תחת הכותרות הזועקות "פרובוקציה" ו"תועבה" התייחס הבוקר אתר 'בחדרי חרדים', אתר האינטרנט המוביל של הקהילה החרדית, לידיעה שפורסמה אתמול ב-mako גאווה בנוגע למרוץ הדראג הראשון בירושלים – 'שושן DragRun'.
'פרובוקציה', 'תועבה', 'עליית מדרגה', ו'מצעד תועבה שאין כאן הבמה לפרט את מאפייניו', הם מקצת המילים והביטויים בהם השתמש הכתב על מנת לתאר את האירוע ההיתולי, המתקיים זה שנים בכל רחבי העולם ומגיע השנה גם לירושלים.
בין התגובות ניתן למצוא את תגובתו של סגן ראש עיריית ירושלים ישראל קלרמן, המוחה בחריפות על קיום המצעד ואומר: "הגיע הזמן שאנשים שמאשרים אירועים מיותרים ואסורים מעין זה יבינו אחת ולתמיד שירושלים לא כשאר הערים, ולא רק בגלל מרקם האנשים הגרים בה, אלא קודם כל קדושת ירושלים. יש למחות ולזעוק ככל שניתן על הפגיעה החמורה והפירצה הנוראה בקדושת העיר - דבר שלא ניתן לעבור על כך בשתיקה. אני מתכונן יחד עם שאר חברי העירייה לפעול ככל האפשר לסכל את האירוע הזה, ומכאן ולהבא. לא ניתן שהעירייה תתמוך או תתקשר עם אירועים אסורים מתועבים ומיותרים כאלה".
אל סגן ראש העיר מצטרף גם חבר מועצת העיר אריה קינג שאומר: "אין מה להיות מופתע מכך שמועצת העיר הנוכחית נותנת ידה למפגן של פריצות בעיר הקודש". קינג קורא לחברי מועצת העיר שלא לאשר את תקציב התרבות בעיריית ירושלים לשנת התקציב 2015, וכן קורא לרבני העיר לקיים תפילת זעקה בבית הכנסת בעיריית ירושלים. "החרפה והטינופת שראש העיר מביא לרחובות העיר לא תיפסק עד אשר נבחרי הציבור הדתי יאחדו כוחות במועצת העיר ויסכלו את תוכניות החילון והטומאה של ראש העיר ברקת".
טיפולי המרה – כן, מירוץ דראג – לא?
טענותיהם של החרדים לגבי קיום מרוץ הדראג מגיע יומיים בלבד אחרי פרסום קיומו של פאנל העוסק בטיפולי המרה במסגרת כנס ירושלים, שגרר ביקורת קשה מצד גורמים בקהילה הגאה וגם מצד פוליטיקאים רבים.
בתגובה לביקורת טענו מארגני הכנס כי מדובר בנושא המעסיק את החברה הדתית ולכן חשוב לדון בו. "הכנס השנה יעסוק בשלל סוגיות חשובות המעסיקות את הציבור הישראלי. בחרנו לעסוק באומץ בסוגיה כואבת ונפיצה במטרה לצאת בסיכום הדיון בתשובה רצינית לשאלה האם טיפולי המרה הם פתרון רצוי לבעלי נטייה חד מינית".
אם כך, מה ההבדל בין פאנל הדן בטיפולי המרה לבין מרוץ דראג? מדוע באחד מדובר בחופש ביטוי ואילו השני הוא סכנה לקדושתה של ירושלים? אנחנו מצאנו מספר הבדלים שחשבנו כי יהיה נכון לציין אותם בפני המתנגדים למרוץ: בניגוד לטיפולי המרה, מירוץ הדראג לא נעשה בכפייה, הוא פתוח לכולם וכולם מוזמנים להשתתף בו או לא להשתתף בו לפי רצונם, מירוץ הדראג לא מגדיר לאף אדם כיצד לחיות את חייו ולא מנסה לשנות אף אחד והחשוב מכל: לא הוצאה אזהרה על ידי שום גורם רפואי מוסמך לגבי הסכנות הכרוכות במירוץ דראג.