זוכרים את ערוץ Star Plus שסיפק לנו סדרות באנגלית בימי הממיר האנלוגי (ולאחר מכן שונה לערוץ Star World, כשהערוץ המקורי עבר לשדר בהינדית)? כששידרו את הפרק ב"אלי מקביל" בו קליסטה פלוקהרט מתנשקת עם לוסי ליו, ההודים צנזרו את הסצנה, כי ההומוסקסואליות לא הייתה חוקית בזמנו.
נמסטה יאחתי: סיפורי אהבה בין גברים בסדרות ההודיות
ובכן, לפני כשנתיים הפך בית המשפט העליון בניו דלהי את ההומוסקסואליות ברפובליקה של הודו לחוקית. כעת מנסים מפיקי אופרת הסבון בשפה ההינדית "כבוד: אך באיזה מחיר?" למתוח את החבל, ולהביא לנו את הרומן בין הדמויות גאורב וקאראן. הסדרה, המשודרת באותו Star Plus, זוכה ל-13.5 מיליון צופים מדי שבוע.
השחקן דאקש אג'יט סינג', המגלם את דמותו של גאורב, סיפר בראיון לערוץ Zee ההודי, כי הוא מקבל תגובות חיוביות ממעריצים בעקבות ההתפתחות. "קיבלתי מייל אחד ממעריץ הומו מדלהי, שכתב לי כי אמא שלו סופסוף קיבלה אותו כפי שהוא, בעקבות אופרת הסבון", סיפר. "היא הפסיקה לנסות לשדך לו בחורות, כדי שיתחתן איתן. זה מרגש".
ואם זה לא מספיק, דרמת נוער חדשה, העוסקת בסיפור אהבה בין שני צעירים, עלתה לאוויר. הדרמה "זהו סיפור על אהבה" מתארת סיפור של שני שותפים לדירה, המתאהבים אחד בשני.
קרנבל בריו: 700,00 במצעד הגאווה הגדול בריו
השיר "בוא לריו" מעולם לא קיבל ביטוי טוב יותר: כ-700 אלף צועדים (בערך כל קהילת הלהט"ב בישראל) שטפו את רחובות ריו דה-ז'נרו, במצעד גאווה צבעוני, כמו שרק הברזילאים יודעים לעשות.
המצעד התקיים השנה בסימן דרישה משלטונות הרפובליקה הפדרלית לחוקק חוק המוציא את ההומופוביה אל מחוץ לחוק. כמו כן, הצועדים חגגו את הצלחתם לאשר השנה נישואים בין בני אותו מין בברזיל וברחבי אמריקה הלטינית.
"לקהילה שלנו יש מטרה אחת ברורה: 'כן לשלום – לא להומופוביה'", אמר פעיל זכויות הלהט"ב קלאודיו נסימנטו לסוכנות הידיעות הצרפתית אי-אף-פי. "אני קורא לקונגרס להכניס לספר החוקים איסור על הומופוביה, כחלק מקובץ החוקים נגד גזענות וחוסר סובלנות דתית".
פעילים למען נישואים גאים נפגשו עם ג'וליה גילארד
כ-60 פעילים מרחבי היבשת עשו בשבוע שעבר את דרכם לבירת אוסטרליה, קנברה, כדי לבקש מראש הממשלה, ג'וליה גילארד, לפעול למען נישואים בין בני אותו מין בקהילייה של אוסטרליה.
העיתון אינטרנשיונל ביסנס טיימס האוסטרלי מדווח כי הפעילים, להט"בים וסטרייטים, הגיעו ממגוון גילאים, החל מילדים להורים להט"בים בני תשע וכלה בזוג הומואים בני 91, המבקשים לזכות להינשא כדין, בטרם יילכו לעולמם. "מדובר בעקרון של שוויון והגינות", אמר אחד הפעילים, אלכס גריניץ'.
דיוויד קמרון: "נפעיל סנקציות על מדינות המתנכלות להומואים"
ואם בחבר העמים הבריטי עסקינן, הרי שראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, ממשיך להראות כי הוא פועל למען קהילת הלהט"ב, למרות היותו יו"ר המפלגה השמרנית. הדיילי מייל הבריטי לאחר שדיבר בעד נישואים בין בני אותו מין, מודיע קמרון כי הממלכה המאוחדת תקפיא חלק מהסיוע הכספי ממדינות באפריקה המפלות להט"בים.
"לא ייתכן שממשלת הוד מלכותה, הדוגלת בשוויון, תמשיך לתקצב ממשלות שמפלות הומואים ולסביות", אמר קמרון. בשלב ראשון, ממשלתו של קמרון תקצץ סיוע על סך 20 מיליון ליש"ט למלאווי, שם נדונו זוג הומואים ל-14 שעות עבודת פרך, בעקבות קיום טקס נישואים. בסך הכל, מתכנן קמרון קיצוץ של 200 מיליון ליש"ט למדינות מפלות, בהן אוגנדה, גאנה והרפובליקה המרכז אפריקנית.