לשעבר חלק מהקהילה החרדית בצפון מנצ'סטר, האישה ששמה נותר חסוי במסמכי בית המשפט, מזדהה כאב לחמשת ילדיה. בפברואר השנה קבע בית המשפט שלא תוכל לראות את ילדיה, ותיצור איתם קשר באמצעות מכתבים בלבד - בדיוק ארבעה בשנה. השופט פיטר ג'קסון נימק אז את החלטתו בסיכוי שהילדים, לו ישמרו על קשר עם אביהם, עלולים להיות מנודים מהקהילה. “אינני רואה אף דרך בה הילדים יוכלו ליהנות ממערכת יחסים רגילה עם אביהם ולא לסבול מתגובת המבוגרים סביבם", טען ג'קסון. מאז היא נאבקה לצדק, ובית המשפט נכון להפוך את הדין.
בפסיקה משותפת של שלושה שופטים, החליטו לשנות את הדין. "כאשר אין הסכמה בין ההורים והם נאלצים לפנות לבית משפט לענייני משפחה, השופט אמור לנהוג כהורה סביר משפטית, כלומר לשפוט על פי רווחת הילד בסטנדרטים של גבר או אישה בני זמננו, אנשים הפתוחים לשינוי, רחבי אופקים, סבלנים, בעלי אורך רוח ושיפוט זהיר", נימקו השופטים את החלטתם. האתגר במשפט הנוכחי לדבריהם טמון בשאלה: איזה תפקיד יש לבית המשפט בביסוס העובדה שאבי הילדים, מבלי להתחשב בקהילה החרדית או בהיותו טרנסג'נדר, יישאר לנצח חלק מחייהם?
את השיפוט הקודם הם כינו "שיפוט בוסרי". "בראיה לטווח ארוך, רווחתם של הילדים תלויה בהעצמת הקשר בין הילדים לאביהם ככל הניתן. הדלתות אינן אמורות להיות נעולות בפניהם בשלב כה מוקדם בחייהם", קבעו השופטים בנוגע לחמשת הילדים בגילאי 3-13.
עו"ד קולין רוג'רסון, המייצג את האישה בבית המשפט, בירך על ההחלטה וטען שהיא "מעבירה מסר ברור כי אף קהילה דתית אינה יכולה להמשיך לפעול כמו על אי, ועל כולם להתיישר לצד חוק הארץ". מטרתה של האישה, לדבריו, להציג את עצמה מחדש בפני ילדיה בצורה הרגישה והמתחשבת ביותר האפשרית, תוך כדי פיקוח ורחוק מעיני הקהילה החרדית.
>> מחקר חדש חושף נתון מדאיג על גייז ישראלים
>> גאות ושפל: אלו האירועים הגאים הבולטים של 2017
>> כמה כסף אתם מבזבזים על סקס בחודש? יותר משנדמה לכם
את אופן ותדירות הקשר יקבע באופן סופי בית המשפט העליון. עד אז, הילדים יישארו בקהילה החרדית, מבלי שהם יודעים דבר על מצבו הנוכחי של אביהם.