>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק

איגי - ארגון הנוער הגאה (צילום: שני צדיקריו)
אחת הפעילויות באיגי - אארגון הנוער הגאה | צילום: שני צדיקריו

השנה החדשה נכנסה, הללויה. עכשיו הגיע זמן לסלוח ולבקש סליחה מאחרים. דרך טובה לכפר על החטאים היא לתת מעצמכם קצת יותר. מכירים את ההרגשה הזאת שהחיים סביבכם נהיים עמוסים ומבולבלים, וקשה לקחת את עצמכם בידיים?

אולי הפתרון פשוט יותר ממה שחשבתם, אולי פשוט כדאי להשקיע את האנרגיה הזאת קצת באחר. תוסיפו לזה שיפור הקארמה סביבכם, תחושת המשמעות האישית וסיפוק – והנה לכם דרך נפלאה לפתיחת השנה: להתנדב.

הקהילה הגאה מתפארת בארגונים ועמותות רבות. הכנו לכם רשימה מסודרת ופשוטה של כמה מהארגונים הקהילתיים הבולטים, ודרך ההתנדבות אליהם, שלא תגידו שלא ידעתם. יאללה, להרים טלפונים. במידה ובא לכם להכיר ארגונים נוספים, כנסו לאתר של המרכז הגאה בגן מאיר, ותלמדו על מקומות נוספים לתת מעצמכם.

איגי

איגי, ארגון נוער גאה, מפעילה קבוצות חברתיות בכל רחבי הארץ לנוער וצעירים להט"ב (עד גיל 23) וכן תכניות נוספות, כמו מועדון הנוער בתל אביב, תכנית ניר, שנת שירות בשיתוף עיריית תל אביב, המרכז הגאה והנוער העובד ועוד... בימים אלו איגי שוקדים על שיבוץ ופתיחת שנת הפעילות תשע"ג, אך למרות ההיענות הרבה, עדיין חסרים מספר מתנדבים בתחומים הבאים:

  • מלווים/ות מקצועיים/ות - עו"ס/ פסיכולוגים המכירים את אופי העבודה הארגוני (עבודה עם להט"ב), המתאימים ומנוסים בהנחיית קבוצות. מלווים אלו ינחו את צוות המדריכים של הארגון
  • רכזי/ת אזור - בעלי ניסיון בהדרכה ויכולת "ניהול" מתנדבים, אנו בעיקר זקוקים לרכזים באזורי הפריפרייה
  • מדריכים/ות באזור דרום הארץ - מדריכי קבוצות חברתיות של איגי, הן לקבוצות הבוגרות והן לקבוצות הצעירות

מדריכי איגי

בקבוצות החברתיות המתקיימות בכל רחבי הארץ לבני נוער, מתנדבת שירלי כמדריכת קבוצה. היא בונה כל פעולה מראש, לרוב בנושאים הקשורים ישירות לנושאי להט"ב בזוויות שונות, החל מהיסטוריה, זכויות, צבא ועד התייחסויות לאקטואליה או למועדים בשנה.

הפעילות הרשמית היא ההכנות במהלך השבוע והפעולה עצמה, אך שירלי מספרת שההתנדבות מלווה אותך כל הזמן. יצירת מסגרת חברתית חזקה ותומכת, היא מספרת, קשורה גם ביצירת מקום להתבטא, בפורומים פעילים, בקבוצת פייסבוק, ובתקשורת כמעט יומיומית עם הקבוצה. היא מתארת תחושה ש" חשבתי שבאתי לתת, אבל קיבלתי הרבה יותר". נשמע טוב לא?

כדי להתנדב באיגי כל מה שצריך הוא להיכנס לאתר ולמלא את הפרטים או לשלוח מייל ישירות ל vol@igy.org.il

חוש"ן

ארגון חוש"ן (חינוך ושינוי) הוא ארגון חינוך והסברה של קהילת הלהט"ב, שעוסק בעיקר בפעילות של מפגש אישי אינטימי עם כיתות של תלמידי בית ספר וכן מול אנשי צבא, סטודנטים, אחיות וכו'.

