טיילר ברנדט בן השש עשרה, שעבד באחד מסניפי רשת המזון המהיר 'טאקו ג'ון' בארה"ב, מאשים את המנהל שלו לשעבר באפליה נגד הומואים, וטוען כי הכריח אותו ללבוש תג שם עליו מופיעה המילה "Gaytard". (שילוב של המילים gay retard -- הומו מוגבל)
בראיון שקיים בערוץ KELO, הערוץ הטלוויזיה המקומי של דרום דקוטה, פירט ברנדט את טענותיו וחשף כי הוא עבר התעללות מילולית ואפליה מצד המנהל. לדברי ברנדט, ההתעללות הלכה וגברה עד שבשבוע האחרון חייב אותו המנהל ללבוש את תג השם הפוגעני גם מול לקוחות.
"הוא משך אותי למשרד ונתן לי תג שם שעליו נכתב 'Gaytard' וביקש ממני ללבוש אותו", אמר ברנדט. "שמתי את התג כי לא רציתי להרגיז אותו . הרגשתי שאם אני אעשה את הדבר הכי קטן שירגיז אותו, זה יגרום לי לאבד את העבודה שלי בגלל שהוא תמיד מחפש סיבות לפטר אותי".
בסופו של דבר האפליה והשפלה שעבר הובילו את ברנדט לעזוב את העבודה. הוא החזיר את מדי העבודה שלו למסעדה, אבל שמר את תג השם המפלה.
מנהל המסעדה, ג'ון סקוט, אמר בתגובה כי ברנדט בחר לעצמו את הכינוי "Gaytard" ומעולם לא נאלץ ללבוש תג שם. "הוא ביקש שנכין את תג השם הזה בשבילו", אמר סקוט, "לא אמרנו לו שעליו ללבוש את זה. ברנדט החליט לשים אותו על עצמו ויצר את המצב". בנוסף טוען סקוט כי ברנדט התבקש לעזוב את העבודה מוקדם בגלל תפקוד לקוי, והתפטר ביום שלמחרת.
מנהלי הרשת מיהרו להגיב ולהדגיש כי התנהגות שכזו אינה מקובלת עליהם, וכי האחריות מוטלת על הזכיין שמפעיל את הסניף: "אנו בטאקו ג'ון מאמינים שיש להתייחס לכולם בכבוד. אנחנו לוקחים כל האשמה בהטרדה במקום העבודה מאוד ברצינות. אם המקרה אכן קרה זה מצער אותנו מאד. אנו דורשים מהזכיינים העצמאיים ומבעלי הסניפים להפעיל את המסעדות בהתאם לחוקים, ובכללם גם החוק לתעסוקה שווה וחוקים נגד אפלייה. מכיוון שמדובר בעניין של יחסי עבודה, אנו חוקרים את הבעלים העצמאיים של זיכיון זה".
עוד ב-mako גאווה: