הוועד האולימפי הבינלאומי קבע: אתלטים טרנסג'נדרים יוכלו להתחרות באולימפיאדה הקרובה, ללא צורך בניתוח. "הכללים החדשים פותרים כמעט את כל הקשיים שהיו בכללים הישנים", אמרה ג'ואנה הרפר, רופאה ראשית ומנתחת טרנסג'נדרית, ששימשה כיועצת לוועד. השינויים העיקריים נקבעו בוועדה מיוחדת שהתכנסה בנובמבר, שהחלטותיה הודלפו על ידי מקור אמין לאתר אאוט ספורטס.
ההחלטות קובעות כי כל הגברים הטרנסג'נדרים יורשו להתחרות נגד ספורטאים סיסג'נדרים באופן גורף. כמו כן, הן מבטלות את הצורך לעבור ניתוח לשיוך מגדרי מחודש (ניתוח לשינוי מין) עבור ספורטאיות טרנסג'נדריות, שעד כה, נאלצו להמתין שנתיים מביצוע הניתוח לפני שיכלו להתחרות כנשים. התקופה קוצרה לשנה מהתחלת הטיפולים ההורמונוליים, מה שירחיב מאוד את מאגר הספורטאיות הזכאיות להשתתף בתחרויות אולימפיות.
אתלטיות טרנסיות לא ידרשו לעבור עוד בדיקה פיזית לפני התחרויות כדי "לוודא" את נשיותן, ובמקום זאת יעברו בדיקת דם, שתמדוד את כמות ההורמונים הגבריים בגופן. אתלטית שלא תעמוד בסטנדרטים אלה, תורשה להתחרות במקצים הגבריים. כל הספורטאים הטרנסג'נדרים ידרשו להתחייב שלא לשנות את המגדר בו הם מתחרים לתקופה של ארבע שנים.
לפני כשנה החליט הוועד האולימפי כי אחד המדדים לבחירת העיר שתארח כל אירוע אולימפי הוא עמידה בסטנדרטים של סובלנות, קבלה ושוויון. זאת בעקבות אולימפיאדת החורף בסוצ'י, רוסיה, שעוררה רעש תקשורתי רב בעקבות החקיקה ההומופובית במדינה, ואף עלתה לוועד בהסרת החסויות של מספר חברות.