אורן מחוש"ן מספר ש"ברגע שיש מפגש ישיר עם להט"ב, יש בזה חוויה שעוזרת לגרש סטריאוטיפים והסיפורים נוגעים בקהל גם אם הם לא להט"בים, וקרבה שמשנה. על הדרך, דרך שאלות, יש אפשרות לחלק הרבה מידע. יש חופש פעילות אישי של המתנדב לפתוח דיון ולענות בפתיחות. הסיפוק של המתנדב מגיע מריכוך התנגדות וממבטי קבלה והבנה. אתה זוכה לספר את הסיפור ולקבל אמפתיה וזו חוויה מרגשת, כמעט 'היי'."

כיום יש כ250 מתנדבים מרחבי הארץ שמגיעים לכ70 בתי ספר (כ500 כיתות). כדי להכנס למאגר המתנדבים כל מה שצריך הוא להרשם באתר. חוש"ן מנהלת ערבי חשיפה בכל רחבי הארץ (ממש שבוע שעבר נערך אחד בחיפה).

בהכשרה עוברים המתנדבים דינמיקה קבוצתית כהכנה לספר את הסיפור האישי שלהם, לאחר מכן יוצאים לצפות בפעילויות והשלב הבא הוא כבר לצאת לבתי ספר. רוב הפעילות מתרכזת בסביבות ינואר-אפריל, אמצע שנת הלימודים, ואז היא לעיתים מתרחשת אפילו כל יום. מלבד מתנדבי ה'סיפור האישי', לפחות חצי מאנשי חוש"ן עוסקים בהכנת מערכי הדרכה, תקשורת, רכזי מתנדבים, פעילויות העשרה למתנדבים וכו', וגם מאלו צריך והרבה.

בית דרור

בית דרור הוא קורת גג זמנית לנוער להט"ב בסיכון ובמשבר המופעל על ידי עמותת "אותות" ומתקוצב ברובו על ידי משרד הרווחה ובשאר על ידי תורמים פרטיים. הוא מיועד לנערים ונערות בני 14-18 שזקוקים למענה החל מהצרכים הראשוניים: אוכל, מקום בטוח להניח את הראש, מקום להתקלח, סיוע בבגדים ועד סיוע טיפולי וחינוכי למשברים שלהם, לאיחוי הקרע עם המשפחה, לסיוע רגשי בבלבול זהות.

יעל דורון מבית דרור מספרת: "מעבר לצוות הקבוע, בית דרור נעזר רבות במתנדבים בדרכים שונות- מתנדבי ערב שנמצאים במגע הדוק עם בני הנוער השוהים במקום, מסייעים בכל מה שצריך: החל מלסדר את הארון, לבשל ארוחת ערב, ללוות לטיפול רפואי, לצאת איתם לנשום אוויר, לשמש אוזן קשבת. יש מתנדבי בישול- כל יום בשתיים בצהריים יש ארוחת צהריים חמה, מפנקת ודשנה וכל יום יש מתנדב שמבשל אוכל לנערים ונערות".

כמו שמסבירה דורון, אמנם יש שם פחות אינטרקציה אבל "אתה מאוד מחזיר אהבה. יש חונכים אישיים שמספקים העצמה וטיפוח אישיים לנער ספציפי סביב נושא ספיצפיים. חוץ מזה יש מתנדבים שעושים שיווק להוסטל, ריצ'ינג אאוט לבני נוער כדי לידע שהאפשרות קיימת ומתנדבים שמגיעים כאנשי תחזוקה".

כדי להתנדב במיזם החשוב הזה יש ליצור קשר בטלפון 03-5164621  או במייל. לאחר מפגש הכרות עושים מספר תצפיות ושיחה עם הרכז. החונכים, למשל, יושבים להדרכה עם העובדת הסוציאלית.

