המכללה האקדמית בית ברל משיקה פרויקט ראשון ויחיד מסוגו בישראל ללימודי תואר ראשון בחינוך, הכולל תוכנית לימודים אשר שמה דגש על מנהיגות חינוכית חברתית גאה. הפרויקט ייקרא על שמה של שירה בנקי ז"ל, אשר נרצחה במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים לפני שש שנים.
זהו שיתוף פעולה ראשון של המכללה, יחד עם משפחת בנקי, האגודה למען הלהט"ב, ארגון החינוך וההסברה של הקהילה הגאה חוש"ן והאחווה הסטודנטיאלית הגאה. מדובר בתוכנית חלוצית בתחום ההכשרה החינוכית הגאה בעולם, שהוקמה במטרה להכשיר ולהוביל שינויים בחברה ובחינוך.
התכנית מיועדת לסטודנטים מעורבים חברתית ואקטיביסטים להט"בים, והיא תשלב לימוד אקדמי, הכשרה מקצועית ייחודית, עשייה חברתית, חיי קהילה ותוכן חינוכי-לימודי ייחודי. הסטודנטים יעסקו בשסעים בחברה הישראלית, בנוער להט"ב, היסטוריה גאה, חינוך אקטיביסטי וביקורתי, פמיניזם וחינוך מיני.
"הזירה המרכזית של המאבק הגאה היום היא במפגש הבין-אנושי, ביכולת לחנך לראות את האחר כשווה ערך, לראות את הפסיפס הישראלי ואת המגוון האנושי כעוצמה שלנו, ולא כחסרון", אמר ל-mako אלעד ברגר, רכז המיזם ומנהל האחווה הסטודנטיאלית הגאה. "בשביל לחולל את התמורה הזו בחינוך, שהיא בסופו של דבר תמורה בחברה הישראלית, הקמנו את קבוצות שירה".
רן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, ציין כי על קברה של שירה בנקי ז"ל נכתב "מוטב ללמד את הטוב מאשר לגנות את הרע". "מדובר במקום שיכשיר דורות של מחנכים ומחנכות לפעילות חינוכית שמעודדת סובלנות והכלה ברחבי החברה הישראלית", אמר. "היום, בשעה שגילויי הלהט"בופוביה עולים, עלינו ללמד את הטוב ולקדם חברה שמכבדת כל אחד ואחת, בקהילה הגאה ומחוצה לה".