>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
אנחנו כבר זיהינו את המהפכנות והיצירתיות בשנת 2011 כשבחרנו בו לאחד מ-50 הלהט"בים המשפיעים בישראל, אך ההצלחה של דורון מגד-ממט זוכה כעת לכבוד בינלאומי.
אחרי שהפך מאות הומואים בישראל להורים באמצעות סוכנות הפונדקאות "תמוז" שהקים ותועד בסרט המצליח "גוגל בייבי", שזכה בפרס האמי לפני שנתיים, זכה להכרה חשובה לאחרונה לאחר שזכה להיכלל בספר בינלאומי "Überpreneur- 36 People You Must Meet", שבחר 36 יזמים מכל רחבי העולם ש"עשייתם יוצרת מהפכה בחברה האנושית".
מגד-ממט נבחר במסגרת קטגוריית היזמים ש"מביאים לעולם יותר אושר", והוא נמצא בחברה טובה. חוץ ממנו, נכנסו לרשימה הנכבדה גם מארק צוקרברג, אופרה ווינפרי ואחרים.
"ההורים המיועדים לא צריכים לעזוב את הבית"
בספר נכתב, בין השאר על עשייתו של מגד-ממט: "דורון ממט זיהה את ההזדמנות לאפשר לזוגות גאים ישראלים להפוך להורים ולבנות משפחות. הוא הקים את 'תמוז פונדקאות בינלאומית', שירותי פונדקאות המשתמשות במתקני הפרייה חוץ גופית המאחדים זרע מהומואים ישראלים עם ביציות מתורמות בארה"ב ובמדינות מערביות נוספות, שולחים את הביציות המופרות לקליניקה ליד מומביי, הנשתלות ברחם של אימהות פונדקאיות הודיות. מומחים מעורבים בכל שלב בהליך, החל מהעברת עוברים ועד להבאתם לעולם. ההורים המיועדים אינם צריכים לעזוב את ביתם - עד לרגע הבאת הילד הביתה".
תיאור פועלו של מגד-ממט אינו מתייחס לשינוי המהותי שעבר בשנה האחרונה, ופתיחת אפיקי פונדקאות נוספים בעולם. זאת לאחר שנסגרה האפשרות ההודית עבור זוגות מאותו המין בעקבות החלטת שלטונות הודו להגביל את שירותי הפונדקאות במדינה רק לזוגות הטרוסקסואלים הנשואים שנתיים.
לאור השינוי החוקי בהודו ורצונו העז להגשים את חלום ההורים לאלה שאינם יכולים לעשות זאת בישראל, החליט מגד-ממט לא לוותר על מפעל חייו, והקים מסלול פונדקאות לזוגות גאים בתאילנד. זאת, במקביל לשירותי הפונדקאות הניתנים עדיין להטרוסקסואלים בהודו. כיום נשלח הזרע של האבות המיועדים לקליניקות בבנגקוק, כאשר תורמות ביצית נשלחות מדרום אפריקה. העוברים הנוצרים מושתלים ברחפם פונדקאית תאילנדית הנבחרת בקפידה ומנוטרת בכל תקופת ההיריון.
"לא אנחנו ולא הפונדקאיות בחרנו להיות בסיטואציה הזו. אנחנו, ההורים המיועדים, היינו שמחים להצליח לשאת את ההיריון לבד, והפונדקאיות היו שמחות להיות במצב כלכלי משופר", מסר דורון מגד-ממט, "אולם בהינתן הסיטואציה, שני הצדדים שמחים שיש פתרון. כל ניסיון, בשם האתיקה, למנוע את זכות ההורות שלנו ואת זכות הפונדקאית לשפר את מצבה, נגוע בכשל אתי מהמדרגה הראשונה".