>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
בעוד אנחנו מחזיקים אצבעות למורן מזור, נציגת ישראל לאירוויזיון 2013, ומקווים שתביא לנו את הדוז פואה, "בחורי הפרודיה" ((The Parody Guys כבר מביאים לנו כבוד באירופה ומוציאים קליפ פרודיה חמישי במספר שזוכה להתעניינות עצומה.
"בחורי הפרודיה" הם בעצם זוג, דקל בן-אבי ובסטיאן וונטורי, שיוצרים זו השנה החמישית סרטוני פארודיה על אחד משירי האירוויזיון וזוכים למאות אלפי צפיות מכל רחבי העולם.
השנה הם החליטו ללכת צעד קדימה – וכמהלך תמיכה במאבק לשיוויון בנישואים שתופס תאוצה, יצרו קליפ המעביר מסר של תמיכה בנישואים גאים. לשם כך נבחר השיר "Marry me", שנשלח על ידי פינלנד לתחרות שתערך בחודש הבא בשבדיה, ומבוצע ע"י הזמרת קריסטה זיגפריד, 27, שחקנית במחזות זמר בפינלנד ומתמודדת בגירסה המקומית של The voice Finland.
"השיר הוא אחד השירים המשעשעים השנה" אומר בן-אבי, "והנושא שלו, המרדף אחר נישואים, מתקשר לנו למאבק למען שיווין בנישואים שמנהלת הקהילה הגאה ברחבי העולם ולקמפיין האיקווליטי בפרט".
וונטורי, מספר כיצד הפכה הבדיחה הפרטית שלהם לאטרקציה בינלאומית. "הממדים אליהם הגיעה התופעה קצת מפחידים אותנו לפעמים. הקליפ הראשון היה וידאו פשוט שצילמנו בחופשה במונקו כדרך משעשעת להראות לחברים את הצילומים מהחופשה. שנה אח"כ החלטנו להמשיך את המסורת והכנו וידאו נוסף, פשוט גם הוא, לשיר אירוויזיון פיני ששעשע אותנו".
ואז העניינים יצאו משליטה. הקליפ הגיע במקרה לידיה של עיתונאית פינית שפרסמה אותו באתר החדשות הנפוץ במדינה. מאותו רגע הפכו בן-אבי וונטורי לסוג של סלבס לרגע. הם רואיינו לטלוויזיה המקומית, עיתונים ומגזינים ואף הוזמנו לפגוש את זמרות השיר בשידור חי מאוסלו בטקס קבלת הפנים של האירוויזיון באותה שנה.
"אחרי היחס המדהים שקיבלנו מהפינים, החלטנו להפוך את הפקת הקליפ למנהג קבוע ולהשקיע קצת יותר בהפקות, שהן אמנם חובבניות לחלוטין אך הולכות ומתעצמות מידי שנה"
כל קליפ שיצא מאז זכה לפופלריות גבוהה ביו-טיוב כמו גם לתשומת לב עיתונאית רבה, בעיקר במדינות אשר שירן היה נושא הפרודיה. "הקליפים זכו לסיקור נרחב בשוודיה, פינלנד, רוסיה ובמדינות אחרות", מספר בן-אבי, "קיבלנו בקשות ממעריצי אירוויזיון בכל העולם להשתתף בקליפים, ופניות ממועדוני מעריצים שביקשו שנעשה פרודיה על השיר של המדינה שלהם".
קיטש עם מסר
החשיפה הגדולה לה זכו הקליפים, גרמה להם להבין שהם יכולים להשתמש בהם גם להעברת מסרים. "עד השנה שעברה הקליפים התמקדו בשטותניקיות של מעריצי אירוויזיון ובהומור עצמי על הקיטש המטופש שמאפיין את התחרות שאותה אנחנו כל כך אוהבים", אומר בן-אבי, "אך אחרי שכמות הצפיות בקליפים שלנו חצתה את קו החצי מליון, הבנו שאפשר להשתמש בפלטפורמה כדי להעביר מסרים קצת יותר עמוקים שאנחנו מאמינים בהם".
השטותניקיות כמובן נשארה, אך בשנה שעברה בפרודיה על השיר הרוסי, נוסף מסר של סובלנות וקבלת השונה. והשנה מצטרף לפרודיה על השיר הפיני מסר של תמיכה בשיוויון בנישואים לבני הקהילה הגאה.
הפרודיה לשיר הרוסי בשנה שעברה
הקליפ מציג בחור אשר מתאהב בבחור אחר, שזה עתה ברח מחתונתו לאישה אחרי שהשלים עם נטיתו המינית. הראשון מחפש דרכים להינשא לבחיר ליבו ומתחפש לכלה כדי שיוכל להתחתן איתו. עם הפיכתם של נישואי גייז לחוקיים, השניים סוף סוף נישאים כחתן וחתן.
שיוויון לכולם
הקליפ משתעשע עם אלמנטים שונים מהקליפ המקורי, שהבולט בהם הוא הכוריאוגרפיה. צעדי ריקוד מהקליפ המקורי צולמו לפרודיה על ידי קבוצות משתתפים בערים שונות מסביב לעולם, על מנת לייצג את המאבק הגלובלי לשיווייון בנישואים אשר מתרחש כיום במספר מדינות במקביל.
"זכינו להיענות עצומה מאנשים מכל רחבי העולם שרצו להשתתף בקליפ. סצנות בקליפ צולמו בארה"ב, שוויץ, ספרד, צרפת, שוודיה, פינלנד, בריטניה, גרמניה וישראל."
חיזוק מיוחד ומפתיע הגיע גם מקריסטה זיגפריד עצמה, ששלחה את ברכתה בדמות ריקוד מצולם לקליפ הפרודיה. "אחרי שחשבנו על הרעיון גילינו כי הזמרת עצמה היא תומכת נלהבת של הקהילה ושל המאבק לשיוויון בנישואין ודואגת לקדם אותו בכל הזדמנות אפשרית. קראנו כי באחת מהופעותיה היא הקדישה את השיר לנושא ואפילו סיימה את הופעה בנשיקה לוהטת עם אחת הרקדניות".
הנקודה הישראלית
בחורי הפרודיה מבינים את המשמעות ההסברתית שיש לקליפים שלהם ודואגים לייצג תמיד את ישראל בכבוד. "בתור עיר חשובה בעולם הלהטב"י, היה חשוב לנו שגם תל אביב תהיה אחת הערים בה מבוצע הריקוד ההמוני". אחרי שהוצג זוג הטרוסקסואלי בניו יורק וזוג גברים בציריך שבשוויץ, במרכז הריקוד בתל אביב מופיע זוג נשים. ההקבלה בין הזוגות מציינת את האמונה בשיוויון לכולם.
חוץ ממסר, יש פה גם סאטירה פוליטית?
"בוודאי, זה בלתי נמנע, מכיוון שלצערנו ההחלטות בנושא שיוויון בנישואין נמצאות בידיהם של פוליטיקאים. למרות שלדעתנו זוהי זכות בסיסית של כל אדם בכל מקום והבחירה אם לקיים אותה או לא צריכה להיות נתונה בידי אותו אדם בלבד. זה המסר שאנחנו מעבירים גם בקליפ".