מזל טוב: כוכב "רוקדים עם כוכבים", חיים פרשטיין, שזכה לצד עדי אשכנזי במקום השני בעונה האחרונה, נישא בסוף השבוע האחרון לבן זוגו אלירן זינו פעם נוספת, ארבע שנים אחרי שנישאו לראשונה בישראל בטקס לא רשמי. הפעם בני הזוג נישאו בטקס רשמי שנערך בזום במהלך חופשה באיי סיישל, אך המדינה בה נרשמו היא יוטה בארצות הברית.
למרות האירוע המרגש והרומנטי, פרשטיין מספר בשיחה עם mako כי ההחלטה להתחתן בטקס רשמי נבעה דווקא מסיבות בירוקרטיות הנוגעות להליך הפונדקאות של בני הזוג. "מבחינתנו אנחנו זוג נשוי לכל דבר ועניין", מסביר פרשטיין. "לפני ארבע שנים הייתה לנו מסיבת חתונה בתל אביב עם 300 מוזמנים, אבל לא נרשמנו בשום מקום ולא הרגשנו צורך לעשות את זה עד עכשיו".
בני הזוג פרשטיין וזינו נמצאים בשיאו של הליך פונדקאות, עליו כתב פרשטיין בעבר ל-mako גאווה. בימים אלה עומדים השניים מול חתימה על חוזה עם היילי, האם הפונדקאית הנבחרת, אך זו מתגוררת בטקסס, מדינה בה אין אפשרות להעניק שירותי פונדקאות ליחידים, אלא רק לזוגות נשואים, להט"ב או לא.
View this post on Instagram
"לפני שחותמים חוזה עם פונדקאית חייבים להגיש תעודת נישואים", מסביר פרשטיין. "התחלנו לבדוק את כל האופציות שלנו בתור זוג הומואים מישראל. היינו יכולים להתחתן בארצות הברית, או במדינות קרובות יותר כמו דנמרק ופורטוגל, אבל כשחיפשנו סוכנות שמטפלת בתהליך כזה גילינו שזה לא כל כך פשוט. יש המון ניירת שצריך להגיש והתהליך עולה יותר מאלף יורו. גם אחרי שמגישים את כל הניירת, צריך לחכות שבועות עד חודשים לאישור המדינה הזרה ורק אז לקבוע תאריך לחתונה. כל הסיפור יוצא לא זול עם טיסות ומלונות, אבל מה שהפריע באמת זה שהליך הפונדקאות היה מתארך משמעותית".
בני הזוג פנו לסוכנת שמלווה את תהליך הפונדקאות שלהם מטעם סוכנות "בייבי בלום", והיא סיפרה להם על אפשרות פשוטה וזולה בהרבה - חתונה בזום. פרשטיין וזינו גילו במהרה כמה ההליך פשוט: נרשמים באתר, מזינים את כל הפרטים האישיים של בני הזוג והעדים, קובעים יום ושעה ומשלמים את דמי הרישום בעלות 145 דולר. "זה היה הלם", נזכר פרשטיין. "קיבלנו מייל שאנחנו צריכים לשלם עוד 37 דולר על הטקס וזהו. כל העלות הסתכמה בפחות מ-200 דולר על הכל. חסכנו לעצמנו אלפי שקלים שהיינו מוציאים אם היינו מקיימים את הטקס פיזית באירופה או בארצות הברית".
השניים החליטו שאת הטקס עצמו הם יקיימו דווקא במהלך חופשה שתוכננה מראש באיי סיישל. "זה היה נוח, קצר ונגיש", אומר פרשטיין. "המחשבה שכל זוג גאה בישראל יכול פשוט להתחתן מבלי לצאת מהארץ או אפילו מהבית מרגשת ומדהימה בעיניי. עכשיו אנחנו רק מחכים לקבל את התעודה ואת חתימת הנוטריון, שתאשר את הנישואים".
לדבריו של פרשטיין, אחרי שסיפר על ההליך ברשתות החברתיות, הוא קיבל עשרות פניות מזוגות גאים שהתעניינו בתהליך. "התברר לנו שמאז הקורונה דיברו לא מעט על האפשרות הזאת, אבל איכשהו המידע הזה לא הגיע אלינו", הוא מספר. "ולפי השאלות של העוקבים ברשתות הבנתי שהרבה אנשים לא יודעים על הדבר הזה".