>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

הפגנה למען שוויון הקהילה הגאה	 (צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג)
מעל 1,000 בכיכר הבימה. מפגינים בשבוע שעבר | צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג

כשבוע לאחר שלמעלה מ-1,000 הומואים, לסביות, ביסקסואלים, טרנסג'נדרים וסטרייטים יצאו לרחובות הקפואים והפגינו למען שוויון זכויות ללהט"ב, ייצאו הערב (שבת) בפעם השנייה להט"בים ותומכים רבים לרחובות תל אביב כדי למחות נגד האפליה כלפי הקהילה הגאה ובעד שוויון זכויות מלא.

המפגינים יפגשו בשעה 19:30 במרכז הגאה בגן מאיר, משם ייצאו יחד לכיוון כיכר הבימה למשמרת מחאה בה ינאמו פעילים ונציגי הקהילה הגאה. "הגיע העת להפסיק לשתוק ולצאת לרחוב! לא ניתן עוד לחברי כנסת מהבית היהודי וישראל ביתנו לדרוך על זכויותינו!", נכתב בדף הפייסבוק של המאבק. "לא ניתן לביבי להתפאר בנו בגאווה על במות האו"ם ולאחר מכן להתעלם מאיתנו כאן בארצנו! ביום שבת הקרוב, ה-21.12, כולנו יוצאים/ות מן הבתים ומראים/ות לחברי הכנסת שמאיתנו אי אפשר להתעלם".

הפגנה למען שוויון הקהילה הגאה (צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג)
מחזיקים שלטים למען שוויון. בשבוע שעבר | צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג

ההפגנה מחר תתקיים לאחר כינוס מטה המאבק הלהט"בי במרכז הגאה בשישי, במטרה לאחד כוחות בדרך לשוויון זכויות לקהילה הגאה. את המפגש, אליו הגיעו פעילים ופעילות מכל הקשת הגאה: הפוליטית, החברתית והתקשורתית, יזמו פעילות הקהילה שהקימו את מטה המאבק הלהט"בי בעקבות מפגש החירום שקיימו פעילים ופעילות בקהילה הגאה במרכז הגאה בשבוע שעבר.

הפעם לצד נאומים של פעילות ופעילים חברתיים השייכים לקהילת הלהט"בק, גם יהיו הופעות של יעל דקלבאום,
אלונה דניאל ואלי סורני.

מקווה שהמאבק יגיע לפריפריה

"היה מפגש מאוד פורה ומרגש, הגיעו המון א/נשים עם רצון לעשיה ואני שמחה על ההתגייסות של הקהילה יש סוג של התעוררות שהיא מבורכת", אומרת ל-mako גאווה כרמן אלמקייס, אחת מיוזמות הקמת מטה המאבק.

"הייתי רוצה שהמאבק הזה יחצה את גבולות תל אביב וישתתפו בו להט"בקים מרחבי הפריפריה שירגישו שהם/ן חלק וזה גם המאבק שלהם/ן. אני בעד שנזיז את העניינים כמה שיותר מהר ושנקים את שלושת הקבוצות בתוך המטה שיובילו את המאבק: חקיקה בכנסת, אחראית התקשורת ועבודת שטח. המטרה היא לחבור למה שקורה עכשיו וגם כמובן לקיים מאבק של הקהילה לטווח הארוך. אני כמובן בעד שיתופי פעולה כי כוחנו הוא באחדותינו בעיניי וזה חשוב. ההפגנה הערב היא חשובה מאוד וחשוב שיגיעו המון א/נשים כי אסור לנו לנוח כרגע ואנחנו צריכים להישמע בכל דרך אפשרית אם זה בכנסת ואם זה ברחובות".

"נראה שבאמת יש פה נכונות מדהימה מצד האנשים בקהילה, משהו שהיה די רדום בכל השנים האחרונות", אומרת היידי מוזס, לוביסטית חברתית שחברה לנשים נוזפות במטרה להקים את מטה המאבק. "יכולנו פתאום לראות את האקטיביות של הנשים שמבינות שיש להן צד מאד גדול בכל מה שקורה כאן. הפעם הנשים מרימות את הדגל ומבהירות לכולם שהדברים צריכים לעבור דרכן ולא יותר דרך רק הבנים. צריך להשתמש בכוח הקיים כיום שהוא האגודה ולפקח עליו ולפעול מתוך הקהילה כי יש לנו כוח מול הכנסת וצריך לשתף פעולה. הבנות וחברות הוועד של האגודה סיכמו על מפגש עם הבנות שהקימו את מטה המאבק".

הקהילה הגאה מאבק מרכז גאה (צילום: יובל אגרט)
כינוס חירום של הקהילה הגאה בשבוע שעבר | צילום: יובל אגרט

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר ש"אנו מברכות ומברכים על היוזמה, ופועלים ופועלות על מנת ליצור מטה מאבק משותף שמטרתו השגת שוויון כולל לקהילת הלהט"ב. זוהי תקופה שספק אם תחזור על עצמה ויש להתאגד ולדבר בקול משותף ברור אחד".

