>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
תוספת בנייה, אלא במה שאמור להפוך לאייקון אדריכלי, שימשוך תיירים וכמובן גם ישרת את קבוצות הקהילה. לשם כך התגייס הסטודיו לאדריכלות קהילתית במכון אבני, בית הספר הגדול והוותיק ללימוד אמנות העיצוב, שקיים תחרות בין הסטודנטים לעיצוב הקומה הרביעית. אל הישורת האחרונה הגיעו שלוש עבודות.
ב-18 במאי תיפתח תערוכה, ובה ניתן יהיה לצפות בשלושת הדגמים של העבודות המועמדות להוות הקומה הרביעית של המרכז.
מפצחים את הקשר בין סגנון, אסתטיקה, נטייה מינית וזהות מגדרית
"מטרת הסטודנטים הייתה לתכנן מועדון פתוח לכלל הקהילה הגאה, בו תשולב גינת גג, מרכז פעילות לנוער הגאה, גלריה, אולם הקרנות סרטים וספריה", אומרים במכון אבני. "הפרויקט המשולב תוכנן על בסיס צרכים ממשיים, התחשבות בעלויות ובאפשרויות ישימות באתר הנוכחי, תוך דגש על מינימליזציה של שיבוש פעילות המרכז בעת תהליך הבנייה".
לצורך ביצוע המשימה, נדרשו הסטודנטים לבחון את הקשר בין סגנון, אסתטיקה, נטייה מינית וזהות מגדרית, ונדרשו לתמרן בין העדפות הקבוצות השונות, הנהלת המרכז ותורמים פוטנציאלים.
אם כך, לאחר תהליך עבודה ממושך שנמשך כחצי שנה, יוצאת לדרך התערוכה שקמה תוך שיתוף פעולה בין הסטודיו, הנהלת המרכז הגאה והקבוצות הפעילות במרכז הגאה.
מכולות ממוחזרות, שבילים אינטימיים לצד חלל פתוח או שתי קומות מתמזגות
שלוש ההצעות הנבחרות לתכנון ועיצוב הקומה הרביעי, אשר יוצגו בתערוכה, מציעות רעיונות ייחודיים ומעניינים.
פרויקט המכולות – שחר דקלו
הפרויקט מורכב מסדרה של מכולות בגובה שתי קומות היוצרות יחסים מורכבים בין הפנים לחוץ. הצבת המכולות יוצרת מעין כיכרות המשקיפות אל גן מאיר, כאשר אחת מהן כוללת גם מטבחון חצי פתוח וגלריה.
"השימוש במכולות הממוחזרות והשארת משטחי החוץ שלהם במצבם המקורי, הופכת את התוספת לאייקונית, מוזילה משמעותית את עלויות הבניה ומפחיתה דרסטית את הפגיעה בהתנהלות המרכז בזמן הבנייה", אומרים במכון.
פרויקט קוביית הזכוכית – עדי כהן
הפרויקט מעתיק באמצעים אדריכליים את החלל המורכב של גן מאיר – סדרה של שבילים ומקומות אינטימיים, כשבמרכזם חלל גדול ופתוח.
השבילים הם סדרה של מעברים היוצרים חללים קטנים בהם ניתן לשהות, בהם שלוש גינות גג אינטימיות, אחת פתוחה לשמים ושתיים מקוּרות חלקית, מסדרונות עם סדרת עמודים המדמה חורשה וחלל מלבני גדול המתפרץ לתוך צמרות העצים של גן מאיר, ומשמש מועדון לכלל הקהילה.
"הניגודיות בין גודל החללים ועיצובם מעניק למרכז גיוון שחסר בו כיום והעונה באופן מקורי לדרישות השונות, לעיתים אף מנוגדות, של הגורמים השונים".
פרויקט המעטפת – סיוון שפירו
הפרויקט מציע תוספת של שתי קומות המתמזגות באלגנטיות ובתכליתיות עם הבניין הקיים. המעטפת החדשה יוצרת סדרה של חללים גמישים המאפשרים חדירה של אור ואוויר, אך עם זאת יוצרים אינטימיות וניתוק מהסובב.
"הפשטות והזרימה של החלל המוצע מאפשרים גמישות מרבית בקביעת השימושים לחללים השונים וכן לשינויים בהתאם לצרכים. דגש מיוחד ניתן למטבחון של איגי – ארגון הנוער הגאה, המקבל כמעט קומה שלמה.
"הקהילה והעיר תל אביב כולה יוכלו להתגאות"
על מנת לממש את אחת מהתכניות הללו בעתיד הנראה לעין, מקווים כל הגורמים לגייס את העירייה וכן תורמים להקמת הקומה הרביעית. "אנו מאמינים שקומה זו, לא רק שתשרת באופן חיוני את צורכי המרכז, אלא תהפוך את הבניין לאייקון אדריכלי בו הקהילה והעיר תל אביב כולה יוכלו להתגאות", אומרים במכון אבני.
של הסטודיו במכון אבני לאדריכלות קהילתית נוסד בשנת 2009. הסטודיו מבקש לתת מענה לצרכים ממשיים בקהילות שלרוב מודרות מתהליכי העיצוב והתכנון ובפיתוח מתודות לעבודה משותפת עם קהילות אלו.
כחלק מהתהליך מכשירים את הסטודנטים להיות בעלי תפיסה חברתית-סביבתית, ביקורתית וחריפה.
בנוסף, פעל הסטודיו עם קהילות נוספות, בהן תלמידי בית הספר ויצמן היהודי-ערבי ביפו, תושבים בשכונת ג'סי כהן בחולון וכן ילדים ומשפחות במרכז הקהילתי קרית גנים בראשון לציון.
>> אני אוהב את הבן ההומו שלכם. למה אתם לא?