"לי לודה" הוא שמו של שירות צ'אט מבוסס בינה מלאכותית דרום קוריאני, שפעל ברשת החברתית פייסבוק עד לפני מספר ימים, אז הוסר משום שהתחיל באופן מפתיע להתבטא נגד בני מיעוטים ולהט"בים. השירות פותח על ידי מעבדות הטכנולוגיה "סקאטר" היושבות בסיאול, בדמותה של סטודנטית בת 20, שיכולה לנהל צ'אט עם משתמשים דרך תיבות המסרים של פייסבוק.
שירות הצ'אט הפך פופולרי במהירות ומשך אליו יותר מ-750 אלף משתמשים, מאז הושק ב-23 בדצמבר האחרון. חברת הסטארט אפ פיתחה את היכולות הוורבליות של "לי לודה" בעזרת ניתוח 10 ביליון שיחות מתוך אפליקציית המסרים הקוריאנית "קאקאוטוק", אבל מסתבר שהיא למדה מבני האדם לא רק איך לתקשר, אלא גם איך לשנוא. ממש לשנוא.
משתמשים רבים החלו לשתף ברשתות החברתיות צילומי מסך מתוך שיחות עם לי לודה, בה היא מודיעה שהיא "שונאת" אנשים שחורים ושלסביות "מגעילות" אותה. לפי חלק מהדיווחים, לי לודה אף הכריזה שהיא "מעדיפה למות" מאשר שתהיה לה נכות כלשהי, ושתנועת מי טו מלאה בבורות. במקרים אחרים, משתמשים אפילו הצליחו לגרור את לי לודה לשיחות סקס גרפיות במיוחד.
tw // homophobia , lesbophobia pic.twitter.com/K2tFrkYMIV
מעבדת הטכנולוגיה שיצרה את דמותה של לי לודה מיהרה למסור התנצלות והודיעה כי תסיר אותה מהרשת החברתית עד שכל "החולשות" שלה יתוקנו. "אנחנו מתנצלים עמוקות על ההערות המפלות שהופנו כלפי מיעוטים", נכתב הצהרה. "זה לא משקף את מחשבות החברה שלנו ואנחנו נמשיך לשפר את השירות, כדי שמילים מפלות או דברי שטנה לא יקרו בשנית. לי לודה היא כמו ילדה שרק התחילה לדבר עם אנשים, יש לה עוד הרבה מה ללמוד".
למרות זאת, יש מי שהצביע על כך דברי השטנה של לי לודה הן לא בעיה אישית שלה, אלא בעיה גדולה הרבה יותר של החברה הדרום קוריאנית. "לי לודה בסך הכל משחזרת את האפליה, השנאה והדעות הקדומות נגד חלשים ומיעוטים בחברה שלנו כמו נכים, להט"בים ומהגרים", אמר המחוקק ג'אנג היי יאנג ממפלגת הצדק לכלי תקשורת מקומי. "אם הנורמות של האנשים יהיו נכונות, אז כך גם האתיקה של אינטליגנציה מלאכותית".