ארבע הקלטות של שיחות וועידה בזום עם הצמרת הפוליטית של אזרבייג'ן הודלפו לתקשורת בזה אחר זה. כל השיחות הן של ראשי "המועצה הלאומית למאמץ הדמוקרטי”, איגוד מפלגות האופוזיציה הנוכחית באזרבייג'ן. באחת השיחות דובר על החשיבות של מתן שוויון זכויות ללהט"בים בקידום היחסים עם העולם המערבי, כך לפי התרגום של OCMedia, ואת הנושא פתחה גולטקין חג’יבאילי, חברת פרלמנט לשעבר ובעלת תפקיד באיגוד: "המערב שם בראש סדר העדיפויות את זכויותיהם של מיעוטים מיניים, זכויות הדחויים".
משם המשיכה לדבר, באופן טבעי, על העיתונאי האזארי איסמעאיל ג’לילוב, הומו מוצהר, שביקר אותה בעבר. הפוליטיקאים האחרים הוסיפו שמן למדורה, ואחד בשם רפיק מנפלי אף הרחיק לכת וקרא לג’לילוב "זונה ממין זכר”, ואמר "חבל שהיטלר לא חיסל את כל ההומואים בזמנו".
מיד אחרי האמירה הבעייתית הזהיר חבר מועצה אחר מפני שידור של הפגישה, והרוחות שככו. לא ברור מי הדליף את שיחות האופוזיציה לרשת. ג’מיל חסנלי, ראש איגוד מפלגות האופוזיציה והמועמד האחרון שלהן לנשיאות, טען כי הפצת קטעי הווידאו היא פשע סייבר, והאשים את הממשלה הנוכחית של מדינתו ואת שירותי הביטחון החשאי של אזרבייג’ן בשיתוף פעולה נגד האופוזיציה.
בראיון ל-BBC אזרבייג'ן מודה חברת הפרלמנט לשעבר חג’יבאילי שהשתמשה בשפה בוטה וקשה, אך טוענת שמילותיה כוונו כנגד "איש אחד, ולא כנגד מיעוטים מיניים".
>> "אם אני חוזר לכפר, יורים לי כדור ברגליים"
>> לפני שהפך לגיבור תרבות הוא התפרנס כנער ליווי
"פרסמתי התנצלות בנושא זה", היא מסבירה, "אם מישהו באזרבייג'ן, חלק ממיעוט או קבוצה מינית, מרגיש שהמילים הללו מופנות כלפיו, אז טעות בידו”. לעיתונאי, אגב, היא אינה מתכוונת להתנצל, וטוענת כי המילים שהשתמש כנגדה היו "חזקות מעבר להשוואה" מאלו שנקטה בשיחת הזום.
האחראי האמירה האומללה רפיק מנפלי אמר כי הוא איננו מעוניין להתנצל בפני העיתונאי: "אינני מקבל את תמיכתו המופגנת בלהט"בים". הומוסקסואליות איננה אסורה בחוק באזרבייג'ן, אך כך גם אפליה על רקע נטייה מינית למשל, ובאופן כללי אזרבייג'ן, מבין כל המדינות שרשומות באירוויזיון, היא המדינה הכי פחות ידידותית לקהילה הגאה.