>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בקבוצת הכדורסל הפועל ירושלים שוקדים כבר זמן רב על המאבק באלימות וקידום הסובלנות בספורט. במסגרת יוזמה זאת, נערך ביום שלישי השבוע מפגש מרגש בין שחקני ואנשי הקבוצה עם פעילות ופעילי הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות. "פגשנו אנשים מדהימים, וזה לא נעצר במפגש", אמר ל-mako גאווה מנהל קשרי קהילה ואוהדים בהפועל ירושלים, טל בן-עזרא. "אנחנו נמשיך לקדם את הסבלנות ולמגר את ההומופוביה במגרשים".
במהלך המפגש שמעו הכדורסלנים והאוהדים הסברים מאנשי שירות ההרצאות של הבית הפתוח: ד"ר ג'רי לוינסון, ממייסדי הבית ויושב הראש הראשון שלו וכן אליס מרקו, בעבר יו"ר "העשירון האחר" – תא הסטודנטים הגאה של האוניברסיטה העברית. מלבד הכדורסלנים נכחו בקבוצה אנשי הנהלה, מאמנים ונציגי ארגון האוהדים.
לוינסון ומרקו הסבירו לשחקנים את המשמעות של להיות להט"ב, סיפרו סיפורים אישיים ולאחר מכן נתנו סקירה על פעילויות הבית הפתוח בקהילה. לאחר מכן ענו על שאלות של חברי הקבוצה, מה שהוביל לדיאלוג מעניין. את המפגש חתמו אנשי הפועל והבית הפתוח בארוחת צהריים במסעדת "המושבה 54".
"היה חיבור יוצא מן הכלל בין שחקני הפועל למתנדבי הבית הפתוח"
"אנחנו מועדון שמאוד מאוד דוגל בסובלנות ומאוד רוצים שהאווירה גם במגרש שלנו וגם בכלל בחיים שלנו כאן בירושלים תהיה הרבה יותר טובה והרבה יותר סובלנית", אמר בן-עזרא. "כל נושא של הומוסקסואליות וספורט היה תמיד 'הפיל שבחדר', 'הדבר הזה שלא מדברים עליו'. ואני חושב שהגיע הזמן כן לדבר עליו.
"אני שמח שהפועל ירושלים יוצרת אולי שיח סביב הנושא הזה, בתקווה שהסובלנות תגיע לכל המגרשים בארץ וגם בכלל, לכל האנשים בירושלים וברחבי ישראל".
על התרשמותו מהמפגש אומר בן-עזרא: "היה חיבור יוצא מן הכלל בין שחקני הפועל למתנדבי הבית הפתוח. פגשנו שם אנשים מדהימים. זה לא נעצר רק במפגש, גם בארוחת הצהרים שהייתה לאחר מכן".
ארגון האוהדים נפגש עם ארגונים מקבילים בחו"ל – שפועלים נגד הומופוביה
אליס מרקו סיפרה ל-mako גאווה כי יצאה מרוגשת מאוד מהמפגש. "השחקנים היו מאוד קשובים, מאוד התעניינו ורצו לשמוע", אמרה. "הייתה אווירה מאוד חמה ואוהדת. הנהלת הקבוצה התייצבה באופן חד-משמעי מאחורי הרעיון של לנסות ולהרוס המחסום הזה שיוצרת ההומופוביה בספורט".
מרקו סיפרה כי התרשמה עמוקות גם מארגון האוהדים. "הם סיפרו לנו שהם נפגשים עם ארגוני אוהדים מקבילים להם בעולם שפועלים נגד הומופוביה", אמרה. "זאת כדי לראות איך אפשר להפוך את המשחקים למקום שגם בשביל האוהדים יהיה מקבל, פתוח וסובלני.
"אנחנו בבית הפתוח מתכוונים להמשיך לשתף פעולה עם כל הקהילות והקבוצות בירושלים כדי לקדם את הסובלנות ולהיאבק בהומופוביה, ולהפוך יחד את ירושלים למקום טוב יותר".