>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
אירועי הגאווה מתקיימים השנה בסימן "20 שנות נראות" – שני עשורים לאירוע גינת שיינקין, "היציאה מהארון" של הקהילה הגאה בישראל. במסגרת האירועים, נפגשו ביום ראשון האחרון חברי קבוצת המנהיגות הצעירה של איגי – ארגון הנוער הגאה עם חלוצי תנועת המחאה הגאה בישראל. "זה היה מאוד מרגש לפגוש את כל האנשים ששינו ועשו כל כך הרבה בבמדינת ישראל, למעני, למען כל הקהילה", סיפר דור אלבוקרק, בן 15, ל-mako גאווה.
את המפגש המרגש תיעד איתי שטרן, אשר הפיק וביים את הסרטון, ועל העריכה ניצח יאיר פרי. אחד ממארגני המפגש הוא אבי סופר, מחלוצי הקהילה בישראל ומי שארגן לפני 20 שנה את "מצעד המכוניות", בו הונפו לראשונה דגלי גאווה ברחובות תל אביב.
במפגש השתתף יונתן דנילוביץ', מי שייסד את ארגון תהל"ה – תמיכה להורי להט"בים, והתפרסם בעיקר בזכות הבג"ץ שהגיש נגד חברת אל על, בו נקבע התקדים להכרה בזוגות בני אותו מין בישראל. כמו כן, השתתפו במפגש חנה קליין, מחלוצות המאבק הלסבי-פמיניסטי בישראל, ננסי שניידר, מהטרנסג'נדריות הראשונות בישראל, דוד גולנר, אחד החיילים הראשונים שיצאו מהארון בישראל ושילם על כך מחיר יקר ואביב ניצן, מהצועדים של "מצעד הנעימים והנעמות" בכיכר דיזנגוף בשנת 1979, הנחשב למצעד הגאווה הראשון בישראל.
"איגי הפך לסוג של בית חם בשבילי"
אחד מהנערים שהשתתפו במפגש הוא דור אלבוקרק, בן 15 מפתח תקווה, שסיפר על התרגשותו מהמפגש. "זה היה מאוד מרגש לפגוש את כל האנשים ששינו ועשו כל כך הרבה בבמדינת ישראל, למעני, למען כל הקהילה", אמר אלבוקרק ל-mako גאווה. "זה עשה לי ממש טוב לראות אותם, לדבר איתם ולהודות להם על כל הדברים שהם עשו למעננו".
אלבוקרק הוא אולי הדוגמה החיה ביותר לפירות המאבק: ילד אשר בגיל 11 לא התבייש לצאת מהארון בפני הוריו. "לא ידעתי איך בדיוק להגדיר את זה, אבל אמרתי להם שאני נמשך לבנים", מספר. "הם לא הופתעו במיוחד, זה היה להם די ברור. שניהם פסיכולוגים, והם קיבלו את זה ממש טוב".
בגיל 14 יצא אלבוקרק מהארון בפני החברים, אך לא היה לו קשר לקהילה עצמה, ולדבריו הוא חש כי היה חסר לו מידע רב בנושא – אותו מצא באיגי. "יום אחד יצאתי עם כמה חברים, ואחד מהם, שלא הכרתי אותו קודם, הוא הומו", מספר אלבוקרק. "הוא סיפר לי על איגי ולקח אותי לשם.
"בפעם הראשונה ראיתי המון אנשים כמוני, ההומואים הראשונים בגילי שיצא לי להכיר. איגי הפך לסוג של בית חם בשבילי. הסבירו לי שם דברים שלא ידעתי ולא הכרתי. קיבלתי המון מידע והדרכה שלא היה לי איך לקבל אותם לפני".
כאשר נפתחה קבוצת ההנהגה הצעירה של איגי, בו מבקש הארגון להכשיר את מנהיגי המחר, ניגש אלבוקרק למבחני הקבלה לקבוצה – והתקבל. "אני טיפוס שמאוד אוהב להנהיג ולשנות", הוא אומר. "אני רוצה לעשות דברים שאני יודע שישפיעו לטובה למען אחרים".
"המפגש המרגש רק הזכיר לכולנו כמה מהפכני היה הדור הקודם"
רכז הפעילות הארצית של איגי, רן לבל, מספר כי קבוצת המנהיגות הצעירה היא חלק מהמטרות שהארגון חרט על דגלו: לחנך ולהכשיר את דור העתיד של קהילת הלהט"ב בישראל.
"האירוע ביום ראשון האחרון היה תוצר ישיר של שנת הפעילות שלנו באיגי", אומר לבל. "כארגון שחרט על דגלו לקחת אחריות על חינוך דור העתיד של הקהילה הגאה, אנחנו רואים חשיבות גדולה לשים את הנוער במרכז ולתת להם במה להגיד מה חשוב להם. יחד עם הרצון החזק להגן על הנוער, אנחנו צריכים להיזהר לא לנוון אותן, להזכיר להם שיש עוד על מה להיאבק".
על המפגש עם ותיקי הקהילה אומר לבל: "המפגש המרגש רק הזכיר לכולנו כמה מהפכני היה הדור הקודם, כמה פורצות דרך הן היו, וזה נתן השראה אמיתית לנוער לקום ולעשות.
המתנדבות והמתנדבים, החניכות והחניכים שלנו באיגי מעוררים בי תקווה. אנחנו רואים כל יום עוד יוזמות ועשייה מדהימה של נוער וצעירים של איגי ברחבי הארץ. משהו טוב קורה לבנות ובני הנוער הגאים".