>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
שלט גדול מהגשר הסמוך לצומת עזריאלי ברחוב מנחם בגין בתל אביב נתלה היום (31.3) ועליו נכתב: "טרנסג'נדריות נגד אלימות מגדרית". לפי פעילים בקהילה הטרנסג'נדרית, השלט כנראה נתלה לכבוד יום הנראות הטרנסג'נדרית הבינ"ל, החל היום. יום הנראות הטרנסג'נדרית מצוין בארה"ב החל משנת 2009, אך זוהי השנה הראשונה שבה הוא מצוין בארץ.
"על קהילת הלהט"ב להביע סולידריות עם הקהילה הטרנסית"
"מטרתו של יום הנראות הטרנסג'נדרית היא ללמד את הציבור שישנם צדדים נוספים לקהילה הטרנסג'נדרית", אומרת לילך בן דוד, פעילה ב"פרויקט גילה גולדשטיין" להעצמה כלכלית של אנשים טרנסג'נדרים. "אנשים טרנסג'נדרים - וביחוד נשים טרנסג'נדריות - מוצגות בעיתונות ובתקשורת באופן נלעג, כבדיחה או כקוריוז, או בהקשר לאלימות שהן סובלות ממנה. ביום הנראות, אנו מבקשות ליצור אלטרנטיבה לדימויים השליליים כלפינו, ולהראות שאנשים טרנסג'נדרים ראויים לכבוד, כמו כל אדם אחר".
דן וג, פעילה בקהילה הטרנסג'נדרית, מוסיפה: "רק בשנה האחרונה נרצחו למעלה ממאתיים נשים טרנסג'נדריות ברחבי העולם. ביום הנראות הטרנסג'נדרית, אנו כמו כן מקוות להעלות את מודעות הציבור לקיומם של אנשים טרנסג'נדרים, במטרה להיאבק באלימות הטרנספובית".
שירי אייזנר מארגון "פאנורמה - קהילה בי ופאנסקסואלית פמיניסטית" אומרת כי זכויות טרנסג'נדרים הן זכויות אדם. "המאבק הטרנסג'נדרי לזכויות קשור קשר בל ינתק לזכויותיהם של שאר חברי קהילת הלהט"ב. אנשים טרנסג'נדרים סובלים מאפליה בתחומים רבים, כולל בתחום התעסוקה, הדיור, הבריאות, ועוד. ביחוד היום, על קהילת הלהט"ב להביע סולידריות עם הקהילה הטרנסג'נדרית ולהצטרף למאבק למען זכויותיהם. השקיפות וחוסר הנראות של אנשים טרנסג'נדרים בחיים הציבוריים גורמים לשימור הטרנספוביה בחברה".
לקראת יום הנראות, החלו פעילות טרנסג'נדריות בקמפיין אינטרנטי, בו העלו כרזות וטקסטים עם מידע על הקהילה הטרסג'נדית ועל הקשיים שחווים אנשים טרנסג'נדרים.