חברת בנטון, הידועה בקמפיינים השערורייתיים שהובילה בעבר, מותחת שוב פעם את הגבול ולא עושה חשבון לאף אחד. אלסנדרו בנטון, משנה למנכ"ל "בנטון", הציג היום בפאריז את התמונות הפרובוקטיביות בהן נראים מנהיגי העולם מתנשקים בפה, בעזרתה האדיבה של פוטושופ. "מטרת המודעות היא לקדם את הרעיון נגד השנאה", כך מצטט ה"אינדיה טיים" גורמים בחברה.
בין הדוגמנים שנבחרו לקמפיין השנוי במחלוקת תמצאו את בנימין נתניהו בנשיקה לוהטת עם יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), ואת האפיפיור, בנדיקטוס ה-16, שמצא את עצמו באור הזרקורים עם האימאם הראשי של מצרים וראש האוניבריסטה האיסלאמית של קהיר, מחמוד א-זהאר. מיותר לציין, שבסביבתו של האפיפיור טענו כי מדובר בפגיעה בכבודו של הכס הקדוש.
גם ברק אובמה עושה שלום עם שניים מיריביו המושבעים: נשיא הרפובליקה העממית של סין, הו- גי'נטאו ונשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז. באופן מוזר, שניהם נראים מעט סובלים בתמונות.
"התמונות הן חזקות מאד, אבל זו המטרה: אנחנו מעוניינים לשלוח מסר חזק", מוסיף בנטון. "אין בכוונתנו לנהוג בחוזר כבוד כלפי המנהיגים, אלא להשתמש בדמותם להעברת רעיון האחווה באמצעות נשיקה".
"בנטון מקווה כי הקמפיין החדש יתרום למאבק בחוסר הסובלנות ויילחם בשנאה", החברה כותבת באתר הבית שלה, ובין היתר מציינת, כי יש לפעול להעלאת הנושא באיזורים בהם נושא האלימות והשנאה רווחים. "בכוונתו שצעירים יקרינו את התמונות על קירות באופן סמלי לתהליך השלום שכולם כה זקוקים לו במקומות כמו תל אביב, ניו יורק, רומא, מילאנו, פאריז".
התמונות של המנהיגים הן חלק מקמפיין רחב יותר של החברה, הקורא להפסיק את השנאה בין בני אדם ובין עמים.
מתוך סרטון הפרסומת החדש של בנטון
כצפוי, הקמפיין לא עבר בלי ביקורת קשה וקריאות להפסקתו. התנגדות רבה החלה להישמע מרגע פורסמו התמונות ברחבי העולם. ערוץ החדשות הבלגי של RTL מסר, כי לוקה בורגמאו, נשיא האגודה האיטלקית לצופים קתולים, תבע את הפסקתו המיידית של הקמפיין, אך בנטון הודיעה כי תמשיך עם פרסום המודעות בהתאם לתפיסת עולמה.
מה הקשר לחומת ברלין?
התמונות הפרובוקטיביות דומות להפליא ל"ציור הקומוניסטי" המפורסם של נשיקתם של לאוניד ברשנב, מנהיג ברה"ב עם מקבילו המזרח גרמני, אריק הונקר.
התמונה האייקונית שצוירה במשך שבוע על ידי דמיטרי ורובל ופיארה את חומת ברלין, סימלה עבור רבים את המהות של הקומוניזם. ורובל אמר בזמנו כי "קומוניסט לא רואה מולו גבר או אישה, אלא קודם כל בן אדם. אצלנו כולם אוהבים את כולם". ב- 2009 שוחזרה התמונה על ידי ורובל לציון 20 שנה לנפילת חומת ברלין.