אירוע חופשווה - שיח פלורליסטי גאה הוא אירוע ראשון מסוגו שייערך במשך היומיים הקרובים באוניברסיטה העברית בירושלים, וידון בנושא שוויון זכויות לקהילה הגאה. במקביל לאירוע המרכזי מתקיימים אירועים בקמפוסים הנוספים רחובות, עין כרם, וגבעת רם. במשך שני ערבים יתקיימו פאנלים בנושא הקהילה הגאה בישראל.

ראשון יהיה הפאנל הפוליטי שייערך ב-13.5 ב-18:30 ויעסוק בנושא זוגיות ונישואין בהיבט חקיקתי. בפאנל תשתתפנה חברות הכנסת סתיו שפיר (העבודה), עדי קול (יש עתיד) ותמר זנדברג (מרצ), ומנחה הפאנל הינו ירון אברהם (ערוץ הכנסת). במהלך יצירת הפאנל נערכו פניות לח"כים רבים, גם מהליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי, שהשיבו בשלילה או באי תגובה, "מה שרק מחזק את חשיבות השיח, ואת החובה לדון ולא לטאטא את הנושא מסדר היום". המשתתפים ידונו באתגרים, הפעולות והאפשרויות לשינוי, בכל הקשור לנישואין והמשתמש מכך בהיבט החקיקתי.

הפאנל השני, פאנל התרבות, ייערך ב-14.5 ב-18:30 ויעסוק בנושא משפחות אלטרנטיביות, ייצוגן במדיה והשפעתן החברתית, וישתתפו בו אבנר ברנהיימר (יוצר "אמא ואבאז"), עדיה אמרי אור (במאית "תפרים"), יובל טופר ("אבא בהריון") וגילי שם-טוב (רוקדים עם כוכבים, מחפשות אהבה, תקשורת), בהנחיית נעם גל. הפאנל יתמקד בתא המשפחתי של כל אחד מהמשתתפים, באתגרים ובקבלת ההחלטות, ולאחר מכן יתקיים דיון בהשפעות המדיה והיצירה, האם יש שימוש לשם סובלנות וקבלה, תיעוד או בידור, מה גישתם של כל אחד בעיצוב המדיה הישראלית והשקפתם. בסוף הפאנל יוקרן הסרט הקצר "תפרים", זוכה פסטיבל טרייבקה.

אין תמונה
פאלטרו. כריס מרטין נהנה מכל רגע

את האירוע מפיקות יעל אבדני (23), סטודנטית למדע המדינה ויחב"ל באוניברסיטה העברית, ורותם אבי-טל (29), מעצבת גרפית בוגרת שנקר. השתיים בנות זוג, מתגוררות בירושלים מזה שלוש שנים ומציגות עשייה משותפת ופרטנית של יחד ולחוד. יעל פעילת אירגון "קול אחד" ומיוזמי הפרויקט 'משמר מדיני', ורותם הפועלת בפרויקטים לעשיה ירושלמית.

השתיים מסבירות שהפקת אירוע זה עבורן הינו סבב רביעי של רעיון שצמח והתפתח מפרויקט הגמר של רותם בסיום לימודיה בשנקר ב-2011. שם הציגה עבודת גמר חריפה וללא מסכות של קמפיין העונה לשם "כי זה מי שאנחנו" - קמפיין למען שווין זכויות לקהילת הלהט"ב. מאיקון לימודי הפך הפרויקט לאיקון אקטיבסטי בחייהן לאורך הזמן. שכן הסביבה מתמידה להשתנות, וקולות של בעד ונגד הקהילה בתקשורת עלו וירדו, הטון והשפה התאימו עצמם לרוח הדברים, הכותרת הוחלפה, עודכנה, אולם תמיד המטרה נותרה בתילה - הדרישה לשוויון מוחלט. מסבב שני ב-2012 של פעילות גרילה שמומן מכיסן ברחובות תל אביב בו הן יצרו תמונות ואיסוף חתימות של הקהילה, לסבב שלישי ב-2013 של קמפיין "רוצות שוויון" אשר הוביל את מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים, בו הקהל עודד לקחת חלק בבחירות וקידום חוקים לקהילה, הן זכו להעלות לשלב הגמר בתחרות "אות העיצוב 2013". הסבב הרביעי הוא "חופשווה - שיח פלורליסטי גאה", מתוך תקווה למימוש שוויון במושב ביתנו הפרטי, להשפעת ועשיה במושב הכנסת המדיני.

"מאבקה של הקהילה הגאה הוא המאבק של כולנו עבור חברה מקבלת בה כל אדם זוכה להיות שונה אך שווה זכויות", אומר יו"ר אגודת הסטודנטים בעברית, גיורא ואלה. "אני גאה לעמוד בראש ציבור סטודנטים אשר דורש באופן בלתי מתפשר שוויון זכויות מלא לכל אדם באשר הוא אדם. כולי תקווה שבעקבות הצעד הזה וצעדים שמובילות אגודות סטודנטים נוספות, נוכל להתחבר למאבק של הקהילה הגאה ולהביא לשינוי אמיתי בחברה שלנו. אני פונה אל נבחרי הציבור שלנו - אני מצפה מכם לא רק לדבר אלא לעשות. מדובר בזכויות בסיסיות שנשללות ללא שום הצדקה. עתידה של החברה שלנו נמצא בידיכם, הגיע הזמן להתחיל לשנות".

עוד ב-mako גאווה: