>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

כל כך הרבה שנאה – רק בשל קריאה לסובלנות: קיריל קלוגין, צעיר בן 21 מסנט פטרסבורג, הניף דגל גאווה עם כיתוב הקורא לסובלנות במהלך אירועי יום הצנחן שהתקיים בשבת ברוסיה. בסרטון שפרסם אתר החדשות החברתי גראני טי.וי נראה קלוגין מותקף על ידי קבוצה של פעילים ניאו-נאצים. למרות כל השנאה, אנחנו לא נרתעים", אמר קלוגין בשיחת טלפון שהתקיימה אמש (ב') עם mako גאווה. "צריך להתנגד לשנאה בכל צורה אפשרית, להראות שאנחנו שם – ולא להיכנע לאיומים ולטרור".

 

תרגום: דייב דולב, עריכת וידאו: דני זאק

בשבת האחרונה התקיימו ברחבי רוסיה אירועי יום הצנחן, החג המציין את היום בו הוקם חיל הצנחנים הרוסי. קלוגין החליט לנצל את האירוע על מנת להפגין נגד ההומופוביה הגואה בארצו – והניף דגל גאווה עם כיתוב הקורא לסובלנות.

אין תמונה
קלוגין, רגע לפני שחולץ. "נראה לך שלא תחטוף מכות"

בתגובה התאספה סביבו קבוצה מוכרת של פעילים ניאו-נאצים, בהנהגתו של הלאומן דמיטרי דיינקו. חברי הקבוצה תקפו כבר בעבר את חברי קהילת הלהט"ב בהפגנות ואירועים שונים בסנט פטרסבורג. הפעילים נשמעים מקללים אותו ומאיימים עליו, כאשר ברקע נשמעים חבריו של קלוגין קוראים: "תזמינו משטרה".

רגע לפני שנעשה בו לינץ', חולץ קלוגין מהמקום על ידי משטרת ההפגנות. לאחר מכן נזקקו כוחות המשטרה לתגבורת של כוחות יס"מ על מנת להשתלט על הפעילים הניאו-נאצים שהחלו להתפרע ולדרוש מהמשטרה למסור לידיהם את קלוגין, על מנת שיערכו לו משפט שדה או "משפט העם", כפי שהגדירו זאת.

"בעקבות ההפגנות מול שגרירויות רוסיה בעולם – המשטרה החלה להירגע"

בשיחת טלפון עם mako גאווה סיפר קלוגין כי השוטרים שפינו אותו השמיעו גם כן קריאות הומופוביות, אך כאשר הגיעו מפקדים בכירים יותר, אשר שהו בניידת בה חולץ, הוא קיבל דווקא יחס אדיב. קלוגין רואה בכך חלק מפירות המאבק והלחץ של קהילת הלהט"ב בעולם למען הקהילה ברוסיה.

"המשטרה לא ציפתה שמה שקורה כאן עם קהילת הלהט"ב יקבל תהודה עולמית כל כך", אמר. "נעצרתי כמה פעמים בעבר, וקיבלתי יחס מחפיר בתחנת המשטרה. אבל בעקבות ההפגנות מול שגרירויות רוסיה בעולם והמאבק הבינלאומי למעננו, הם התחילו להירגע ביחסם לקהילת הלהט"ב".

קיריל, הנמצא בארון כבר כמעט שנתיים וחצי, החל להיות אקטיביסט בעקבות החוק האוסר על יציאה מהארון בסנט פטרסבורג, עוד בטרם הפך האיסור לחוק פדרלי דרקוני הרבה יותר. לדבריו, באותו הרגע הוא כלל לא חשב על הסכנה לחייו. "הדבר היחיד שחשבתי עליו באותו הרגע הוא מה קורה עם החברים שלי, בעיקר עם ידידה שלי שניסתה לקחת מהם את הדגל בחזרה".

קיריל מסכם את השיחה במסר של תודה לקהילת הלהט"ב בישראל: "אני רוצה להודות לקהילה בישראל על הסולידריות והתמיכה בקהילה ברוסיה. זה מעורר בנו תקווה שכל החוקים הללו יתבטלו והצדק ינצח".