מספר מהמנתחים המובילים בעולם לאברי מין ביצעו השתלה אשך מוצלחת במטופל, שמהווה תקווה להשתלת איברים דומה בגברים טרנסג’נדרים. המטופל, גבר סיסג’נדר, סובל מתסמונת נדירה שבגללה נולד ללא אשכים, ונאלץ להסתמך על זריקות הורמונים, בדומה לגברים סיסג’נדרים. במהלך שש שנות הניתוח השתיל הצוות הרפואי אשך שנלקח מאחיו התאום, שעתיד לייצר בגופו את ההורמון הגברי טסטוסטרון.
כעת לשני התאומים הזהים יש אשך אחד, ושניהם בריאים לפי ד"ר דיקן קו, אחד הרופאים המנתחים. זהו ניתוח השתלת האשכים המוצלח השלישי שתועד במערכת הבריאות בעולם כולו, ועשוי לפתוח צוהר לניתוחים עתידיים בנפגעי תאונות, חולי סרטן וגברים טרנסג’נדרים.
אולם הקהילה הרפואית מתלבטת בשאלה האתית: השתלת אשכים תגרום לייצור זרע עם המטען הגנטי של התורם, וטרם נקבע כלל לקביעת השייכות של הצאצאים למקרה שדבר כזה יתרחש. ד"ר ברנקו בוז’ובץ’, ממובילי הצוות הרפואי, אמר לניו יורק טיימס שהצוות כבר קיבל מספר פניות מטרנסג’נדרים המקווים להשתלת פין או אשכים. והשיטות המתאימות לגברים טרנסג’נדרים כרגע בפיתוח תיאורטי.
>> הטעות ההרסנית שכמעט כל זוג גאה עושה
>> יונתן אגסי: "יום אחד אמצא בעל שידאג לי, בלי סמים ומסיבות"
המנתח מעלה את האפשרות כי יעשה שימוש באשכים של נשים טרנסג’נדריות המושמדים עם הסרתם, אך עשויים לשמש להשתלה. “עלינו לעשות את זה בהקדם, כדי למנוע מאיברים בריאים להגיע לפח", לטענתו.
התחום זוכה להצלחות חסרות תקדים לאחרונה, לאור ההצלחה חסרת תקדים בשחזור פין ושק אשכים בחייל סיסג’נדר, שאיבד את אברי המין במהלך הלחימה. במקרה הזה החליט הצוות הרפואי שלא להשתיל אשך מחשש לסיבוכים אתים בזהות הילדים הפוטנציאלים. להליך השתלה יש לא מעט סיכונים, ובייחוד מחוץ למקרה של תאומים זהים. תיתכן דחייה של האיבר המושתל, אך מדכאים למערכת החיסונית עשויים להנמיך את הסיכון לדחייה.