגדרים והזהויות ללא שום הבדל, בדגש על עמדות פוליטיות-מפלגתיות, הנגשת שירותי האגודה למקומות נוספים מעבר לארבעת הערים הגדולות ומיפוי המענים הקיימים בשטח ויצירת שיתופי פעולה בין הארגונים הגאים לגורמים העירוניים בזירה המקומית".
לירון כהן
בת 34, בשנתיים האחרונות מתגוררת ביפו ובמקור שדרותית גאה, אמא לאריאל בת ה – 4, עורכת מדיה, ובזוגיות עם יעל.
פעילות למען הקהילה: "אני עובדת בעשור האחרון בתפקידים שונים עם נערות ונשים סיסג'נדריות וטרנסיות במצוקה ובזנות".
חשוב לי לקדם: "המאבק לשוויון זכויות של הקהילה הגאה ראוי שיקבל דחיפה משמעותית, כי אנחנו לא נסתפק רק בנראות ציבורית, אנחנו נפעל לקידום חקיקה שווה ולא מפלה נגד אזרחים/יות מבלי לזנוח אף אחת בדרך, מבלי לשים בחוד החנית מאבקים ששייכים רק למי נמצא במוקדי הכוח, אנחנו נראה את הצרכים של כלל הקהילה. אני מאמינה שבשביל ייצוג נרחב של הקהילה יש צורך שזה יבוא לידי ביטוי במנהיגות שלה".