מקודשת, מקודשת, מקודשת: בפעם הראשונה בהיסטוריה, זוג הרבות הקונסרבטיביות בקה ווקר (33) ואריאלה רוזן (35) נישאו בטקס חתונה יהודי דתי מול בני משפחה וחברים, ביניהם 19 רבנים נוספים. על פי סוכנות הידיעות היהודית, סיפור האהבה שלהם החל בכנס רבנים בקונטיקט אי שם במאי 2018.
כשהן עוד רק בתחילת הקשר, ווקר עברה לטורונטו בקנדה והן ניהלו את מערכת היחסים בשלט רחוק, אבל אחרי פרוץ מגפת הקורונה השתיים עברו לגור יחד עם משפחתה של רוזן. עם הזמן נחתה עליהן ההבנה שהן אינן מסוגלות לחיות רחוק זו מזו, לכן החליטו למסד את הקשר שלהן, בכדי שיוכלו לשהות יחדיו באופן חוקי בקנדה – וכך עשו.
האירוע המרגש נערך קצת יותר משנה אחר כך, ב-24 באוקטובר. "זו זכות שאחרים לפנינו כבר עשו את העבודה החשובה של יצירת מסגרת שמרגישה משמעותית עבור שתינו, ובת קיימא עבור מי שאנחנו", אמרה רוזן.
Mazal tov to RA members Rabbi Becca Walker and Rabbi Ariella Rosen, who became the first same-sex rabbinical couple to be married in the Conservative movement. @JTAnews https://t.co/fHBHSLNc0h
— Rabbinical Assembly (@RabbiAssembly) November 5, 2021
את טקס החתונה עצמו הובילה הרבה הגאה מייגן גולדמארש. שתיהן שברו כוס ובמהלך חילופי הטבעת הן החליפו את מושג החתונה המסורתי ב"ברית האהבה". ווקר אמנם הבהירה כי "החתונה שלנו לא צריכה להיות פורצת דרך", אבל הוסיפה: "אני שמחה שיותר אנשים רואים את זה, כי זה גורם להם להרגיש שיש להם גם מקום".
על פי הקמפיין לזכויות אדם, ועדת הרבנים למשפט וסטנדרטים יהודיים תמכה בשנת 2006 בהסכמה של רבנים להט"בים בגלוי. בהחלטה תקדימית, אישרה התנועה טקסי נישואים חד-מיניים בשנת 2012, אבל רק שנה לאחר מכן אושרו נישואים גאים ברחבי ארצות הברית. "היהדות רואה בנישואין אחריות מוקדשת, לא רק בין בני הזוג, אלא גם בינם לקהילה גדולה", הכריזה הועדה באותם ימים, "התנועה שלנו מכירה וחוגגת נישואים, בין אם בני זוג מאותו המין ובין אם בני המין השני, לכן אנחנו חוגגים את ההחלטות היום על אישור נישואים חד-מיניים על ידי בית המשפט העליון".
בנוסף, בשנת 2016 העבירה הועדה החלטה "המאשרת את זכויותיהם של טרנסג'נדרים ומגדרים שאינם תואמים", והתחייבה "לקבלת פנים מלאה, קבלה והכלה של אנשים מכל הזהויות המגדריות בחיים היהודיים ובחברה הכללית". היהדות הקונסרבטיבית היא הזרם השני בגודלו של העם היהודי בצפון אמריקה, ובעשורים האחרונים הפכה לנפוצה בקרב חברי וחברות הקהילה הגאה היהודים.