עבדול (שם בדוי), צעיר הומו שנולד וגדל במחנה פליטים ברצועת עזה, סיפר באומץ ובכאב לערוץ החדשות הבינלאומי i24NEWS איך נכלא ועונה על ידי אנשי חמאס לאחר שנתפס מקיים יחסי מין עם בן זוגו, וכיצד הצליח להימלט לטורקיה, שם הוא ממשיך לחיות בפחד לחייו.
"כשהייתי בן 17 אנשי חמאס תפסו אותי ואת בן זוגי מקיימים יחסי מין, והם כלאו אותי לשלושה ימים", סיפר בכתבתה של נטשה קירטצ'וק ששודרה אמש, והוסיף כי באותם הימים, בהם היה כלוא בתא קטן שגודלו שני מטרים רבועים, אנשי חמאס עינו אותו ללא הפסקה ומנעו ממנו גישה לשירותים או למזון. אחרי שלושה ימי מאסר קשים הוא שוחרר, אך לדבריו זה לא נגמר שם, ואחת לכמה זמן הם היו עוצרים אותו שוב ומענים אותו באותה הצורה. "הם פשוט עינו אותי קשות, לפעמים קשרו את כפות הרגליים שלי והיכו אותן עם מקל", נזכר בכאב.
עבדול מתקשה לומר באיזה גיל הבין שהוא הומו, אבל הוא יודע שתמיד חי בפחד. זו הפעם הראשונה שהוא חושף את סיפורו, ומחשש כבד לחייו בחר שלא לחשוף את פניו או את שמו האמיתי. כמו מרבית האוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה, עבדול גדל בסביבה דתית נוקשה ונהג ללכת למסגד בכל יום עם משפחתו. הפחד שלו היה גדול כפליים, שכן אביו היה איש חמאס. "איך החיים שם להומואים? קשה להיות הומו כי אני לא מרגיש חופשי להיות גיי ברצועת עזה", מספר עבדול. ״יש הרבה הומואים שם, גם בקרב אנשי חמאס, אבל אם אתה הומו בעזה אתה צריך להסתתר".
קהילת הלהט"ב היא קהילה נרדפת ברצועת עזה וחבריה נחשבים ככאלה העוברים על החוק. ארגון הטרור חמאס, אשר שולט ברצועה מאז שנת 2007, אוסר על יחסי מין חד-מיניים ואוכף זאת ביד קשה. אלו שנתפסים - עלולים לעמוד בפני עונש מוות. "זה היה כל כך קשה עבורי ופחדתי על חיי", אמר עבדול. "פחדתי מהכל. פחדתי שהם יפגעו בי, פחדתי שיחטפו אותי. פשוט פחדתי".
בראיון שחזר עבדול את היום בו נתפס עם בן זוגו. "ראו אותי עם בן זוגי והלשינו לחמאס", אמר והעיד כי נחטף ועונה לסירוגין במשך חמש שנים. "הם הכריחו אותי להישבע על הקוראן שאני לא אעשה זאת יותר, שאני לא אהיה יותר גיי".
במשך שנתיים, עבדול גר ברחוב עד שהצליח לחסוך מספיק כסף כדי להימלט למצרים ומשם לטורקיה, אבל מספר שגם היום הוא עדיין חי בפחד שמישהו יזהה אותו ברחוב. "שילמתי 1500 דולר כדי לצאת מרצועת עזה ולהגיע למצרים", נזכר. "אני מתגעגע למשפחה שלי בעזה, אבל אני לא יכול לחזור. אני מפחד על חיי".
עבדול לא לבד. הרשות הפלסטינית נחשבת לאחד המקומות הכי מסוכנים עבור קהילת הלהט"ב. על פי נתוני ה-Arab Barometer, חמישה אחוזים בלבד מהפלסטינים מקבלים יחסים גאים. נושא הלהט"ב בתוך רצועת עזה הוא טאבו גדול אף יותר, כך שאין נתונים על היחס לקהילה הגאה בתוך עזה. האקטיביסט סאמר סינג'לווי אומר כי "הפרת זכויות האדם על ידי חמאס ואפילו על ידי הרשות הפלסטינית ברמאללה הופכת לפרקטיקה נפוצה. הדבר הופך לאסטרטגיה ואפילו למדיניות. זה הופך לאידיאולוגיה ביטחונית עבור כוחות הביטחון המקושרות לשלטונות חמאס ברצועת עזה וגם לאלו של הרשות הפלסטינית בגדה המערבית. שתי הרשויות הופכות לדיקטטורה, שהדבר היחיד שמעניין אותם זה לשמור את עצמם בשלטון לא אכפת להם מזכויות הפלסטינים".
כעת, התקווה היחידה של עבדול היא לעזוב את ביתו ולחפש עתיד טוב יותר. עברה למעלה משנה מאז הצליח להימלט מרצועת עזה, וכעת, לראשונה בחייו, הוא מספר שהוא מרגיש חופשי. "אני מקווה להפוך לדי.ג'יי", הוא מעז לראשונה לחלום. "אני חולם לנגן מוסיקה מסביב לעולם. אני נהנה מהחיים שלי בטורקיה, אני מאושר כאן. אני עובד כרגע במסעדה ומנסה ללמוד טורקית. אני פשוט חי חיים נורמליים. אני יכול לעשות מה שאני רוצה, סיימתי להסתתר".