מלחמת האזרחים בסוריה גבתה כבר מאות אלפי קרבנות והפכה מיליונים לפליטים, וסופה אינו נראה באופק. כמו בכל מקום בו יש ואקום שלטוני, מנצלים בעלי הכוח את הכאוס ולוקחים את החוק לידיהם על מנת להתנכל לאוכלוסיות שונות. בחודש פברואר, ארגון Human Rights Watch לזכויות אדם ביצע ראיונות עם 19 גברים הומואים סוריים המבקשים מקלט בלבנון. באמצעות הראיונות נחשף בצורה מפורשת ומציקה הסבל הרב שעוברים ההומואים בזמן שהותם בסוריה.
זוג הומואים, שנחטפו על ידי הצבא הסורי, סיפרו כי אולצו להתפשט ולקיים יחסי מין אחד עם השני מול חוקריהם. החוטפים השתמשו בגיר כדי לאפר את פניהם, תוך שהם קוראים להם "דודה" כמילת גנאי. בראיון אחר סיפר אדם נוסף שהוא נחטף על ידי הצבא הסורי וכונה שוב ושוב בכינוי "דודה" תוך כדי שהחוטפים מאלצים אותו להתפשט ואונסים אותו.
אחד המרואיינים, צעיר בן 26 שביקש להישאר בעילום שם, תאר את שעבר עליו לאחר שנחטף על ידי חזית השחרור האסלאמי הסורית. לדבריו הוא הוחזק במעצר במפעל גלידה נטוש במשך 23 ימים, שם הוא סבל מעינויים מילוליים ופיזיים וראה במו עיניו כיצד שני גברים מוצאים להורג על "חילול הקודש" שלהם, גורל שהוא חשש שיהיה בסופו של דבר גם גורלו.
אביו, אשר באותה העת לא היה מודע לכך שבנו הומו, שילם את הכופר שדרשו החוטפים על מנת שהילד שלו ישוחרר ללבנון. אך לאחר שחרורו חשפה הקבוצה האסלאמית את נטיותיו המיניות של הצעיר החטוף, מה שהניע את האב ליצור קשר עם הבן ולאיים להרוג אותו אם הוא אי פעם ימצא או יחזור לסוריה. בנוסף לתגובתו של אביו, אחיו הצעיר של אותו גבר הצטרף לאותה הקבוצה שחטפה אותו במטרה למצוא אותו ולהחזיר אותו לסוריה על מנת להרוג אותו.
דחייה מוחלטת של המשפחה אינה יוצאת דופן בסוריה של היום. בין הגברים שרואיינו נמצא כי יותר ממחצית מהם נתקלו בדחייה מצד המשפחה, בנוסף לאלימות הפיסית ומילולית שסבלו מקבוצות אסלאמיות קיצוניות. חמישה מהם אף היו נתונים לאיומים על חייהם. הארגון סבור כי בני המשפחה רואים את ההומוסקסואליות של קרוביהם כחרפה, והדחייה והרדיפה שלהם נעשות במטרה להתגבר על חלק מהקלון הציבורי.
מרואיין נוסף, אופה בן 38, סיפר כי ברח ללבנון לאחר שנודע כי משפחתו העבירה את פרטיו האישיים לקבוצה האסלאמית החמושה, ג'בהת אל - נוסרה כדי שימצאו אותו. לטענתו הוא יודע "שהמשפחה שלי תמיד תנסה למצוא אותי, כדי להרוג אותי". לאדם נוסף נודע כי אחיו, שהצטרף לקבוצת אופוזיציה חמושה, הרג את בן הזוג שלו והוא כעת מחפש אותו. הוא נמלט מאז ללבנון.
המלחמה לא הביאה את ההומופוביה לסוריה, אבל היא העצימה את המעקב והחשיפה הציבורית של גברים הומוסקסואלים, שהיו קורבן של "רצח על כבוד משפחה" מאז 1949. למרות שלבנון השכנה נקטה צעדים לחיזוק זכויות אדם בשנים האחרונות, ובכלל זה הקמת מחלקת זכויות אדם בשנת 2008, זו פועלת כמעט ללא סמכות, ונאבקת כדי למנוע מקרים של התעללות ואלימות. הסכנה והרדיפה אותה חווים ההומואים בסוריה המגיעה הן מהצבא הסורי והן מהמשפחות, האיצו את הצורך בהצעת רמה בסיסית של הגנה וסיוע, אמר ארגון Human Rights Watch.
עוד ב-mako גאווה: