>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
חודש אחרי אישור החוק החדש באוגנדה שקובע כי הומואים יכלאו למאסר עולם, מצטרפת ניגריה למדינות המסוכנות בעולם לקהילה גאה. על פי חוקי המדינה כיום יחסי מין הומוסקסואלים נחשבים למעשה פלילי, עם עונש מאסר של עד 14 שנה בדרום המדינה ועונש מלקות או סקילה למוות תחת חוק השריעה בצפון המדינה. אך מסתבר כי למרות החוקים ההומופובים והעונשים הבלתי נתפסים, המצב יכול להיות אפילו גרוע יותר.
בימים האחרונים חתם נשיא ניגריה, ג'ונתן גודלאק, על הצעת חוק איסור הנישואים מאותו המין 2013, המהווה את החקיקה הדרקונית ביותר שנעשתה נגד הומואים מזה שנים. החוק החדש, הידוע בכינויו 'לכלוא את כל ההומואים' (Jail All The Gays) אוסר על נישואים של הומואים ולסביות, ומטיל על זוגות חד מיניים שמתחתנים מאסר של עד 14 שנה. אך לא רק בני הזוג מסתכנים במאסר, כל אדם אחר שמעורב בטקס הנישואים יכול לקבל עונש מאסר של עד 10 שנים, כך שגם אורחי החתונה עלולים למצוא את עצמם מאחורי סורג ובריח.
בנוסף, החוק החדש מגדיר כמפר חוק כל מי שמקים ארגון התומך בזכויות להט"ב ומטיל עונש מאסר לתקופה של עד 14 שנים.
על פי החוק החדש הומוסקסואלים מסתכנים בכליאה גם אם הם אינם מקיימים יחסי מין. כל מי שבמישרין או בעקיפין מציג בציבור גילויים של יחסי אהבה חד מיניים, יקבל עונש מאסר של 10 שנים. ואם לא די בכך, סעיף ה"מלשינון" של החוק קובע כי כל מי שמכיר מישהו שהוא הומו מחוייב לדווח עליו לרשויות אחרת ישלח לכלא למשך חמש שנים.
חשש מתגובת העולם המערבי
הסנאט כבר העביר את הצעת החוק בחודש נובמבר 2011 והיא אושרה על ידי בית הנבחרים של ניגריה ביום 18 בדצמבר 2013, והמתינה לחתימתו של הנשיא על מנת להכנס לתוקף.
"אני יכול לאשר כי הנשיא חתם על הצעת החוק", מסר דוברו של הנשיא הניגרי ראובן אבאטי לסוכנויות הידיעות, מבלי לציין תאריך, אך ציין כי זה קרה בתחילת החודש.
יש הטוענים כי הסיבה שכניסת החוק לתוקף נשמרה בשקט על ידי הרשויות היא על מנת להפחית את הנזק המדיני, לאחר שמספר מדינות מערביות הביעו את התנגדותן לחוק בפני שלטונות ניגריה. זו כנראה גם הסיבה שבניגוד לחוקים אחרים של הסנאט, החקיקיה החדשה לא פורסמה באתר האינטרנט הרשמי של הפרלמנט.
אבאטי אמר כי הנשיא ג'ונתן חתם על חוק איסור נישואים מאותו המין כי הוא עולה בקנה אחד עם עמדותיהם של רוב האנשים כלפי ההומוסקסואליות במדינה המערב האפריקאית.
"יותר מ 90% מתושבי ניגריה מתנגדים לנישואים חד מיניים. לכן החוק הוא בקנה אחד עם אמונותינו הדתיות והתרבותיות כעם. אני חושב שהחוק הזה נעשה עבור האנשים ומה שהממשלה עשתה עולה בקנה אחד עם ההעדפה של הסביבה".
>> אוגנדה: חתונה לסבית בצל האיומים על מאסר