בקיץ 2013 יצאו מצעדי הגאווה מגבולות תל אביב וחברי הקהילה ותומכיהם שטפו את הארץ וצעדו ברחבי ערים רבות בישראל, ביניהן חיפה, אשדוד, באר שבע, חדרה, פתח תקווה, ראשון לציון, ירושלים ואילת. כמו כן נערכו אירועי גאווה בערים כרמיאל, קריית שמונה, עפולה ונהריה.
אלא שהשנה, בשל המצב הביטחוני ששרר במהלך מבצע "צוק איתן" והתנגדויות שנולדו בחלק מהערים, התקיימו שלושה מצעדים בלבד בת"א, באשדוד ובחיפה, בעוד היתר בוטלו או נדחו למועד לא ידוע.
כך למשל, המצעד בירושלים נדחה ואין לו עדיין מועד חדש, המצעד בחדרה בוטל מסיבות שזכו לכינוי טכניות, המצעד בבאר שבע בוטל בשל מטחי הרקטות ולא צפוי להתחדש, פעילים טוענים כי המצעד בפתח תקווה לא התקיים בשל קשיים שהערימה העירייה ודברים דומים ניתן לומר על המצב בנתניה.
גם המצעד בראשון לציון שתוכנן להתקיים ב-22 באוגוסט בוטל לבסוף עם התארכות המבצע בעזה. "חברי קהילת הלהט"ב בראשון-לציון, העיר הרביעית בגודלה במדינת ישראל, נשארים כמגדלור בשטח", אמרו בשעתו מארגני המצעד ונימקו את החלטתם לקיימו בכל זאת. "אנו מאמינים שגם בעיתות מצוקה ביטחונית אסור לשכוח את המצוקה החברתית". אלא שכאמור, לבסוף, בוטל גם המצעד הזה.
בארגונים הגאים סבורים כי לא יתקיימו עוד מצעדים השנה, גם כעת לאחר החזרה לשגרה והסיבות לכך רבות: "הסתיימה תקופת המלפפונים", "אם זה גולש לתקופת החגים, משפחות רבות נוסעות לחו"ל", וכמובן "עלול לרדת גשם".
גם רן לבל, מנכ"ל ארגון הנוער הגאה, שחניכיו מעורבים במרבית המצעדים, לא חושב שנזכה לראות מצעדים נוספים השנה. "זו לא בעיה גדולה לארגן את המצעדים מחדש, ואולי שווה. החניכים שלנו בנתניה, שזה היה אמור להיות המצעד הראשון שלהם בעיר, יצאו מאוד מאוכזבים. היה מאוד נוח מבחינת הרשות לבטל את המצעד. אני לא מתנגד למצעדים באוקטובר, אבל לא הייתי מרכז בכך את המאמצים".
לדבריו, המצעדים חשובים, אבל אם צעירים רוצים לתרום למען הקהילה עתה משהם בוטלו, אז המצעדים היא לא הדרך היחידה. "הפעילות השוטפת של הארגונים ברחבי הארץ לא פחות חשובה, והתושבים יכולים להתגייס ולסייע. אנשים יכולים להירתם ולפרסם את הפעילות לנוער שיש לנו, ונשמח למתנדבים שמוכנים להגיע לבתי ספר לקיים סדנאות של חושן בפריפריה, דווקא עכשיו כשלא היה מצעד - בטווח הרחוק זה יכול להיות לא פחות משמעותי".
מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "מאז ומתמיד עודדנו ותמכנו ביוזמות מקומיות ומצעדי גאווה, כך ייעשה גם אם יוחלט על ידי תושבים וארגונים מקומיים לארגן מצעד בעונות פחות אופטימליות בשנה מתקופת הקיץ שבה תוכנן לקיים את המצעדים במקור".
בלי מצעד, בלי בית
במקביל לביטולו של המצעד בראשון לציון, קיבלו חברי הקהילה הגאה בעיר בשורה שליליות מהעירייה. במסגרת ניסיונותיו של שימי שרון, פעיל הקהילה הגאה בעיר, להקים מרכז גאה לבני הנוער תושבי העיר, הגיש שרון בקשה להקצאתו של מבנה עירוני לנוער הגאה, אשר אמור לשמש את עשרות החניכים העוסקים בפעילות חברתית המוכרת על ידי משרד החינוך. שרון אף נפגש עם ראש העיר דב צור והבהיר לו את המצב הקיים בו לנוער הגאה אין בית משלו. בסיום הפגישה הורה ראש העיר לאגף הנכסים לטפל בבקשה ולחפש מבנה עצמאי לנוער הגאה.
בתחילת החודש קיבל שרון את תשובתה של עיריית ראשון לציון, בה היא דוחה את הבקשה להקצות נכס לנוער הגאה תוך שימוש בנימוק מפתיע לפיו אין לעירייה שום מבנה בעיר שיכול להתאים לנוער הגאה.
עקב כך, פנה השבוע שימי שרון אל דב צור וביקש ממנו: "בהעדר מבנה עירוני, וכל עוד לעירייה אין שום מבנה שהיא מצליחה למצוא בעבור הנוער הגאה, תן לפחות תמיכה כספית, שתאפשר לנוער הגאה לשכור מבנה, לפחות באופן זמני על-מנת שתימנע הפגיעה הגדולה והכואבת בנוער שלנו. מצב בו אין לנוער הגאה לא מבנה ולא תמיכה כספית מצידך - יסב נזק רב לנוער שלנו ויצור אצלם תחושה קשה, תחושה בה אתה ראש העיר - מאפשר את המשך קיום המצב הפוגע הזה".