חברותא

חברותא הוא ארגון להומואים דתיים שהוקם ב2007 על מנת להוות בית וקהילה לכל מי שרואה את עצמו הומו ודתי ולשמש קול להומואים מבית דתי בקרב הציבור הדתי. הארגון עורך מפגשים חודשיים בירושלים, תל אביב וחיפה וכן פעילויות כלפי חוץ- כלי תקשורת, ועדות כנסת, קשר עם רבנים ומחנכים ובכלל פעילות הסברה כלפי חוץ.

חברותא במצעד הגאווה בירושלים בשנה שעברה

שלוש פעמים בשנה חברותא עורכת  'שבת' בשיתוף פעולה עם שאר ארגוני הקהילה הדתית הגאה. דניאל מחבותא מספר שאלה "שבתות חברתיות במטרה להכיר, להרגיש שהם לא לבד, שיש עם מי לדבר, עם מי להיות. לבלות סופ"ש מוקף באנשים שלא שופטים אותך".

כול אנשי הארגון הם מתנדבים האחראים על הפעלת הארגון- קשר עם החברים, ניהול העמותה וכו'. מדובר בעבודה מול אנשים, גם ארגונית וגם תקשורתית. אפשר לפנות גם  במיילים  info@havruta.org.il או ישירות אל דניאל יונס במייל  daniel.jonas@havruta.org.il

הו"ד 

הו"ד (הומואים דתיים) הוא ארגון המיועד לאלו אשר, על פי הארגון " לא מוותרים על זהותם הדתית וגם לא על זהותם ההומוסקסואלית, החיים בתוך החברה הדתית ובוחרים להמשיך להיות איבר חי מאיבריה." הארגון קיים כחמש שנים ומתחזק מוקד טלפוני המיועד להומואים דתיים, חרדים, מסורתיים וכן הורים, רבנים ומחנכים ועבר לאחרונה את ה-5000 (!) פניות.

עיקר עבודת ההתנדבות היא בקידום הארגון הפילויות כמו ניסוח מסמכים לתוך הממסד הדתי-חרדי. לדוגמא, מספר לנו הרב רון יוסף על 'מסמך ייעוץ למתבגר' המתאר כיצד רב-מחנך אמור להתייחס לפנייה של צעיר הומוסקסואל, מסמך המשמש (אמנם בצורה לא רשמית) מחכים רבים. הארגון צריך לא מעט אנשים שמתעסקים בתחום החינוך/עוובדים סוציאלים, ובעצם, לדברי הרב, "כל מי שיודע לפעול בשטח", לווא דווקא דתיים.

להצטרפות בעמוד הפייסבוק, היכנסו, דרך האתר או במייל  hod@hod.org.il

בת קול 

בת קול הוא ארגון לסביות דתיות, הוקמה בשנת 2005 בידי נשים שמצהירות שהן "אינן מוותרות על זהותן הדתית, וגם לא על זכותן לממש את חייהן כלסביות". נכון ליולי 2012 מונה הארגון כשלוש מאות נשים בנות תשע-עשרה עד שישים פלוס. במסגרת בת-קול מתקיימים מפגשים קבועים ופעילויות חברתיות שונות ללסביות דתיות, המהווים מסגרת חברתית וגם משענת ותמיכה. חוץ מזה, בת-קול גם עוסק בהסברה וחינוך לקראת שילוב מלא של לסביות בקהילה הדתית.

להצטרפות, היכנסו. קו המידע של בת קול פעיל בימים ב' ו-ד' בין השעות 20:00-22:00 ומספרו- 054-313-3239

שישה צבעים

שישה צבעים היא עמותה שמנסה ליצור קשרים חדשים בין חברות וחברי הקהילה הגאה. ברוך אורן, מנכ"ל העמותה אומר: "אנחנו עושיםות את זה באמצעות פעילות חברתית. בין היתר אנחנו מארגנים טיולים, פעילויות ספורט, קורסים וטלויזיה קהילתית. בכל אחד מהנושאים הללו אפשר להצטרף ולסייע בהתנדבות. במיוחד אנחנו זקוקים לאנשים שיש להם ניסיון בהנחיית קבוצות, ניהול צוותים או הפקה, ולאנשים שיש להם ניסיון בעיתונאות, צילום ועריכה.