רעות גיא, ממקימות המטה, מוסיפה: "יש חשיבות רבה לגיוון הקולות הנשמעים בתקשורת, במסדרונות הכנסת ובשטח. נוכחות מרשימה של נשים בדיון, שקיבלו זכות דיון שווה לגברים היא התחלה יפה, עד כה התרגלנו לדיונים שמנהלים בעיקר גברים. עדיין חסר לנו ייצוג טרנסי, ביסקסואלי ופריפריאלי אבל נעבוד קשה להנגשת המפגשים, הידע והמשאבים שיש לנו כפרטים וכגופים בקהילה.

"הרבה אנשים כיום מתפרנסים מהקהילה, צוברים הון כלכלי, פוליטי, לאו דווקא אנשים להט"בים, ולכן דרושה עין פקוחה הייטב של כולנו וערבות הדדית בין תתי הקהילות שלא מנכסים את המאבק שלנו לשוויון זכויות, אנחנו רוצות לוודא שלא מקדמים קהילה אחת על חשבון השניה. נכון שיש הצעות חוק שיתקדמו איתנו או בלעדנו, אנחנו יכולות לתמוך ולעודד אבל אנחנו גם יכולות להתנגד לחקיקה שיש סיכוי שתפגע ותחליש אותנו. במובן הזה, בהחלט כוחנו בשילוב הכוחות שלנו רק שאנחנו צריכות להבין מה משותף לנו ומה לא".

מטה המאבק הגאה (צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג)
מפגש מטה המאבק הלהט"בי בשישי | צילום: רועי יולדוס רוזנצוייג

גיא קוראת לכולם להמשיך את ההפגנה במשמרת המחאה שתתקיים בשבת. "הרעיון לייצר כל שבוע משמרת מעין זו על מנת להביע תמיכה בהליכי חקיקה שמיטיבים עמנו, ולהתנגד ללהט"בופוביה מכל סוג שהיא.
נראה שרוחות חדשות מנשבות בקהילות שלנו, יש רצון ואנרגיה אמיתית לקחת חלק בעיצוב השיח והמסרים שלנו".

למרות האופטימיות שמפגינות הנשים שהרגישו את הקואליציה הלהט"בית המתגבשת, יש מי שחווה את האירוע בצורה אחרת לגמרי. "זה היה מפגש נוסף שבו עסקנו יותר בלהראות למי יש יותר גדול: להומואים או ללסביות", אומר ל-mako גאווה חזי מנע, הומו ופעיל בקהילה. "במקום ליצור מכנה משותף קהילתי שממנו כל אחד מאנשי ונשות הקהילה יוכלו לפעול יחדיו כדי ליצור אג׳נדה להט״בית משותפת שתתן את הטון ולא להשאיר את השטח לשימוש ציני בקהילה לצרכים פוליטיים של המפלגות בכנסת".

הפגנה מול הכנסת - עצומה לראש הממשלה

השבוע התקיימה הפגנה מול כנסת ישראל, במסגרתה קראו מפגינים לראש הממשלה נתניהו "לצאת מהארון". כ-60 פעילות ופעילים הפגינו מחוץ למשכן הכנסת בקריאות "ההומופוביה מתחילה במסדרונות הממשלה", "זכויות אדם - זה לכולם", "ביבי צא מהארון! הקהילה רוצה שוויון" ו"העם דורש צדק חברתי להומו, ללסבית, לטראנס וגם ל-בי".

אין תמונה
מפגינים השבוע מול כנסת ישראל "ביבי, צא מהארון"
המפגינים דרשו מרה"מ למלא את חובתו כלפי אזרחי ישראל ולנקוט סוף-סוף עמדה ברורה: האם הוא בעד או נגד המאבק של קהילת הלהט"ב לשוויון אזרחי מלא? "נתניהו גאה בקהילה הגאה רק באנגלית ורק בחו"ל", נמסר מהמארגנים. "הוא לא יכול לומר בכל מקום שישראל שונה מאיראן רק כי פה יש זכויות לקהילה, ואז לאפשר לשרים שלו למנוע מאיתנו את הזכויות הבסיסיות ביותר. הגיע הזמן שיחליט - הוא איתנו או נגדנו"?

_OBJ

במקביל, קראו 14 ח"כים ממפלגות שונות מעל דוכן הכנסת לנתניהו להפגין תמיכה בקהילה הגאה, ביניהם: מהעבודה - ח"כ בוז'י הרצוג, שלי יחימוביץ, מירב מיכאלי, סתיו שפיר, מיכל בירן, אראל מרגלית, מיקי רוזנטל עמר בר-לב, נחמן שי ומשה מזרחי. ממרצ - זהבה גלאון, ניצן הורוביץ, אילן גילאון ותמר זנדברג. מחד"ש - דב חנין.

ההפגנה המתואמת של ח"כים ומפגינים באה במקביל לפרסום עצומה ברשת, הקוראת לראש הממשלה נתניהו להתערב אופן מידי לטובת הקהילה הלהט"בית ולגנות אמירות הומופוביות של שרים וח"כים.

אלף גוונים של גאווה: דגלי הגאווה של הכרתם