העורך הפוליטי של מגזין ה-Independent באירלנד, פיליפ ראיין, פרסם השבוע בטוויטר תמונה של מתקן טמפונים באחד משירותי הגברים בבית ליינסטר, בניין הפרלמנט בדבלין. הציוץ של ראיין משך תשומת לב רבה, ולצד הביקורת הצפויה רבים שיבחו את הפרלמנט על ההחלטה לפזר מתקנים כאלה, וציינו כמה הדבר יקבל על חייהם של טרנסג'נדרים, א-בינאריים ואינטרסקס.
דובר מטעם הפרלמנט האירי מסר כי ההחלטה להציב מתקני טמפונים גם בשירותי הגברים התקבלה בעקבות המלצות מומחים. "יחידת ניהול המתקנים הפכה את מוצרי הווסת לזמינים בחינם בכמה מחדרי השירותים ברחבי מתחם בית ליינסטר. המיקומים שנבחרו הם כאלו המשמשים בעיקר מבקרים, שכוללים לרוב קבוצות מבתי ספר, אך זמינים גם לקהילה הרחבה יותר", מסר הדובר. "הצעד הזה מקדם את המטרה של יצירת פרלמנט אינקלוסיבי יותר, ויועיל לקהילה הפרלמנטרית ולמבקרים".
"לכל מי שיש וסת צריכה להיות גישה נוחה למוצרי וסת, ללא בושה או סטיגמה", נמסר מארגון "טרנס ואינטרסקס פרידד דבלין". "הכללת המוצרים גם בשירותי הגברים בבית ליינסטר פירושה שגברים טרנסים ואנשים א-בינאריים שמקבלים מחזור יוכלו להשתמש בהם, במקום להיכנס לשירותי נשים אם הם לא מרגישים בנוח לעשות את זה". עוד ציינו בארגון כי המהלך יהיה מועיל גם עבור גברים סיסג'נדרים, "שעשויים להיות אבות, דודים, אחים או חברים של אנשים שמקבלים מחזור חודשי".
Just installed in men’s toilet in Leinster House. pic.twitter.com/mEKsEFp3uX
— Philip Ryan (@Philip_Ryan) November 24, 2022
בארגון מקווים כי הצעד יעזור להיפטר מסטיגמות חברתיות סביב וסת וטרנסג'נדרים. "זה יעזור לשבור את השתיקה סביב הטאבו", נמסר מהארגון, "למחצית מאוכלוסיית העולם יש וסת, אבל היא עדיין נחשבת לדבר מלוכלך ומביש לדבר עליו. אנחנו מקווים שבעזרת גישה חופשית ופשוטה למוצרים הללו נוכל להתחיל לנהל שיחות פתוחות וכנות על המחזור החודשי".
טינה קולוס אורבן, מנכ"לית TENI ("רשת השוויון לטרנסג'נדרים באירלנד") הסבירה כי זמינות רחבה יותר של מוצרי וסת תועיל "לאנשים מכל המגדרים". "עבור אינטרסקס, טרנסים, א-בינאריים וג'נדרקווירים, המחזור החודשי עלול לגרום לחרדה מתגברת כשהם צריכים לקנות מוצרים המיועדים לנשים", אמרה. "העלות של מוצרי הווסת פוגעת בכולן, אבל עלולה לפגוע בהם אפילו יותר כי הם מתמודדים עם עוני, אבטלה ותת-תעסוקה בשיעורים גבוהים יותר. מוצרים אלה זמינים בשירותי נשים, אבל למי שמקבלים מחזור ומרגישים בנוח יותר להשתמש בשירותי הגברים כמעט לעולם לא תהיה גישה לטמפונים ותחבושות בחינם".
מנכ"ל ארגון הלהט"ב ShoutOut, רואדהאן או קריודיין, שיבח את ההחלטה. "כאדם טרנס שנכנס למקום ממוגדר זה מסר מרגיע, מפני שאתה עלול להיות חרד מפני הטרדות, אלימות ואתגרים אחרים רק בגלל שניסית להשתמש בשירותים - מה שלמרבה הצער קורה לעיתים קרובות מדי", אמר. "אנחנו מקווים שעוד מוסדות, כולל בת ספר, יצטרפו ויאפשרו לאנשים טרנסים וא-בינאריים מרחב בטוח".