מגזין המדע "The Lancet" פרסם לפני מספר ימים את פרטי המקרה, בו כלב אובחן עם אבעבועות הקוף לאחר שנדבק מהבעלים שלו, זוג גברים מפריז, בני 44 ו-27. זהו המקרה הראשון המתועד המציג הדבקה בין בני אדם לבעלי חיים.
על פי הפרסום, בני הזוג שנמצאים במערכת יחסים פתוחה, הגיעו לבית החולים "פיטייה סלפטרייר" בפריז כשהם סובלים מתסמינים של אבעבועות הקוף, לאחר שנדבקו מגבר איתו קיימו יחסי מין. כמעט שבועיים לאחר מכן הם הבחינו במספר נגעים חשודים על הבטן וסביב פי הטבעת של הכלב שלהם, גרייהאונד איטלקי בן 4.
הכלב נשלח לבדיקות PCR ותוצאותיהן אישרו כי הוא אכן נדבק בנגיף המתפשט ברחבי העולם מאז חודש אפריל, ובו נדבקו גם הבעלים. ככל הנראה, הכלב נדבק משני הגברים לאחר שישן איתם במיטתם, ואולי אף ליקק את הפצעים שלהם לפני שליקק את עצמו.
החוקרים ציינו כי מצאו קשר בין התסמינים שהציגו בני הזוג, ביחד ולחוד, לבין התסמינים שהציג הכלב שלהם. עוד הם ציינו כי הנגעים על גופו של הכלב מצביעים על כך שהוא אכן סובל מהמחלה ולא פשוט נושא עימו את הנגיף. "הממצאים האלה חייבים לעורר דיון על הצורך לבודד חיות מחמד מאנשים החיוביים לנגיף", הם כתבו וקראו להעמיק את המחקר על הדבקה משנית דרך בעלי חיים.
נכון לכתיבת שורות אלה, אותרו בישראל אותרו 189 מקרים של אבעבועות הקוף. בצרפת אותרו עד היום יותר מ-1,700 מקרים ובכל רחבי העולם קרוב ל-32 אלף מקרים. ארגון הבריאות העולמי הודיע לאחרונה כי תוקם ועדה שתפקידה יהיה לבחור שם חדש למחלה, מתוך דאגה שהשם הנוכחי עלול לחזק סטיגמה ואפליה. בארגון הוסיפו כי בחירת השם החדש לוריאנט הנוכחי תיעשה כדי "להימנע מפגיעה בכל תרבות, חברה, לאום, מחוז, מקצוע או קבוצות אתניות, וכדי לצמצם את ההשפעה השלילית על מסחר, תיירות או רווחת בעלי החיים".