מנואל גררו אביניה, איש ממוצא בריטי-מקסיקני, הורשע בסעיפי סמים בקטאר, וניתן לו 6 חודשי מאסר על תנאי בחודש האחרון. בעקבות ההרשעה המדוברת, הוא כעת מערער על פסק הדין, וציין שהמשפט היה לא הוגן ושהוא טורגט עקב זהותו המינית, וטוען שהוא "הורשע בגלל שאני הומו וזוהי הפרה של זכויות האדם שלי", בזמן שקטאר התעקשה בעבר שתיקו של גררו אביניה היה רק בנוגע לאחזקת סמים. 

מנהל חברת התעופה בן ה44, נעצר בפברואר האחרון בעוקץ משטרתי דרך אפליקציית ההיכרויות לקהילה הגאה "גריינדר". משפחתו טוענת שכמות קטנה של סמים הושתלה עליו באותו הזמן. 

בטענה ששוחררה לאחר שהגיש את ערעורו, הוא תיאר את פסק הדין כלא הוגן ואמר: "הורשעתי על בסיס משפט לא צודק, אחרי שעמדתי בפני עינוי והתעללות בזמן המעצר הראשוני שלי, ואני מערער על בסיס זה". 

הוא הוסיף: "אני מפציר ברשויות הקטאריות לבחון מחדש את התיק שלי ולהתייחס להפרות שנעשו בתהליך, הכוללות עינויים שנעשו כדי להכריח אותי לציין שמות של פרטנריים מיניים, חתימה בכוח עם תביעת אצבע על מסמכים בערבית, הכחשה של זכויות חוקיות וזכויות תרגום, ותנאי ריתוק לא אנושיים למשך 44 ימים". הוא גם כן קרא לרשויות הבריטיות והמקסיקניות להציף את הנושא מול הרשויות הקטאריות בכל הנוגע ל"עוולות המדוברות". 

משפחתו של גררו אביניה אמרה בעבר ל-BBC שבחור פנה אליו באפליקציית ההיכרויות ובפברואר הם קבעו להיפגש בדירתו בדוחה, בירת קטאר. אך כשהוא ירד לפגוש את הבחור בלובי, הוא נעצר ע"י המשטרה המקומית, על אף שלא היו לו בעיות עם הרשויות טרם לכן. אחיו טען שהוא לא צרך סמים ושנשתל עליו מתאמפטמין, ושעליו "הופעל לחץ" להודות שהוא שלו. 

פקיד קטארי התעקש בעבר שמעצרו של החשוד היה על בסיס אחזקת חומרים לא חוקיים וש"אף גורם אחר לא נלקח בחשבון". הם טענו שהנאשם קיבל יחס מכבד והוגן, ושבדיקת סמים אישרה נוכחות סמים בגופו בזמן המעצר. 

למרות זאת, "אמנסטי אינטרנשיונל", ארגון זכויות אדם בינלאומי הממוקם בבריטניה, תיאר בחודש האחרון את טיפולו במעצר ובמשפט הלא הוגן כ"מזעזע לחלוטין". הארגון הפציר ברשויות הקטאריות להפיל את הרשעתו ולסיים את "האפלייה ואת רדיפת האנשים על בסיס זהותם המינית". 

הומוסקסואליות אינה חוקית בקטאר, עם עונשים הכוללים קנסות ואפילו מאסרים.  

ג'יימס לינץ', מנהל שותף של ארגון זכויות האדם "FairSquare", הוא דיפלומט עבר מטעם בריטניה בקטאר. בהקשר לנושא, הוא אמר: "מנואל נחוש להוכיח את חפותו ועלינו רק לקוות שבית המשפט הקטארי לערעורים יבחן בקפדנות את כל הפגמים העמוקים באיך שהתיק הזה התנהל, מההתחלה שבה הוא טורגט בעוקץ דרך גריינדר, לאיך שנשללה ממנו הזכות לתרופות לטיפול ב-HIV בכלא ועד להפעלת לחץ עליו על מנת שישים את אגודלו 'במה שנקרא' הוידוי שלו".