>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
>> לקריאת המחקר המלא (באנגלית) – לחצו כאן
את המחקר ערך בשנת 2010 מכון NISVS (המחקר לאלימות במשפחה ואלימות מינית) של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בממשל האמריקני, והוא התפרסם ביום שישי האחרון. החוקרים ראיינו 9,709 נשים, אולם רק 2.2% מהנשים הגדירו עצמן ביסקסואליות, 1.3% לסביות ו-96.5% הגדירו עצמן סטרייטיות.
על פי המחקר, הסיכויים של אישה ביסקסואלית ליפול קורבן לאונס על ידי כל אדם, גם לא מתוך המשפחה, גבוה בהרבה מזה של סטרייטיות או לסביות: 46.1% מנשאלות הביסקסואליות סיפרו כי נפלו קורבן לאונס בשלב מסוים בחייהן, לעומת 14.7% מהסטרייטיות ו-13.1% מהלסביות.
בנוסף, 57.4% מהנשים הביסקסואליות שנפלו קורבן לאלימות במשפחה העידו כי סבלו מפוסט-טראומה שהשפיעה לרעה על חייהן, לרבות במקום העבודה. זאת לעומת 33.5% מהלסביות ו-28.2% מהסטרייטיות שהעידו על תופעה דומה.
המחקר מגלה גם כי רוב מוחלט של האלימות במשפחה כלפי נשים ביסקסואליות נעשתה על ידי בני זוג גברים: 89.5% מהביסקסואליות שנפלו קורבן העידו כי מבצעי האלימות הם בני זוג ולא בנות זוג.