>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
סוף לבתי העינויים ללסביות באקוודור: מיד עם היכנסה של קארינה ואנסה מאפלה לתפקיד שרת הבריאות, הורתה לסגור מיד את כל בתי העינויים, העוסקים ב"ריפוי" נשים לסביות באמצעות אונס, התעללות, מכות, עינויים והרעבה.
מאפלה, פעילה לסבית ותיקה, הורתה לאנשי משרדה לאסוף כמה שיותר מידע על "מרפאות" אלו, על מנת להביא למקום את המשטרה ולדאוג למצות את הדין עם העבריינים ההומופובים.
לאחר שבקהילת הלהט"ב ביקרו את הנשיא, רפאל קוראה, וטענו כי אינו עושה די כדי לסגור את המרפאות, מינה בשבוע שעבר קוראה את מאפלה לתפקיד שרת הבריאות. בכך, אומרים מקורביו, הוא רוצה להוכיח לקהילת הלהט"ב כי הבטחותיו להביא את הקידמה והנאורות למדינה אינן רק בגדר מס שפתיים.
מודים לארגון ALL Out
בארגוני הלהט"ב באקוודור ביקשו להודות לארגון All Out ולמשתתפי הקמפיין העולמי למען סגירת בתי העינויים. "אנחנו שמחים במיוחד שהממשלה, בהחלטתה, הפסיקה את השימוש במילה 'מרפאות', וקראה לילד בשמו", אמרה קארן ברבה מקרן קאוסנה למען שוויון.
מאפלה, ששימשה בעבר מנכ"לית של קרן קאוסנה, אמרה עם מינויה כי מדובר בבשורה לקהילת הלהט"ב ולמאבק בבתי העינויים.
"אני בהחלט חושבת שמדובר בהצהרה לגבי הדרך שבה מחליטה הממשלה ללכת", אמרה מאפלה במסיבת עיתונאים. "מי שמכיר אותי, יודע שבמה שקשור לזכויות להט"ב, זכויות נשים וזכויות מיעוטים, אני לא אחת שמתפשרת".
פסוקים מהתנ"ך, תוך הצלפה ונגיעה במקומות אינטימיים
לפני כארבעה חודשים סיפרה נערה לסבית, שנמלטה מהמקום בזכות מאמצים של אמה, על העינויים שעברה במקום.
"היינו חוטפות מכות עם מקל בכל בוקר", סיפרה. "במשך היום קראו לנו פסוקים מהתנ"ך, תוך כדי שהצליפו בנו ונגעו בנו במקומות אינטימיים. לפנות ערב היו אונסים אותנו, ומי שבכתה – מנעו ממנה לאכול ארוחת ערב. אחת לשלושה ימים לא האכילו אותנו כלל".
ב-All Out ציינו היו גם הורים פרימיטיביים, ששולחים את בנותיהם ל"מרפאות", בתקווה שהן יחדלו להיות לסביות. "בין אם הנערות נחטפו ובין אם הגיעו בהסכמת הוריהן – מדובר בבתי עינויים לא חוקיים", אמרו בארגון. "זה מנוגד לחוק האקוודורי ומנוגד לכל האמנות הבינלאומיות לזכויות אדם".
אקוודור, כמו מדינות רבות באמריקה הלטינית, נחשבת נאורה מאוד בכל הקשור לזכויות להט"ב. ברפובליקה ישנם מספר חוקים נגד הומופוביה, והיא מאפשרת איחוד אזרחי בין בני אותו מין. כמו כן, מדובר באחת המדינות המחמירות בעולם בענישה בגין אלימות נגד נשים.