מחקר חדש שנערך בישראל גילה 35% מחברי וחברות הקהילה הגאה בישראל חיים את חייהם בארון, לעומת 65% אחוז שחיים את חייהם מחוצה לו. את המחקר ערכה ד"ר סיגל גולדין מהמכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב בשיתוף האגודה למען הלהט"ב, והשתתפו בו 1,471 להט"ב מישראל בפריסה ארצית, המייצגים את מגוון הזהויות המגדריות והמיניות.
עוד מצא המחקר כי אלו שחיים בארון נחשפו לחוויות להט"בופוביות בעצימות גבוהה יותר לעומת אלו שחיים את חייהם מחוץ לארון. כלומר, התוצאות מצאו קשר בין עוצמת החוויה הלהט"בופובית שחווה הפרט לבין הבחירה בחיים בארון, והנתון הזה בולט במיוחד בקבוצות הגיל הצעירות.
המחקר גילה כי ככל שיורד הגיל, כך עולה שיעור הלהט"ב החיים בארון. לדוגמה, בקרב בני 16-18 אחוז החיים בארון עומד על 45%, לעומת בני 19-25, מתוכם 37% חיים בארון. בקרב בני 26 ומעלה חיים 21% בארון. במחקר אף נמצא כי 53% מהנשאלים הביסקסואלים בוחרים להסתיר את נטייתם המינית מהסביבה, לעומת 22% ו-23% בקרב לסביות והומואים (בהתאמה). בקרב המשיבים על הקשת הטרנסית קיימת מגמה דומה לכלל המדגם, כאשר שיעור המשיבים הטרנס בארון עומד על 32%.
"לכל אחד ואחת מגיעה הזכות להיות מי שהם, מבלי שיותקפו, יודרו או יחששו שיפגעו בהם", מסר מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב רן שלהבי. "הקהילה הגאה בישראל נאבקת שנים ארוכות למען החופש להיות מי שאנחנו, ללא הסתרה, ובלי לשלם את מחיר הבושה, האשמה והפחד, והרי שבמציאות החיים העכשווית עדיין יש דרך ארוכה לעשות לקראת חיים ללא פחד ובקידום מרחבים בטוחים ללהט"ב. הקמפיין מעביר מסר ברור גם ללהט"ב וגם לציבור הישראלי כולו - יש לך מקום לצאת מהארון ויש לך מקום לעשות זאת בדרך ובזמן שיתאימו לך, וזה תלוי בכל אחד מאיתנו בחברה הישראלית, במשפחה ובסביבה".