לאתר 6 צבעים

יש עם מי לדבר

קו הקשב, המידע והתמיכה "יש עם מי לדבר" הוא חלק מן האגודה לשמירת זכויות הפרט (אגודת הלהט"ב). הוא משמש כתובת ואוזן קשבת לפניות מצד חברי הקהילה, בני משפחותיהם וחברים, הרוצים לקבל תמיכה וייעוץ (ולפעמים סתם אוזן קשבת) בכל נושא הקשור לחיים הלהט"ביים - החל מקבלה עצמית, סוגיות של זהות מינית ומגדרית, יציאה מהארון, זוגיות להט"בית, הורות, מין מוגן ועוד ועוד. בקו כחמישים מתנדבים אשר כולם עברו קורס הכשרה מקיף, והוא פועל בפיקוח והנחיה מקצועית של עובדת סוציאלית, וכמובן בדיסקרטיות מלאה.

ניתן ליצור קשר עם הקו בטלפון, בדוא"ל או להגיע לשיחת פנים אל פנים.

גיל מ'יש עם מי לדבר' סיפר לנו ש:"כמתנדב בקו, חווית ההתנדבות מאוד מיוחדת. כאשר אני מדבר עם אדם מן הקהילה, אשר יכול להיות אולי שונה ממני בסיפור החיים הספציפי, אבל אני יכול להתחבר לתחושות של בדידות, בלבול לגבי הזהות, חששות לגבי קבלה בחברה -אשר כל אדם להט"ב חווה אותן במהלך החיים. היכולת שלי להיות עם הפונה ברגעים קשים, ולהראות לו שיש מי שאכפת לו, ואולי גם לחשוב יחד עם הפונה על אופציות שהוא לא הכיר או חשב עליהן, כל אלו יוצרים התנדבות שהיא גם מרגשת, אבל גם מחייבת אחריות, מקצועיות ורצינות שאני, ואני מאמין שכל המתנדבים בקו, לוקחים אותה בחרדת קודש"

ניתן ליצור קשר עם הקו בטלפון, בדוא"ל או להגיע לשיחת פנים אל פנים.
קו הקשב פועל בימים א-ה' בשעות 1930-2230 בטלפון 036205591
או במייל 

תהל"ה

תהל"ה הוא ארגון שנועד לתמוך בהורים ללהט"ב. הוא מפעיל קו טלפון של הורים שמתקשרים לאחר שגילו על הנטייה המינית של הילד וחשים שהשמיים נופלים עליהם. המתנדבים מסבירים, מרגיעים ומזמינים לקבוצת תמיכה של תהל"ה.

בנוסף, תהל"ה מפעילה את "הורה בקפה", פגישות בבתי קפה עם ילדים שמפחדים מההורים ומהיציאה מהארון ומתייעצים עם ההורה המתנדב. לפעמים מתקיימות גם פגישות אחד על אחד עם ההורים. יעל בן-יוסף, מנחת קבוצות אומרת שקבוצות התמיכה האלה הן אירוע "פשוט מדהים. ההורים מגיעים אומללים ובסוף התהליך לומדים לקבל את הילדים. כולנו רואים בזה כעבודת קודש, וכולנו הורים לילדים גאים". לכל הורה כדאי לבוא לפגישות הללו, אומרת בן יוסף " כמעט תמיד יש איזשהו עניין, לפעמים מתחת לפני השטח ורצוי וכדאי לבוא לקבוצה אפילו לתקופה קצרה, תמיד טוב לשמוע. אני רואה בזה כעבודת קודש, גם עוזרים להורים, גם לילדים וגם לחנך אנשים הומופוביים סביבם על קבלת השונה "

יש כחמישים מתנדבים ברחבי הארץ, כשהועד ממוקם בתל אביב. חלק מההורים נמצאים בפרויקט שנים ומי שמבקש להתנדב עובר קורסים של הנחיית קבוצה ותהליך הכשרה. יש לכם אמא או אבא שמעוניינת להתנדב? כנסו לאתר. הטלפון הוא 09-8855822

אז פורוורד לאמא, סבבה?

