הפסיקה ההיסטורית של בית המשפט העליון אתמול (ראשון), כי החל מעוד חצי שנה חוק הפונדקאות יחול גם על בני זוג מאותו המין והורים יחידנים, הובילה לשמחה גדולה בקרב הקהילה הגאה ועוררה תגובות תומכות ונרגשות רבות. זוגות להט"ב, שעד עכשיו נמנעה מהם הגישה להליך פונדקאות בישראל, יוכלו כעת בזכות המאבק הארוך והעיקש לעשות זאת.
בפינת ראש ראש ב"חדשות הבוקר", העיתונאי חיים לוינסון גינה את החלטת בג"ץ וביקר אותה בחריפות. לדבריו, מדובר בניצול נשים מובהק. "כמה נוח וכיף לחגוג את השוויון על חשבונן של הקבוצה המוחלשת ביותר באוכלוסייה - נשים עניות וחלשות", פתח לוינסון, "הרחם זה לא מפעל לייצור ילדים לכל מיני זוגות גברים שמסתובבים בתל אביב. מרגש אותי שהם רוצים להיות הורים, אבל מה לעשות, טכנית זה לא אפשרי בזוגיות שלהם. תמצאו נשים ותסתדרו איתן".
"לקחת נשים עניות ולשלם להן כסף כדי שיהיו מפעל לייצור ילדים, זה בעיניי מטורף", המשיך לוינסון, "אין מספיק פונדקאיות בארץ. מה שיקרה כשייכנסו עוד המון זוגות הומוסקסואליים לביקוש הפונדקאות, זה או שהמחירים מאוד יעלו או שנשים שסבלו ממחלות מאוד קשות ולא יכולות להביא ילדים לעולם, יידחקו לסוף התור. זאת החלטה שדורסת נשים".
"כמו שאין סחר באיברים, אני לא חושב שצריך להיות סחר ברחם", המשיך, "גם בנפאל לא צריך לעשות את זה. זוג שמוכן לנצל אישה נפאלית בגלל שהיא חלשה ולקחת לה את הרחם כדי שיהיה להם תינוק, זה חרפה וזה לא מוסרי. לא בנפאל, לא בגיאורגיה ולא בשום מקום אחר. זה לדרוך ביוהרה על נשים חלשות".
מולו, העיתונאית עדי מאירי דווקא חשבה אחרת לגמרי. "אין החלטה מוצדקת מזאת. מדובר כאן על שוויון. גברים, נשים, סטרייטים, להט"בים - כולם שווים מעכשיו בפני החוק", הסבירה מאירי, "אני מקווה שהחקיקה תיעשה מהר מאוד. אני לא מבינה איך עד היום הכמיהה לילד הייתה זכות ששמורה רק לסטרייטים. למה? נכון, יש בזה גם בעייתיות, יש בזה גם אלמנט של ניצול, אבל חלק מהנשים כן רוצות, לחלקן זה עוזר כלכלית".
נחמיה שטרסלר הלך צעד אחד קדימה וטען כי התמורה לפונדקאות צריכה להיקבע בשיטת "שוק חופשי" ולא במסגרת ועדה מסודרת. "לא צריכים להקים ועדה שתקבע את המחיר, השוק יקבע את המחיר", הציע שטרסלר, "יהיו מצד אחד אנשים שיבקשו, ומצד שני נשים שירצו לעשות זאת. אין כאן ניצול, זה לא נכון. יש נשים שרוצות את הכסף, אבל גם כאלו שמוכנות לעשות את הדבר החשוב הזה לטובת אחרים. כשמישהו עובד כפועל בניין בשמש, שנה אחרי שנה, בחום האדיר של יולי אוגוסט, זה לא 'ניצול'? איזו צביעות".