חודש הגאווה מתקרב ויחד עמו עשרות אירועים ברחבי הארץ, כשהשנה עתיד להתקיים לראשונה בתחילת יוני מצעד גם בנתיבות, ביוזמת פעילים ופעילות תושבי ותושבות העיר. בשבוע האחרון עוררה הכוונה לקיים את האירוע התנגדות חריפה מצד רבנים ותושבי העיר המסורתיים-דתיים, וכעת גם אירע מקרה ונדליזם חמור שכוון כלפי משפחתו של פעיל להט"ב המתגורר באחד היישובים הסמוכים לעיר.
הבוקר (שלישי), התעוררה משפחתו של הפעיל וגילתה כי שמשת הרכב המשפחתי נופצה במהלך הלילה. המשפחה מספרת כי מאז התפרסם דבר המצעד לראשונה היא החלה לקבל איומים רבים בהודעות וטלפונים, וכעת האלימות המילולית שהופנתה כלפיהם עלתה שלב. בני המשפחה הגישו תלונה במשטרה והציגו בפני החוקרים את תיעוד התקרית, שצולמה במצלמות האבטחה.
אם המשפחה, שבנה הוא פעיל להט"ב באחד היישובים הסמוכים לעיר, סיפרה בשיחה עם mako על הרגע המבהיל בו מצאה את הרכב המשפחתי. "לפני כמה ימים זרקו אבן לבית שלנו והיום ראינו שניפצו לנו את שמשת הרכב. הרגשתי בעיקר פחד וכעס", אמרה. "אלה אנשים שלקחו את הדין לידיים. אנשים שחושבים שזאת הדרך היחידה לעצור את האירוע, במקום לשבת ולדבר ולהגיע להסכמות בצורה לגיטימית".
מה דעתך על התגובות החריפות שיש נגד המצעד?
"לגיטימי שלכל אדם יחיה באמונתו, אבל הדרך הנכונה היא ליצור הידברות. אני לא חילונית, אני אדם מאמין. זו לא הדרך של הדת - זו דרכם של אנשים קיצוניים שהחליטו לקחת את החוק לידיים. דרכה של הדת היא אהבה וקבלה ואלו אנשים שמשתמשים בשם הדת לרוע וסגירת חשבונות. יכול להיות שהמקום הזה הוא נפיץ יותר בגלל שיש הרבה אנשים שהולכים אחרי הרב ואחרי מה שהוא אומר. באופן אישי, אני לא מתנגדת לאירוע אבל גם לא פועלת למענו. אני יושבת על הגדר, אבל אני לא אסכים בפגיעה בי ובבני משפחתי. חייבת להיות דרך אחרת".
מארגני המצעד: "מזמינים את כל החוששים לדבר איתנו ישירות"
בימים האחרונים ההתנגדות לאירוע הגאווה בנתיבות גברה, ברשתות החברתיות גולשים רבים הביעו שנאה כלפי המארגנים ואף הוקמה עצומה, עליה חתמו יותר מ-4,000 אנשים. בנוסף, טען הרב חיים אברג'ל כי קיום האירוע עלול להוביל לפיגועים וירי טילים וקרא לתושבים לא לתת יד לקיומו. למרות האיומים המרובים והתגובות החריפות והאלימות, סיפר ל-mako הראל, אחד המארגנים של אירוע הגאווה, כי הוא יתקיים כמתוכנן, בהתאם להנחיות והוראות המשטרה.
"אירוע הגאווה בנתיבות מאורגן על ידי להט"ב מקומיים מהעיר, והוא מיועד להעביר מסר לכל התושבים הלהט"ב, בארון ומחוצה לו, שיש להם מקום בעיר שלהם, שנוער להט"ב לא חייב לעזוב למרכז כדי לחיות כפי שהוא", אמר הראל ל-mako. "בהתאם לכך, המצעד מתוכנן להתקיים באופי נעים, מקבל ומכבד, כפי שמתנהלת העיר האהובה שלנו".
הראל הוסיף כי מארגני האירוע מבינים את החששות של תושבי העיר. "לצערנו, נראה שהחששות נובעים משמועות ואמירות לא נכונות לגבי האירוע, מארגניו ואופיו", אמר. "אנחנו מזמינים את כל החוששים לדבר איתנו ישירות ולהבין כי אין פה אקט המכוון נגד מישהו, אלא אמירה בעד קבלה של כל אנשי נתיבות בתוך עירם וביתם. כמו כן, אנחנו מזמינים את הציבור הרחב לצעוד עמנו ב-3.6 ולהעביר מסר שלכל נער ובוגר מנתיבות יש מקום בעיר שלו, ללא תלות במי שהוא ואת מי הוא אוהב".
האגודה למען הלהט"ב מסרה בתגובה: "אנחנו גאים וגאות בחברי וחברות הקהילה הגאה תושבי העיר נתיבות שרוצים להשמיע את קולם ולקדם מרחב בטוח וסובלני. לא ניכנע להסתה, לאיומים ולשנאה ולא נאפשר שיחזירו אותנו לארון.
ניפוץ שמשת הרכב המשפחתי של אחד ממארגני האירוע היא אלימות שיש לגנות בכל הרמות ולפעול נגדה. אותה אלימות מזכירה לנו לאן מילים יכולות להוביל ויש לעצור אותה עכשיו, עוד לפני המקרה הבא.
זו ההזדמנות להזכיר שלהט"ב יש בכל יישוב, חברה ועיר ולכל אחד מגיעה הזכות להיות מי שהוא, איפה שהוא נמצא ללא הסתרה ופחד. אירועי הגאווה שמתקיימים ברחבי הארץ הם המחאה הגדולה בישראל לשוויון ולסובלנות וכל אירוע שונה ומשקף את האופי של הקהילה במקום בו הוא מתרחש, גם בנתיבות שם המצעד יהיה בהתאם לצביון העיר".
מעיריית נתיבות נמסר בתגובה: "מגנים בכל תוקף אלימות מכל סוג שהוא וכלפי כל אדם באשר הוא".
ממשטרת ישראל נמסר: "אנו רואים בחומרה ונדליזם ומעשי בריונות פסולים מעין אלו, ובפרט כאשר מדובר בפגיעה המכוונת על רקע מגדרי. בהתאם, עם קבלת התלונה, המשטרה פתחה בחקירה במטרה להתחקות אחר החשודים במעשה ומיצוי הדין עמם".