הרשויות באיטליה הודיעו לזוג כי אם הן רוצות לרשום את הילד כצאצא לגיטימי, האמא היולדת צריכה להצהיר ששכבה עם גבר. למעשה, קיארה פוליאטי וזוגתה מיקאלה ג'יזלני, פנו לדנמרק כדי לעבור תהליך הפריה מלאכותית, ואף גבר לא היה מעורב בהבאת התינוק למעט תורם הזרע האנונימי. בנן ניקולו נולד בטורינו ב-13 לאפריל, אך משרדי רישום האוכלוסין בעיר מסרבים להכיר בו כבן הלגיטימי לזוג לסביות שעברו טיפולי פוריות.
קיארה כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "הצוות [במשרדי מרשם האוכלוסין] אמר לי שעליי לומר כי שכבתי עם גבר, אם ברצוני לרשום את בני. אין נוסח המאפשר לי להגיד שעברתי הפריה מלאכותית". קיארה לא מוכנה לטעון שמישהו אחר חוץ ממנה וממיקאלה היה מעורב בהולדת ניקולו, ויותר מזה, היא עומדת על כך שהרשויות יתעדו את סיפור חייו נכון. "לכל ילד או ילדה יש את הזכות לדעת כיצד הגיעו לעולם, רצף המאורעות שהביא אותו/ה לכדי קיום".
בנוסף, ברצונה לקרוא לעוד אנשים לפעילות פוליטית. "ביחד אנחנו יכולים לעשות הרבה יותר", היא טוענת, "לא בשבילי, אלא בשביל ניקולו, ולכל ילדי הקשת בענן, ולמשפחות שאין להן את הכוח להילחם במאבק הזה".
באיטליה אושרו הסכם איחוד אזרחי לבני אותו מין ב-2016, בצעד שלא נועד אלא להתחמק משינוי ממשי ביחס ללהט"בים. הצעד לשוויון בנישואים שהנהיגו ממשלת איטליה לפני כשנתיים, בא לאחר איומים בקנסות מבית הדין לזכויות אדם באירופה על יחס מפלה כנגד הקהילה הלהט"בית. בשאר התחומים, איטליה לא עושה מאמץ להפסיק את האפליה הקיימת.
>> "בסוף הוא אנס אותי, בלי קונדום ובלי סיכוך"
>> לתפארת מדינת ישראל: 12 מדליקי המשואות הגאים
>> "התקשורת חשפה שאני טרנסג'נדרית ללא הסכמתי"
בגלל החוק האוסר על טיפולי פוריות למי שאינם "זוג הטרוסקסואלים יציבים”, האיטלקים סירבו במשך שנים רבות לאפשר לזוגות להט"בים לרשום את ילדיהם שנהרו בהליך פונדקאות או תרומת זרע. רק בשנה האחרונה, לראשונה בהיסטוריה של איטליה, זוג גברים הומוסקסואלים זכו לרשום את בנם, שנולד בהליך פונדקאות, כילדם החוקי.