ברנוער

הברנוער הוא מקום מפגש לבני נוער להט"בים המתרחש בכל יום שבת בערב בתל אביב ובבאר שבע ומהווה בית חם ומקום לבילוי בערב שבת. הברנוער מאפשר לפגוש חברים, להרחיב את המאגר חברתי ולהרגיש שייכים לקבוצה גדולה ותומכת, ולעיתים, עבור חלק מהצעירים, בפעם הראשונה. הצוות נמצא במקום בכל שבת ומורכב מצעירים שעוברים הכשרות ומשמשים כאח ואחות המאירים את הדרך, נותנים עצה ועוזרים לצעירים לצלוח את החוויות והדילמות שהם עוברים בהתמודדות עם יציאה מהארון.

שרון רם, מנהל פרויקט הברנוער מספר: "צוות ההדרכה מתנדב כל שבת, החל משש בערב עד לתוך הלילה (כשיש אפשרות למשמרות כל שבת שנייה) ובמהלך ההתנדבות זוכה המתנדב לחולל שינוי משמעותי בחייהם של בני ובנות הנוער בקהילה, בין אם מדובר במשחק שש בש או עידוד וחיבה ידידותיים לבין לעזור לחניך שנפלט מביתו ואין בידיו שום אמצעי להמשיך קדימה ולספק לו כלים משמעותיים והכרחיים לפתיחתה של דרך חדשה. ההתנדבות נעשית תוך גיבוי של גורמים מקצועיים שעובדים עם הברנוער בתחום העבודה הסוציאלית ובכל מענה אחר שמתבקש".

יש שני מועדי מיונים ראשיים בשנה ובכדי לפנות לאגודה- 036205590 ולבקש להעביר את הפנייה אל שרון רם, מנהל פרויקט הברנוער.

פרויקט ברק 

פרויקט ברק הוא פרוקיט המיועד לנערים ונערות להט"בים בני 18-25 שרוצים להשלים בגרויות, נושרי בתי ספר וכאלה שאין להם בגרויות בכלל ורוצים השכלה בסיסית. לפרויקט יש כבר הצלחות רבות, תלמידים ב5 יחידות מתמטיקה ואנגלית, ספרות, לשון ואזרחות. הלימוד נעשה על ידי מתנדבים שמעטים מהם מגיעים מתחום החינוך עצמו.

פרויקט ברק (צילום: תומר ושחר צלמים)
מתנדבים בפרויקט ברק | צילום: תומר ושחר צלמים

אבי צור מהפרויקט מספר: "כל אחד יכול להתנדב אם יש לו את היכולת ללמד. יש הכשרה והתלמדויות פעם בחודשיים, ליוויי מקצועי וליווי פסיכוסוציאלי ופסיכולוג צמוד למורים. כרגע אנחנו עובדים עם כ15 חניכים, כשלכל חניך יש שיעור פעמיים בשבוע, בכל פעם עם מלווה אחר. כל מתנדב מתנדב לשעתיים בשבוע והרווח הוא עצום, אתה הופך להיות מעין אח בוגר, מאפשרים בית וחיבוק, כל מה שנדרש כדי לאפשר להם ללמוד."

כדי להתנדב למטרה חשובה זו ניתן ליצור קשר דרך הפייסבוק ודרך האגודה בעמוד

>> פרויקט ברק: "החזירו לי את האמונה בעצמי"